Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете какво става по света. Не сте в 17 век.
8
28
 
14
 
! Отговори
Така преди 4 години
Хора ,осъзнайте се!Спрете се ,ще стане като в Италия у нас.Това ли искате?
7
3
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПУСКАЙТЕ ГЛАШАТАЙ С ТЪПАНИ ДА МИНАВАТ ПО УЛИЦИТЕ
6
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще призовават ами... Това е заразно, опасно е за тях, а и трябва да работят... Не е като да точиш касата с инванзивни процедури и да пишеш фиктивно пневмония за каквото ти дойде,, само и само болниците да гушнат едни кинти. А тоя Майтапчийски ми става все по-противен с всеки изминал ден!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези охранители на снимката са на по-малко от 2 метра един до друг и са без маски.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе ние сме си по къщите, ама нали трябва да излизаме по някое време да купим храна, ама това пък струва и пари за маска....А, то можело и шал да си сложиш за да не нарушиш наредбата??? Няма такава малоууумна наредба! Шал можело? Муахахаахаххаа......
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма.
2
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Асен Меджидиев е УНГ, предпочитам да слушам инфекционистите, а те казват да излизаме!
1
11
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Наложи се вече да си заработите мерцедесите и оревахте света>Марш при болните веднага и да не съм ви чул...20 и кусур ви внасям ,за да може при такава криза ,да поемете и решите проблема вие за 500 човека си събухте гащите!!!

Спонсорирани публикации