Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"

Трябват строги наказания за всички дрогирани шофьори
Обновена: 21 апр 2020 14:55 | 20 апр 2020 10:16, Александър Попов
372
Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"
Снимка: Нова тв

Журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков беше пометен и убит на светофар в столицата от дрогиран 22-годишен младеж.

В празна и затворена София. Полицаите следят дали се носят маски, пазят парковете, но от джигитите няма кой да ни спаси. А трябва да признаем, че сравнително празните улици през последните седмици се превърнаха в нещо като изпитателни писти за скорост. Всеки от нас е видял поне няколко състезатели през деня, които шофират "като за последно". Дори на места, където има камери.

Още по темата
На мястото на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас, колкото и тривиално да звучи. И най-вероятно щеше да влезе в графата "нелепа смърт". А нито една смърт не е нелепа, тя е следствие на действия или бездействия.

Да, през последните години сме се превърнали в статистици. Броим жертвите, а зад всеки ужасяващ инцидент стои трагедията на едно семейство, приятели, роднини. Съболезнования за семейството на Милен Цветков, отиде си един от алтернативните журналисти и силен глас в медийното пространство. Ще липсва не само на близките му, но и на всички, които са имали възможност да общуват с него, на всички, които по някакъв начин той е бил ментор в професията, на всички телевизионни зрители.

Силно се надявам неговото убийство, защото да те смаже дрогиран шофьор е убийство, а не катастрофа, да не бъде поредното в графа "нелепи".

Всеки ден излиза статистика колко дрогирани и пияни шофьори са заловени от полицията. Не трябва да има прошка за тях. Те са потенциални убийци и наказанията трябва да бъдат адекватни. Трябва и да има обществен натиск. Не само, когато се случи на известен човек.

Случаите не трябва да са статистика, а да има реални действия срещу подобни извършители. Кривата с хора, които се качват зад волана пили алкохол или взели наркотици е възходяща. И тези камикадзета трябва да бъдат спряни заради безопасността на невинни хора.

22-годишен, мощен джип и дрога. Това е смъртоносна комбинация, с която трябва държавата да се справи, а обществото да натиска. Защото през годините сме ставали свидетели на замитане на отговорност, адвокатски врътки и в крайна сметка се насажда чувството за ненаказаност. Хиляди са мненията, че това е поредното "мамино синче, което ще бъде измъкнато от затвора". Други казват, че ако мама и тате не са силни - ще го осъдят строго, за назидание. Нямам против да бъде осъден за назидание. Но утре, когато това се случи на друг човек, да не бъде в статистиката, а да последва присъда като за назидание. Няма друг начин.

Законът предвижда от 3 до 15 години за убийство на пътя, след като си употребил упойващи вещества. Защо е толкова голяма "ножицата" - да обясняват юристите. Все пак това са убийци, макар и зад волана.

Да, подобни трагични инциденти се случват в цял свят и ще продължават да се случват. Но лесно могат да се намалят. От разпространено видео снощи стана ясно, че същият този джип и друг път е нарушавал правилника и е минавал на червено. Но подобни своеволия на шофьори над закона си остават само за клипчетата.

Ако има драстични наказания за тежки нарушения на пътя, могат да се избегнат много инциденти, ще намалеят и смъртните случаи. Но трябва да има желание от властите, полицаите да не си затварят очите, когато на пътя минават коли с определени номера. Зависи и от нас дали сме способни да оказваме натиск.

Защото утре може да сме на мястото на Милен Цветков. От нас зависи дали ще сме част от черната статистика или ще се борим за някаква промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОчаквам всеки момент гологлавия *** да съобщи, че Милен Цветков всъщност е починал от коронавирус----------------------------------------Напротив,Гешев няма никаква полза да не го осъди,нито полицаите имат някаква полза да не иложат истината, защото и убития и убиеца са от един отбор,а този отбор не е на ГЕРБ,нито на ОП или ДПС.
190
9
 
9
 
! Отговори
гееерала преди 4 години
една аутопсия ще покаже, че милен е носител на вирусатака че вече имаме 900
189
10
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОПЪЛЧЕТЕ СЕ НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ПРЕДИ ДА ВИ Е ЛИКВИДИРАЛ И ВАС
188
1
 
3
 
! Отговори
ист преди 4 години
Дано ала надали.
187
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам всеки момент гологлавия *** да съобщи, че Милен Цветков всъщност е починал от коронавирус
186
8
 
