Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казва се седенето вкъщи, а не седенето във вкъщи. *** неграмотно. Тръгнал акъл да дава.
28
10
 
25
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Лекарите с над 2 хиляди лева заплата на месец призоваха вас, които в момента имате 0 доход лева на месец. Стойте си вкъщи. Колкото повече месеци стоите вкъщи толкова повече месеци лекарите ще вземат бонуси и ще работят спокойничко без натоварване и ще църкат по 20 нови пациенти на ден години наред. Стойте си вкъщи.
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седенето във вкъщи е вредно, ама това не се сетиха да кажат докторите.Отделно има и пациенти които в момента не биха отишли на доктор понеже ги е страх да не се заразят от ковид.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз триисе години доктор не съ видял на живо колко да ви помагам ?
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички про.сти хора вярват в конспирации. Няма оправия.
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моят лекар каза движение, слънце и пълноценна храна за силен имунитет и здрав организъм. И знаете, имам доверие на моя лекар, а не на някакви изровени от ненам-си-къде медийни звезди.
23
9
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Има лича с изкривени физиономии явно от провинцията живеещи в София,който демонстративно и нагло не носят маски,разхождат деца! и нарушават наредбите.
22
1
 
25
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Лошото е че западна Европа започна да гони всички чужденци който са останали без работа първата страна е Австрия и незнам дали ще издържи социалната система като започнат да се връщат гастарбайтерите от Европа у нас
21
5
 
11
 
! Отговори
Здрасти преди 4 години
Че който има ковид се лекува удома вие така и така за нищо не ставате.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли ще се струпа опашка по храмовете.Най-вероятно ще отидат малко хора.
19
12
 
26
 
! Отговори
Е преди 4 години
Не си стойте в къщи, това води до депресия , а и по всички купени медии само пропаганда и манипулации.Умните тука са смятани за луди, неграмотността и раболепни са на мода.Сами трябва да ги изгоним, този път няма кой да ни освободи.
18
4
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
15 Шойгу и после отде пари за заплатите им на тия заптиета? То ,че сме във фалит вече на всички е ясно!!!
17
0
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 години
По опасно от вируса е простотията и манията за величие у нас,това ни убива а не вируса!!!
16
11
 
14
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
Хубаво, ще останем вкъщи, освен ако нямаме работа навън, и докога така, шубелиите са готови да се крият годни, и да умрат от глад, но от корона - НИКОГАШ, да не се разтрои дупнишкийо генерал.
15
2
 
18
 
! Отговори
2019 преди 4 години
При подобен брой болни деца от морбили, дори не можеше да се говори за епидемия... хмм
14
20
 
11
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Вадете армия и жандармерия и който го хванат бой на улицата
13
9
 
25
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Не знам дали Господ е с нас, ама с нас от сутрин до вечер са разни ръмжащи, начумерени генерали. Превърнали сме се в казарма. Кръгом, клекни, стани - къде го има това нещо? Премиер, президент, щабове - фуражка до фуражка. Ами сами сме си виновни! Избрали сме си някаква генералска цивилизация...
12
23
 
16
 
! Отговори
Безсмъртен преди 4 години
Убедих се че в бг ,повечето са безмозъчни едноклетъчни. Няма такава държава.Тука трябва като в Индия,бой с пръчки наред по улиците. Тука безсмъртните се чудят кат да не спазват правилата, но заради тях ще страдат всички,за съжаление!
11
7
 
26
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Лекарите да си гледат работата. Ние ще си гледаме нашата. Не са ни началници. Животът си е наш.
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да стане като Италия, ние сме бецежирани от 1951, а жабетата - не.