Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"

Трябват строги наказания за всички дрогирани шофьори
Обновена: 21 апр 2020 14:55 | 20 апр 2020 10:16, Александър Попов
372
Дано смъртта на Милен Цветков не остане в графа "нелепи"
Снимка: Нова тв

Журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков беше пометен и убит на светофар в столицата от дрогиран 22-годишен младеж.

В празна и затворена София. Полицаите следят дали се носят маски, пазят парковете, но от джигитите няма кой да ни спаси. А трябва да признаем, че сравнително празните улици през последните седмици се превърнаха в нещо като изпитателни писти за скорост. Всеки от нас е видял поне няколко състезатели през деня, които шофират "като за последно". Дори на места, където има камери.

Още по темата
На мястото на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас, колкото и тривиално да звучи. И най-вероятно щеше да влезе в графата "нелепа смърт". А нито една смърт не е нелепа, тя е следствие на действия или бездействия.

Да, през последните години сме се превърнали в статистици. Броим жертвите, а зад всеки ужасяващ инцидент стои трагедията на едно семейство, приятели, роднини. Съболезнования за семейството на Милен Цветков, отиде си един от алтернативните журналисти и силен глас в медийното пространство. Ще липсва не само на близките му, но и на всички, които са имали възможност да общуват с него, на всички, които по някакъв начин той е бил ментор в професията, на всички телевизионни зрители.

Силно се надявам неговото убийство, защото да те смаже дрогиран шофьор е убийство, а не катастрофа, да не бъде поредното в графа "нелепи".

Всеки ден излиза статистика колко дрогирани и пияни шофьори са заловени от полицията. Не трябва да има прошка за тях. Те са потенциални убийци и наказанията трябва да бъдат адекватни. Трябва и да има обществен натиск. Не само, когато се случи на известен човек.

Случаите не трябва да са статистика, а да има реални действия срещу подобни извършители. Кривата с хора, които се качват зад волана пили алкохол или взели наркотици е възходяща. И тези камикадзета трябва да бъдат спряни заради безопасността на невинни хора.

22-годишен, мощен джип и дрога. Това е смъртоносна комбинация, с която трябва държавата да се справи, а обществото да натиска. Защото през годините сме ставали свидетели на замитане на отговорност, адвокатски врътки и в крайна сметка се насажда чувството за ненаказаност. Хиляди са мненията, че това е поредното "мамино синче, което ще бъде измъкнато от затвора". Други казват, че ако мама и тате не са силни - ще го осъдят строго, за назидание. Нямам против да бъде осъден за назидание. Но утре, когато това се случи на друг човек, да не бъде в статистиката, а да последва присъда като за назидание. Няма друг начин.

Законът предвижда от 3 до 15 години за убийство на пътя, след като си употребил упойващи вещества. Защо е толкова голяма "ножицата" - да обясняват юристите. Все пак това са убийци, макар и зад волана.

Да, подобни трагични инциденти се случват в цял свят и ще продължават да се случват. Но лесно могат да се намалят. От разпространено видео снощи стана ясно, че същият този джип и друг път е нарушавал правилника и е минавал на червено. Но подобни своеволия на шофьори над закона си остават само за клипчетата.

Ако има драстични наказания за тежки нарушения на пътя, могат да се избегнат много инциденти, ще намалеят и смъртните случаи. Но трябва да има желание от властите, полицаите да не си затварят очите, когато на пътя минават коли с определени номера. Зависи и от нас дали сме способни да оказваме натиск.

Защото утре може да сме на мястото на Милен Цветков. От нас зависи дали ще сме част от черната статистика или ще се борим за някаква промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично вина в бойко и герб не търся. Търся в съда и МВР. Съда е най изостанала система и не се променя. Полицията казва :ние ги хващаме, те ги пускат.Защо обществото не натиска Съда, за по строги присъди, а само Бойко Бойко... Нима тея чиновници не носят отговорности? Или как? Ако има нередни неща в закона, защо съда не каже променете това, защото ни пречи да ги съдим?
210
6
 
7
 
! Отговори
До 224 преди 4 години
Само бавноразвиващ се може да ходят лятото на Слънчев бряг или където и да е на българското Черно море. Това Марина не знам какво е.
209
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мирише на предварително подготвено убийство. Може би са натиснали младежа да го направи, че иначе някой от родителите му ще го осъдят. Може и да не е така, но много мирише.
208
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 222Ти бавноразвиващ ли си? Отиди лятото на Слънчев бряг или Марина да видиш там, колко такива има. И те ли от Германия идват :) ***. Работата на службите е да знаят всичко и всеки. Когато даден човек не е в час има индикации ммого.
207
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДоколкото разбрах,това момче е живяло в Германия,там ли да го търсят МВР,според теб?.
206
2
 
