Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всъщност защо задръстват болниците с вече оздравели хора, чакащи заветните 2 отрицателни проби? Няма смисъл, при положение, че по-голямата част болни се лекуват в домашни условия и си го чистят самостоятелно и безконтролно. Омръзна ми бе, омръзна ми да ме лъготят със "загрижени очи", както е писал един поет.
48
5
 
21
 
! Отговори
perry преди 4 години
Лекар ! Лекува, облекчава, дава лекове, а не дрънка глупости по телевизиите.
47
1
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГда пазиБЪЛГАРИЯ
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая държава има взети кризистни мерки само за три месеца 2009 година !!!Те така вече 10 години.Не им вярвам.
45
5
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
За лекарите съм на вата фронта. Къде са лекарите като отиде болен в болницата? Крият се като мишки, но и с там където бяха като ги бият и хулят!
44
5
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Всеки ден,"Следващите две седмици......"Ми то с тая мантра,ще мине ВЕК!!!
43
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека останем вкъщи 10 години! Така ще построим светлото гербаджийско бъдеще и Боко ще може да се хвали, че е изпреварил развитите страни
42
8
 
25
 
! Отговори
Санитар преди 4 години
Останете си в къщи, за да *** тихо и спокойно от глад и безпаричие. Така няма да затрудните медиците ни, че по закон ако *** в болница имат бумащина.
41
2
 
11
 
! Отговори
2019 преди 4 години
До Ivan... не съм казал, че не е страшно, но при всяко инфекциозно заболяване лежиш в болница сам със седмици, нещо което явно ти както и много други сте открили за света вчера, а днес сте напълнили памперсите... Наздраве и брой трупове, аз ще се радвам на живота, не на смърта. Поздрави и бъди здрав!
40
3
 
17
 
! Отговори
различен преди 4 години
Тоя затвор, после трябва да го плати някой!!!Ние сме си плащали данъците, къде са милиардите за здравеопазване?Системата нямало да издържи!!!
39
7
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
До 2019Явно е прав приятел който каза: Коронавируса не е страшен, докато не се разажиш ти. Много ще ми е интересно дали ще пишиш мъдрости и ще всяваш раздор в обществото ако беше в болницата, без право на свиждане и щеше да броиш секундите, часовете, дните и седмиците и да си мислиш: Ако само бях стоял още 2-3 седмици вкъщи
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама кажи ги кои са бе , амебо. Кажи да ги видим милиардите. Ама ти си пр.ст и нищо не си разбрал. Тука само бакшиши, сервитьорки и общаци се изказвате като последна инстанция. Кажи ми за милиардите, искам да чуя.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом гербаджията *** пита кои милиарди има ли смисъл въобще да му обръщаме внимание
36
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравеопазването ни е на апаратно дишане, затова цялото лекарско войнство е изкарано да говори за трупове и за смърт! На днешния светъл празник да развявате мрачната сянка на смъртта, това не го разбирам, а Вие разбирате ли го? 😢
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2000 лева са малко за лекари, които са учили над 10 години. Колко да получават и директорите на най-големите болници? И те ли 2000 лева? Ти за колко би се хванал на тази отговорност? Значи ти с таксито да взимаш 2000, а докторът 1000?
34
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте призовавали бе! Като ще се седи вкъщи, правителството да издаде нареждане. Иначе винаги ще се намери поне половината от мат'ряла да джитка навън по купони и разходки. Стига сте хленчили, ами кажете - хайде, 2 седмици пълна карантина за всички, излизане само до магазин и аптека (и то до най-близките) и това е. А не само да се молите и да хленчите, а в същото време да ограничавате за месеци нормалните, съвестни хора.
33
1
 
14
 
! Отговори
кк преди 4 години
До ВинетуКакви 2000-на Александровска взима 80000,Балтов-30000,не ми се мисли генерала колко получава.
32
2
 
1
 
! Отговори
3M преди 4 години
До Ей тролеГРЪМНИ СЕ, за да не се мъчиш
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои милиарди са окрадени? Стига общи приказки.
30
11
 
17
 
! Отговори
Ей троле преди 4 години
Конспирация няма, има едни милиарди окрадени, една фалирала държава и едва кретащата и икономика е спряла. И всичко това се оправдава със сезонен грип.А разни погребални агенти и *** реват по заръка на Винету.Добре му дойде да отвлича вниманието от престъпленията си. Сега с още милиарди плаща за пропаганда и манипулации и смята да купува и следващите избори.