Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа

Нарастването на броя е с 2,1% в сравнение с предходния ден
Обновена: 10 апр 2020 08:44 | 10 апр 2020 08:12, Елка Василева
263
 Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа
Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на болни от COVID-29 са 13. Петима от тях настанени в болница. През последните 24 часа са били изследвани 494 души. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб поф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Потвърдените до момента общо случаи на болни с коронавирус в страната са 624. Увеличението на броя за вчера в сравнение с предходния ден е 2,1%.

Общо в страната са направени 18 502 проби.

От вчера няма нова област със случаи на COVID-19.

В София са 8 от новите случаи. В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново - един и Русе – двама.

Медицински персонал са 33-ма - 5,3% от случаите.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ -  един, Варна - един Шумен – един, Добрич - един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години.

Няма починал за деня. Общо 24 са починалите. Средна възраст на починалите е 65 години.

„Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция", каза Мутафчийски.

230 са общо болните в болница, от които 33-ма са в интензивни отделения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
1
 
! Отговори
One преди 4 години
Гледам никой нищо не е отговорил, значи съм право в целта. Само минусите ви преброих. Аре пак от мене ДА ВИ ТРЪШНЕ АБСТИНЕНЦИЯТА ДАНО.
196
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква полза няма от този униформения. В главата му само числа, и ако го попита журналист нещо смислено, той надменно се подиграва с него. Много хора не могат да го понасят.
195
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
И аз питам защо е с униформа? Той е лекар, не воененен.Ако става въпрос и Лили Иванова е полковник, някой от президентите и беше дал това звание. Какво точно прави този "генерал" в момента, повтаря е дно и също, а на неудобните въпроси не отговаря.Всички четохме разказа на българската сноубордистка и майка и в Банско,как са ги лекували по телефона,не са им оказали никаква медицинска помощ,те сами са си направили тест пак били късметлии щото след това вече нямало лекарства,но никой не се сеща
194
1
 
11
 
! Отговори
До гневен преди 4 години
Докато не разплачем техните, ще е така.В Европа тръгват да излизат постепенно от това положение, тука изкуствено го удължават, щото на Коронов ще му се наложи да работи след това, не да грачи по телевизора срещу 20 хиляди на месец, докато колегите му лекари се борят за живота на пациентите си.Нали тук сме били ваксинирани и затова умират много тежко болни хора ти я се чудят как да го удължат, ама като търпим е така.
193
8
 
2
 
! Отговори
One преди 4 години
Лелееееееееееееее дрогарете как псувате човека. Ми извикайте си дилърите вкъщи бе. Тамън ще огледат какво има за крадене. Гледам вчера полицията изгони дилърите пред блока, че се струпвали. А преди ги пазеше патрулка. И после двама трима с блуждаещи погледи търсят, търсят. ХАХХАХАХАХАХАХАХА Да ви тръшне абстиненцията дано.
192
0
 
13
 
! Отговори
зъбар преди 4 години
Аз пък мисля, че има пандемия от кариеси!Ако всеки починал го проверят за кариес, това леееко ще надвиши починалите "от коронавирус"
191
1
 
21
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Вируса го няма ,но интересите на управляващите мафиоти ще ни затрият.Тримата плешивци -Тиквата ,Вируса и Дончев , майките ни разплакаха.
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
две седмици след великден и навалиците в църквите ,предполагам,че ще има истински бум-------Няма да има навалици, но и да има, ти нали няма да си там?
189
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас, кво ше праим ся!Слънцето грее, времето е топло и сухо и болните не нарастват! Числата показват, че коронавирусът практически е спрял.
188
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксърите - нещо да се изходите по въпроса с малкото дете в болница в София , което няма нито една ваксина досега ?! А ? Не чух ! Малоумието ви няма граници !
187
0
 
0
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До До невярващитеНа първо време дай източник и линк за твърдението ти, че асимптоматичните пациенти на "круизен кораб" също имали тежки деформации на белия дроб. Защото вече има изследване от "Диамантената принцеса" и резултатите са съвсем обратни: "Chest CT Findings in Cases from the Cruise Ship Diamond Princess with Coronavirus Disease 2019"
186
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и все пак не става ясно защо госина проф. Мутафчийски навсякъде се кипри с..генералската си униформа?!Все пак не е в армията,а в цивилното общество!..Или това е част от плана да са плаши и стряска народонаселението?..защото вижте:-И Радев Е генерал,но НИКОГА НЕ СЕ Е ИЗТИПОСАЛ с лампазите!!!!!!!Та?
185
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не кажете колко реално са активните случаи и колко са се излекували?! Стига с тия гръмки числа и заглавия само да вкарвате народа в още по големи филми!
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** той умрял ***,вируса!
183
17
 
9
 
! Отговори
До невярващите преди 4 години
В САЩ умират по 2000 на ден в Русия вече по 2000 заразени на ден но българина не вярва.Генерала бил хирург,не разбирал, нищо че има 5 мисии където е спасявал животи, член е на десетки международни организации от САЩ през Европа до Азия и единствен ръководи академия която изследва и бори от Ебола до всички зарази в света.На вас ви дай Мангъров с имунитета.Оказа се обаче че от 137 заразени на круизен кораб тези които са изкарали заразата без симптоми 50% имат деформации на белия дроб.Кво правим?
182
14
 
4
 
! Отговори
Чапай.... преди 4 години
ГЕРБ са били вредни, а БСП-то са здравословни....Айде стига вече червени лъжи.
181
7
 
14
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Е, при това тичане по улиците,това е нормално , а две седмици след великден и навалиците в църквите ,предполагам,че ще има истински бум.Трудно е с народ,които има една основна мантра, от типа "Ба ,он,че ми рече,язека си знам"
180
5
 
4
 
! Отговори
Аман бре........... преди 4 години
Ами...четете книги.Лесно е . Загасяш телвизорчето и компютърчето, и...четеш Може и физ. у-ния да правиш в къщи.Я стига сте ревали и оплаквали.
179
0
 
0
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Анонимен 62Ти си народът нали, затова казваш не искаме, а не - не искам
178
0
 
18
 
! Отговори
Sewda преди 4 години
Хей, народе български,виждате ли нашите журналисти? Има ли по големи клюкари, по големи интриганти,които задават най тъпите въпроси и губят времето на тези хора ,които нямат минута спокойствие,за да ни решават проблемите. И телевизиите: Спрете да прекъсвате предаванията си!Всичко е ясно. Задават се едни и същи въпроси от журналистите и не се усещат колко са смешни.СТИГА!!!!