27
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Готов съм да се обзаложа, че разследванията и делата за този со"пол ще продължат поне 5 години и цялата сага ще завърши с оправдателна присъда !
205
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече колко години МВР неможе да наложи респект над такива олигота. Толкова ли е трудно мъже около 2 метра въоръжени и о учени да се бият да наложат респект на шепа ***, без никакви умения? Или просто става дума за тежка корупция?Как иначе МВР може да се оправдае за такива? Нима тоя не го знаеха, нима не е правил проблеми преди тази вечер?
204
1
 
27
 
! Отговори
Пена преди 4 години
ТАка ще е докато не се вземат сериозни мерки ! Какви са тези качулкови шофьори? Още като го видиш с качулката е ясен , гаден наркоман..50 години затвор за извършено престъпление, а за намиране на дрога в тях 30 години,дори да нямат друго престъпление.
203
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Родителите на младото момче са работили за БСП и са имали работа с НДСВ,БСП също слагат чадъри на свои хора,без значение дали са извън властта или във властта,както и всички останали партии.Виж колко хора са избити през последните години от партиите ГЕРБ и ДПС,кой ги е избил,според теб,ако не опозицията?
202
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах, този *** в ареста ли е и КОГА ще му гледат мярката за постоянното задържане.За такива случаи пускане под гаранция трябва да е ЗАБРАНЕНО.По всички първоначални данни е извършил тежко умшлено престъпление за което се предвиждат мнооого години затвор така че направо да го привеждат в централния затвор при Бах Ставри.
201
5
 
17
 
! Отговори
Пловдивски Недругар преди 4 години
До ВасилевА от колко години от ЕС "молят" с доклади 2 пъти годишно Б.Б.???"Оправете си съдебната система!!!"Той в ролята си на Премиер-слънце, кога ще си свърши най-накрая работата???Или пак Виденов и Луканов са виновни???Няма такъв неграмотен премиер в света....
200
5
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до 213Родителите на този *** вече имат нови работодатели.Забравяш, че Миньо Стайков е в ареста вече повече от 1 година ...Ако, родителите на това теле не са започнали да работят за управляващата мафия, щяха отдавна да правят компания на бившия си съдружник в ареста.ГЕРБ носи пряка вина за убийството на неудобния Милен Цветков.Няма как да го скриете !
199
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УМЕНЩе остане в графа гербаджийски чадър по европрограмите за прикритие на селските престъпни калинки и нашмърканите им педеотрочета.............................ГЕРБ нямат нищо общо с този случай,това си е работа между Костовистките партии,от които е Милен и БСП,чийто родители на момчето-убиец работят за БСП.Това си е между тях,но в момента те са заедно и от един отбор и не се знае дали ще има правосъдие, единствено Гешев има полза да се проведе честен процес,защото той неутрален в случая
198
0
 
21
 
! Отговори
В ПАМЕТ НА МИЛЕН преди 4 години
Няма да забравим.Няма да простим.Почивай в мир, Миленчо !
197
0
 
18
 
! Отговори
БЕСЕН преди 4 години
Естествено,че ще остане в тази графа....Убиецът е изчадие на родители,които са със статут "недосегаеми".Този наркоман *** ще е поредният убиец,"напуснал" страната и обявен за "издирване"...
196
1
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Няма закони в тази "държава". За причинена смърт на пътя - затвор от 20 години до живот; за убийство - от 30 години до живот. И както в америка - ако подсъдимия е извършил повече от 1 птестъпления, наказанията се сумират. И никакви амнистии.
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видим дали ще го покрият момчето.Родителите му са от голямото добро утро, но сина им да блъсне известна личност с 100 километра, не знам....
194
2
 
26
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 4 години
Няма Начин тази Катастрофа да остане в графа * Нелепи*.Префекта Катастрофа - Спряла Кола на ЧЕРВЕН СФЕТОФАР , в нея се Удря друга Кола с висока Скорост . Резултата е Убит Човек - водача на колата която е спряла на светофара .Следствието - Водача на Джипа ударил и причинил Смъртта на другата кола е Дрогиран и Неадекватен , Свидетеля до него е Избягал . Джипа е регистриран като Трактор , закупен с Пари дадени от Министъра на Земеделието - Няма ГО , НЯМА ВИНЕТКА , ГОРИВОТО е БЕЗ ПАРИ .Тук трябва
193
15
 
5
 
! Отговори
Годжи от дупница преди 4 години
Ако си беше стоял дома немаше да му се случи това,казах ви диванета такива...спазвайте наредбите...
192
13
 
1
 
! Отговори
възмутена майка на т преди 4 години
защо говорите така това са модерни съвременни западнали ценности децаучещи на западне са като вас селани с ладата и багажника с яденете са бъдещетобъдещи меринджеине като бачкатори

Спонсорирани публикации