20
 
! Отговори
Тука е така преди 4 години
Ще натиснат съда да реши, че Милен Цветков е трябвало да си остане вкъщи...
185
1
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
При соца имаше комунисти идеалисти и крадливи комунисти, като вторите бяха много повече и те свалиха бай Тошо, щото искаха и станаха после милионери !При фасадната демокрация, крадливите комунисти са вече "демократи", а истински демократ, не се допуска м/у тях.
184
5
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тази сутрин по една от...талавизиите на власта,един...комисар от бокоффската полиция обясняваше с понижен и...тих гласец,как някакво...момче ударило колата на Цветков.Нямало до сега...нарушения,освен едно...леко пътно,бил...дрогиран.За това...провинение в закона,от 3 до 15 години,каканижеше човека от...полицията,но тепърва всичко щяло да се...разследва,камери и т.н.Още по...тона на този става ясно,че му е дадена...интифата да не надува...зурлата.Два-три дена и...толкоз;няма човек,няма...проблем.
183
3
 
28
 
! Отговори
Това сме го виждали преди 4 години
за съжаление....Изобщо, изобщо не искам да стане така, НО *** УБИЕЦ ЩЕ СЕ ОТТЪРВЕ!Ще го покрият, болен ще го изкарат, ангел небесен, в чужбина ще го покрият....Виждали сме го и преди - прокурорски чеда, царкировски унуци...
182
0
 
20
 
! Отговори
az преди 4 години
На бул. България вечер е мазало сега от мотори и спортни коли. Съзтезават се кой ще успее да събуди повече, сгази повече и мине на червено. А полицията си прави оглушки. Абсолютно умишлено. Те се чуват поне в 5 квартала тия, като минават с 200 с мотора в един през нощта.
181
7
 
19
 
! Отговори
Пловдивски Недругар преди 4 години
До До 154Лош беше "КомунизЪма" добра е сега "ДеРмокрцията", бия я нарекъл "Клептокрация".Вижте населението на България през 1946 ; 1989 и 2019 и на който му се мисли да си направи изводите, кога се е живяло добре и спокойно по тези земи.Не хваля Т.Ж. и строят тогава, казвам ,че тогава имаше ДЪРЖАВА, а сега смеотвъдокеанска територия.....
180
2
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Абсолютно нелепа работа!Такива катастрофи в България не се случват!?Ето имаме представител на т.н златна младеж,немска гимназия,студент в Берлин,баща му и майка му имат 63 фирми-просто е невъзможно това да се случи,и то ще бъде доказано в съда от наши известни адвокати!Разбира с ,ако това момче,в пристъп на разкаяние изчезне някъде по другите държави на адвокатите ще бъде трудно!Още отсега им съчувствам за този мъчителен труд!И справедливата гешефтура е безсилна пред такива необясними неща!?
179
9
 
4
 
! Отговори
До 165 преди 4 години
Какви НПО-та, бре одъртяла кратуно! Този ли пример даваш - с Янчо Таков. Ей, комунистите са долни подли низши твари. Освен, че погубват всичката духовност в народа, си правят и мръсни номерца помежду си, за да се издигнат. Искаш да ми внушиш, че такава нелепа глупост като незаконен внос на кожуси, Янчо да лежи две год. не е просто разправа от едни други амбициозни ***, срещу семейство Такови ли?
178
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой иска да се хванем на бас, че последствията за убиеца ще са по-леки от тези на хора, излезли на разходка в парка?
177
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не очаквайте нищо от тази случка,само развяване на името на Милен по статии.Нищо няма да стане,нито ще платят родителите на момчето, защото Милен е работил за Зоросоидите и Костовистките партии,а родителите на 22 годишното момче за БСП,а БСП са заедно с тях в момента и дори гласуваха за Костовистката партия,вместо за техен кандидат от БСП на последните избори,те са в един отбор и убития и убиеца.Нищо няма да излезе,само много шум и развяване на името на Милен по статии,колко "велик" е бил.
176
0
 
9
 
! Отговори
Петю преди 4 години
Ще има Божие Възмездие сигурен съм.Лека пръст на Милен Цветков
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не ми се умира затиснат между ламарини"./Милен Цветков в последното си интервю/Съдбата си прави майтап. И после няма да си суеверен, а?
174
11
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
99% ОТ ВИНАТА ЗА СМЪРТТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ Е НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!!ЗАРАДИ БОРИСОВ НАСЕЛЕНИЕТО Е НА АНТИДЕПРЕСАНТИ И УСПОКОИТЕЛНИ И СЕ ЗАДУШАВА С МАСКИТЕ ОТ КОИТО ГУБИ И КОНЦЕНТРАЦИЯ ПРИ ШОФИРАНЕ!!!БОРИСОВ ЛИКВИДИРА И МИЛЕН ЦВЕТКОВ
173
0
 
19
 
! Отговори
али реза преди 4 години
Момченцето ще бъде освидетелствано като много болно и сърчицето му едва бие. Обзалагам се!
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да го постеля на тая дето те е родила

Спонсорирани публикации