Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай

Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, заяви пловдивският владика
19 апр 2020 15:24, Красимир Ангелов
120
Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай
Снимка: БГНЕС

В навечерието на Великден Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, а решението на Бойко Борисов да остави храмовете отворени може да се сравни с истинско чудо. Това заяви пловдивският митрополит Николай в проповедта си по време на великденската литургия тази сутрин в Пловдив, съобщава "24 часа".

Пловдивският владика припомни, че на много други места божиите храмове са били затворени с принудата на държавните власти. "Нека този грях срещу църквата и срещу божия народ да тежи на душите на тези, които го извършиха. Българската държавна власт не сложи такъв грях на душата си, а направи точно обратното", отбеляза духовникът. 

Още по темата
"Не знам колцина от вас вярват в чудеса, но пред очите ни през последните десетина дни се извърши нещо, което в днешните материалистични, атеистични и богоборчески времена може да се сравни с чудо.

Властта, която по божи промисъл точно в този момент носи тежката отговорност за съдбините на българския народ, не издаде онази заповед, която всички очакваха и не затвори храмовете. Имаше силата да го направи, но не го направи. Вярвайте ми, когато чух по телевизията министър-председателят на България Бойко Борисов да казва: "За всичко друго имам воля, но не мога да затворя църквите и Господ ще ни съди накрая”, се прекръстих и се разплаках", заяви митрополит Николай.

"Да нямаш воля да затвориш църквите, когато за определени групи това очевидно е най-главната и основна цел на карантината, е израз на най-силната воля, която изобщо може да съществува", обяви още пловдивският владика и определи този момент за исторически.

"Един ден в църковното предание ще се разказва как през 2020 г. в малка България, в дните, в които всички бесовски сили са се развилнели, за да помрачат празника на Христовото Възкресение, българският министър-председател се е изправил със сила и с чиста православна вяра, за да защити Българската православна църква", заяви митрополит Николай, който благослови премиера на България и оперативния щаб за тяхното решение.

"Бог вижда всичко това и ще запази България, убеден съм", заяви още духовникът.

Той посочи, че земната смърт изобщо не е страшна. "Смъртта е просто част от пътя, който всеки трябва да извърви, за да постигне живот вечен. И Исус Христос го доказа. Защото той, Спасителят е с нас през всички дни, до свършека на света", отбеляза митрополитът.

На литургията се събраха около петдесетина миряни, които бяха с маски и на разстояние един от друг. В двора на "Св. Марина" пък бе инсталирана огромна видеостена, на която се излъчваше богослужението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
2
 
! Отговори
пинко преди 4 години
"За всичко друго имам воля, но не мога да затворя църквите и Господ ще ни съди накрая" Не мога да повярвам, в какво време живеем, какви управници търпим, седнали от "щаба" лекари, генерал хора Учили, а ми говорят за църкви, господ и прочие суеверия........и ние чакаме нещо сериозно да произлезе от всичките им мерки тц-тц-тц
99
0
 
8
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
"Да не си правите идоли или кумири..." /Левит 26:1/Дядо владика, това и за свещениците се отнася...
98
0
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Dano se seti I uveli4ii pesiite I pomo6tite na maikite
97
0
 
9
 
! Отговори
Колко преди 4 години
добре звучат заучените в часовете по-риторика измислици,лъжи и клевети от устата на владиците!Добре финансово обезпечени и материално презадоволени!Със златотъканите си църковни одежди,скъпи часовници,лъскави лимузини и митрполитски покои,тънещи в лукс,излишества и тщеславие,достойни не за подражание,а за презрение и пренебрежение!Поредното доказателство,колко добре им се отдава слугинажът, вроденото им слагачество,подмазачство и блюдолизничество!Класни гъзолизници,лакеи,съгледвачи и доносници!
96
3
 
13
 
! Отговори
ХРИСТОС ГИ ИЗГОНИ преди 4 години
от храма, а 2020 г след това ТЪРГАШИТЕ ВЛАДИЦИ владеят храмовете
95
5
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 97Нали осъзнаваш, че Хистос не е казал ... нищо? Всичко е написано от църквата в книжка .. за масите. Като започната да ми цитират библията все едно е паднала от небето и ми се повръща ....
94
3
 
11
 
! Отговори
НИКОЛАЙ РОЛЕКСОВ преди 4 години
известен ЧУДОТВОРЕЦ на тапетата, лед като облепи с тапети стара историческа светиня в ПЛОВДИВ обяви и следващото чудо БОЙКО ще поеме и фукциите на Патриарх поради извънредното положение. Да се свети името МУ!
93
4
 
10
 
! Отговори
БОЙКО ВОЗКРЕСЕ! преди 4 години
И стана чудото, каза владиката. Честито на всички ОВЦЕ от стадото в РБ!
92
3
 
7
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 4 години
Ваше преосъщенство, действително "решението на Бойко Борисов да остави храмовете отворени, може да се сравни с истинско чудо" . Това бяха Вашите думи при днешната проповед, той беше похвален лично и от г-жа Урсула фон дер Лайн. Аз, а и много други миряни подкрепят идеята, молим да го канонизирате. Първо да бъде обявен за "блажен" и след това да го обявите за светец. Свети Бойко Борисов! Може да се добави и "чудотворец"! И където и да се появи, ще тичаме да му целуваме ръка! Но след пандемията!
91
9
 
9
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Каква злоба и помия се изля над православната църквата и свещениците, не е истина. Това само показва коя е истинската църква. Христос е казал в евангелието, ако мен гониха и вас ще гонят...
90
4
 
14
 
! Отговори
Rolex преди 4 години
Единственото чудо е безкрайната гойска тъпота...
89
5
 
11
 
! Отговори
КОНВЕРГЕНЦИЯ преди 4 години
Бандита БОРИСОВ с иконата в ръце дава да я целуват, а влиците се учат от него на мафиотски мурафети
88
3
 
14
 
! Отговори
АЛОУУ ВЛАДИКАТА преди 4 години
Какво стана с РОЛЕКСАПродаде ли го или не се намериха желаещи....
87
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
хахаха. Ако беше заваляло щяха да са "божиите сълзи" заради короната. Ейй ужасни :D
86
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мошеник Николай
85
4
 
18
 
! Отговори
Атака преди 4 години
Като се има в предвид , че .....ганите на църква не ходят , не е поет никакъв риск !!! Нормалните хора пазят ред и медицинска култура .
84
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън дрън прозирам в лицето на лукавия лицето борисов в него имаше намерения да ви затваря и о чудо яви му се прозрение ...няколко попа му казаха че ще гори в ада ! Пък алах му обеща реки от мляко и 40 девственици той обаче вече не може да ги прибори девствениците и се съгласил с поповете
83
4
 
9
 
! Отговори
Къде ще преди 4 години
Виси иконата Му?До св.Василий ***,св.Нерон или св.Късомустак Австрийски,че конкуренцията е жестока.
82
3
 
11
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Първите глътки от чашата на познанието и познатите ни науки те прави атеист , но на дъното неизменно те очаква ГОСПОД - това го казва друг голям физик и лауреат на нобелова награда Вернер Хайзенберг .Най-важно е да се обичаме , защото сме едно цяло .
81
3
 
7
 
! Отговори
св. ББ преди 4 години
Мир вам чада мои, и само някой да ми се оплаче - да му мисли!