Самонаетите - без помощ, не внасяли във фонд "Безработица"

Марияна Николова съветва: Да взимат кредити до 1500 лева
Обновена: 13 апр 2020 10:41 | 13 апр 2020 10:29, Камелия Цветанова
286
Самонаетите - без помощ, не внасяли във фонд "Безработица"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Еднолични търговци, съдружници в търговски дружества, собственици на ЕООД, земеделски стопани и тютюнопроизводители, лица, упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност не се осигуряват във фонд „Безработица“ и заради това не могат да се възползват от мерките, които предприе държавата за защита на останалите.

Още по темата

Те могат да се възползват от гарантираните безлихвени кредити до 1500 лева за самонаети лица при пет години гратисен период и 10 години срок на погасяване. Това обяснява в писмен отговор на депутати от БСП вицепремиерът Марияна Николова.

Освен това те можели да се възползват и от падането на наказателните лихви.

Вицето признава, че извънредното положение заради разпространението на коронавируса се отразява негативно върху всички сфери на икономически живот в страната, в това  число и на самоосигуряващите си.

Така че ще се търсят и други начини за тяхната подкрепа.
 
Много често хората със свободни професии ползват помещения под наем, като според Николова има възможност за намаляването на вноските за наем или освобождаването от заплащането му, ако те са преустановили дейността си заради извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
До АнонименДДС-то не го плащаш ти, а потребителят. Ти само предаваш. За другото си прав!
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 239Министерските заповеди не са формажорно обстоятелство. Форсмажорно обстоятелство е да ти се разболеят служителите и да не можеш да си изпълниш договорите, а не да те затворят принудително, защото някой можел да се разболее. Защо може в парка с куче, но не с дете? Защо може в автобуса 50 човека, но не може по един в магазините за дрехи, обувки и всичко останалои освен за храна. А 1500 лева кредит са точно нула лева помощ, защото всичките ги връщаш без значение дали след месец или догодина.
242
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм против предизборните крясъци на Радев! Ще се дава на работещите фирми, които са си осигурявали работниците и са си внасяли данъците! Андрешко беше герой преди 89год.
241
1
 
5
 
! Отговори
До Инфо преди 4 години
Изчакай да ни се размине април-май и тогава започвай с предизборнат пропаганда! Разбирам, че гориш от желание и ти да крадеш!
240
5
 
3
 
! Отговори
По-сериозно! преди 4 години
Кой настояваше, че държавата е лош стопанин и ВСИЧКИ от здравеопазване до летища трябва да е в частни ръце? Кой поддържаше двойно и тройно счетоводство за да не си плаща данъците, кой се осигурява на минимума? Сега всички в един глас начело с Радев: Държавата да дава на калпак!
239
3
 
9
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
Обявена ЕПИДЕМИЯ от държавата !!!А резерва който трябва държавата да обяви че отпуска за борба с Епидемията каде е ???Айде и него окрадоха. !!!Някой да е разбрал каде отидоха парите ? Само не ми казвайте че за борба с Епидемията !!
238
3
 
6
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
Само два коментара и вече мога ви кажа пари има .3 миарда лева !!!!Ако трябва тез пари сега да бяха на масата и да се помогне на всички и не ни трябват тез крадливи управници .
237
6
 
11
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
Нямате право да ревете , след ,като сте се правили на дис-тарикати и не сте си плащали осигуровките за пенсии и лечение!В Германия --това е абсолютно забранено и подсъдно!Затова , нашите гяволи работят там...ама идват да се лекуват тука , за чужда сметка и за да ни заразяват днес при пандемията!АЙДЕ , СТИГА МУФТА ВЕЧЕ....!
236
2
 
0
 
! Отговори
Инфо преди 4 години
до #230 Да ти кажа ли кой прибрй помощите за Corona Virusa . 800 милиона евро
235
3
 
10
 
! Отговори
чичо преди 4 години
До АнонименЧета Анонимен 230 и не вярвам на ушите си!Положението на болниците било лошо,защото хората не внасяли данъци.Я уточни *** герберски кои точно "хора" не внасят?Да ти припомня ли също кой щипна от бюджета на касата 1.3 милиарда лева?
234
1
 
12
 
! Отговори
Близнака преди 4 години
До 244:И аз съм като теб. Но реших, затварям си фирмата и всичките 10 бона ще ми ги плащат в пейпал, и всички са си за мен, на държавата нищо вече, след като няма как тя да ми помогне, откъде накъде аз ще и давам по 5 бона месечно вече 8-*** година. Не има искам безлихвения заем, нищо не искам. Ама няма и да давам вече.
233
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На повечето места в цивилизацията има безвъзмездна помощ по повод пандемията, независимо дали си безработен, работещ, самоосигуряващ се и т.н. Тук се радваме на феномена "безлихвени" кредити.
232
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не внасяйте , работете на черно и си заделяйте ..държавата за диновниците е майка , за частния бизнес е мащеха
231
1
 
8
 
! Отговори
Димитрий преди 4 години
EТ не могат да плащат в фонд безработица. НЕ МОГАТ не неискат. Първо да си оправим законите пък тогава....
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак за тях да гласувате
229
4
 
24
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Аз съм адвокат. Плащам заплати на двама сътрудника. Няма да ги пратя на борсата. Плащам си наема на кантората, както и малък кредит. Не искам нищо от държавата, която ми взима 40ст. от всеки спечелен лев, но ... Искам да знам! След като всички ще жертваме много или малко, какво желтват лемурите от държавната администрация и службички?! Някой да е чул, че ще им спрат ДМС, ще им намалят заплатите, ще съкратят бройки?! Не! Жертви ще правят само тези, които им искарват парите! Срамота! Жалки лентяи!
228
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако управляващите можеха да мислят, щяха да знаят, че това са хората които реално работят и им плащат данъци. С това гнусно отношение сега ще останат и без тези 4700лв и ще ни вкарат в криза от която никой не знае как ни предпази или извади.Ще става страшно. Правителството единствено помага на свои хора сега, но те не са гръбнака на икономиката. Всичко ще се срине.
227
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам малка фирма и си докарвам 10,000лв с ДДС на месец.Тези пари докато ми стигнат до джоба давам данъци 4700 (ддс, корпоративен данък и данък дивидент).И още се водя маргинал, защото не съм плащал пенсионни и здравни осигуровки.Сега ще остана без бизнес и приходи заради затворените бизнеси на мои клиенти.Държавата няма да ми помогне, защото съм маргинал и не съм и плащал 70% от приходите си.В това положение сега са много хора, пълнили щедро хазната досега и оставени на произвола.
226
1
 
9
 
! Отговори
Амидофен преди 4 години
А какво ще правят безработните от 1-2 години. А тези които работеха някъде без трудов договор, а тези дето работеха и не им плащаха накрая.
225
4
 
7
 
! Отговори
Не си солар, преди 4 години
а си ***! Кой ти е затворил магазина, защо кварталното ни магазинче никой не го затваря? Все на такива сополанковци някой им пречи и хленчат като вдовица за х...!