Ще лекуват пациенти с COVID-19 вкъщи с хлорохин

Тепърва ще се мисли за алгоритъм как точно да става това
40
Ще лекуват пациенти с COVID-19 вкъщи с хлорохин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения, съобщи  директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред Нова тв.

Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение преди да се стигне до тежки усложнения.

Още по темата
„Може би ще променим тактиката. Може да търсим тези пациенти и да им даваме по-рано лекарства. А не, когато ги интубираме“, поясни Балтов.

Той допълни, че хлорохина може да се дава и в домашни условия.

„Почивните дни и хубавото време са проблем и това ни тревожи много. Това, което правят недисциплинарите хора, ще се отрази до 10 дни. Тогава ще започнат да растат случаите. Не мислете, че това е просто хипотеза. Вирусът вече витае във въздуха на София", поясни Балтов.

По думите му в страната има сериозна реорганизация на всички лечебни заведения. „В началото, когато бяха първите случаи, ние бяхме с еднократни облекла, взети от кампанията с чумата. Само за един ден в „Пирогов“ се изхабиха 70 костюма. Знаете ли какво облекчение настъпи, когато получихме тези за многократна употреба? Освен това в момента няма място в България, където да няма маски", поясни Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная какво става напоследък, но като че ли се получава, че интубирани пациенти, за отбелязване обаче предимно стари, умират. Има информация и от чужбина, мисля че от САЩ, че смъртността при обдишвани с О2 хора нараства. Другият факт, който се набива на очи, е че умират пациенти болни от поне 2-3 тежки болести, които са "прихванали" и Ковид 19. Не е ли по-добре да не ги водите за умряли от Ковид, те така и така ще починат от другите болести?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хинина понякога предизвиква и алергични реакции, а и без тях трябва да са добре регулурани дози спрямо организма на човека... Интересно, ако някой пациент почине, защото са му казали да тъпче хинин, и не се усети, че е зле от него, а реши, че е от вируса, как ще го пишат?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голяма глупост не бях чувал: "Вирусът вече витае във въздуха на София", Г-н Балтов, това ако е така, нито маски, нито костюми, нито противогази ще ви помогнат да не се заразите, дори да сте у ВАС. Значи пак опираме до следното: пак всички ще се заразят, но ще умират поетапно. Това ли искате да кажете?Хората Германия, Франция, Испания го казаха, КАРАНТИНАТА е да НЕ СЕ ПРЕТОВАРВА здравната система. Край.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ключовата дума е "Вкъщи" ! Явно целта е всички да се лекуваме и да умираме вкъщи, че да не се претоварва здравната система. То и сега така става . - никой не може да иде на лекар специалист по различни болести - всеки те "лекува" по телефона. Както онази жена от Враца, която имала спукан апандисит, а те я лекуваха от Ковид вкъщи, докато почине, горката
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А досега с какво са ги лекували?!
32
0
 
3
 
! Отговори
FXxxx преди 4 години
по добре още в началото да се взимат и да няма в тежкосъстояние, добре че го помислиха това, така ще се облекчи всичко, а не накрая си отишли 1000 от закъснение
31
4
 
1
 
! Отговори
Генерала преди 4 години
28 добре го обобщи, затова са и маските. Не да ви предпазят от зараза, а да предпазят другите ако Вие сте заразен, да не размятате вируси навсякъде. Бъдете здрави!
30
5
 
2
 
! Отговори
В коментарите преди 4 години
В коментарите 90% са лекари, инженери, дейта сцайентисти, аналитици, все учени хора. Кога се изучиха толкова? Или останахте с много свободно време сега, като не можете да въртите геврека и да миете чинии?
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един от машината за плашене. Тези си мислят че народът трябва да се управлява със заплахи, забрани и глоби. Все още дни сме гето от неинтегрирани, а те са някакви божества. Нито слънцето, нито въздухът са заразни, иначе щяхме да се раждаме с противогази. Ние сме на земята, не на Марс
28
3
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
И отново дадохме нещо на света - измислихме вирус с крила. :D
27
2
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Не е че не се разнася по въздух. Това става, но само при кихане, кашляне, говорене и близко разстояние между хората. А самите вирусни частици не могат да се задържат във въздуха, а падат почти веднага на земята. Което е логично - все пак те се движат със секретите и от устната и носната кухини. Така че освен някой да оближе земята, на която преди него някой се е изкихал, ако няма близки контакти между хората, аз не виждам как по друг начин може да се предаде вируса.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17 съмСинът ми живее в Мюнхен , не ходят с маски даже в супермаркетите , в английската градина тича и кара колело с приятелката си , да, не е разрешено да се събират хора от различни семейства и да се образуват групи на обществени места и това е!
25
4
 
8
 
! Отговори
Окончателно лечение преди 4 години
Има голяма вероятност при такава схема за приложение на това лекарство с много сериозни странични ефекти болните да бъдат излекувани веднъж завинаги от всякакви проблеми. Това "здравеопазване" да не се ръководи напоследък от верни ученици на доктор Менгеле?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна има ли в болниците многократни костюми или ...
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
беше от човек на човек , сега витае във въздуха е и аз съм учила медицина , но за вируси и бактерии с крила не бях чувала!!!
22
5
 
5
 
! Отговори
ВСИКИ СВЕЩЕНИЦИ преди 4 години
Които раздаваха СВЕТОТО ПРИЧАСТИЕ със една лъжичка на вярващите ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА! Това не е тъпотия а умишлено разпространяване на ЗАРАЗАТА.ПРОКУРАТУРАТА ЗА СЕ САМОСЕЗИРА!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво,браво
20
5
 
16
 
! Отговори
и така преди 4 години
СЗО казаха че не се разнася по въздуха.Според този обаче ВИТАЕ.Пич,витаят ти алкохолни изпарения в главата от снощи.Коремни хирурзи,счетоводители,травматолози,всички стана експерти по вируси.Ей,голяма реорганизация,голямо чудо.Умни хора,ей!Че и гинеколози се изказват даже.Да се чуди човек как този вирус оцелява,при толкоз експерти!
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
конспираторите с Нищо да Не ги лекуват !тях радев ще ги лекува със сладки приказки
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен..........разсмя ме , но колко си прав !!