Крум Дончев: На мястото на Милен можеше да е всеки

Обществото е апатично, смята автомобилният състезател
21 апр 2020 12:18, Анисия Иванова
29

Навръх Великден тежка катастрофа в столицата отново повдигна въпроса за войната по пътищата. 22-годишен шофьор помете кола на светофар, в която беше телевизионният водещ Милен Цветков. За съжаление, журналистът почина в линейката на път за болницата.

"В тази позиция можеше да е всеки един от нас. Случи се с Милен. Него също го болеше от това, което се случва по българските пътища. Жалкото, е че точно един такъв човек си отиде по такъв начин - от нещо, срещу което се е борил", коментира автомобилният състезател Крум Дончев в "България сутрин".

Той е изумен от пасивността на обществото, свързана с всички заобикалящи ни проблеми.

Още по темата

"Търсейки обективната истина, можем да засегнем много проблеми - както законодателството, така и инфраструктурата, така и образователния елемент. Факторите са много", смята Дончев.

По думите му обществото ни е в състояние на апатия и примиримост с нещата, които ни заобикалят, и това не може да продължава.

"Комбинацията висока скорост, дрога и алкохол убива - това е факт. Няма бързо прилагане на наказание на нарушителите, има вратички в закона. Това е чувство за безнаказаност", категоричен бе автомобилният състезател пред Bulgaria ON AIR.

Според него обществото трябва да приеме идеята, че трябва да е по-толерантно, по-отзивчиво, да се грижи за околните.

Дончев изрази мнение, че независимо от опита на шофьора и мощността на колата, всеки би могъл да направи фатална катастрофа под влиянието на опиати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постоянно обяснявам на сина ми да не се впряга, да пази пешеходците и другите участници. Както и да се пази от другите участници защото може да са не само прости и некадърни, а също така пияни, дрогирани, разсеяни, на медикаменти или дори да получават в тоя момент инсулт.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пак вратички, а?Защото лятото като се върщах от морето и спрях на една бензиностанция ми направи впечатление странното поведение на младежа в брандиран бус зад бензиностанцията. После се усетих, че хубавеца е шмъркал. А поведението му после на път за София не бе много адекватно в потвърждение на съмненията ми. Та, няма как в реално време да го разбереш и контролираш. В провинцията преди седмица- две хванаха трима с баничарки шмъркани. В.Търново ли бе, Габрово ли? Ще го провериш на излизане..
20
5
 
5
 
! Отговори
Бързай бавно! преди 4 години
Защо трябва да се произвеждат коли с мощност над 100к.с., след като има пределно допустима скорост разписана в закона за движение по пътищата, постижима и с автомобили до този праг..?! По това ли трябва да се отличаваме...че едните са по-големи, "недосегаеми човеци" от другите...? И с 60км./ч. можеш да се простиш с живота, ако нацелиш някой стълб...еле па ако си на градус или акъла ти е на пихтия да утепаш и невинни хора! Коли над 100к.с. трябва да бъдат под специален режим...със закон!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милен Цветков преди години също е подреждал кашпите при паметника Левски в пияно състояние с автомобил. Това за сведение на пилота. При предизвикване на ПТП под въздействието на алкохол или опойващи вещества книжката за цял за живот. Както и на тези в МПС-то. Отнемане книжката и на собственика и автомомобила с който е извършено нарушенито. Ако не е лизингова компания, или рент-а-кар. В този случай книжката на който е ползвател по договора. За тр.фирми и фирми със собствен транспорт да не важи.
18
5
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Моите наблюдения са, че много хора със стари и евтини коли правят безумни изпълнения по пътищата и те гледат надменно, един вид показах ли ти аз на теб.
17
4
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Тоест твърдиш, че Милен Цветков не е спазвал мерките за изолация или, че само хората с евтини коли ги спазвате?! Не разбрах. Питам, защото и аз карам "скъпа" кола на 1 година, пък е излизала от гаража сумарно 3 пъти за последния месец и половина. Стига с това мислене как хората със "скъпите" коли са много лоши и подобни безсмислици. Аз нямам 1 нарушение. От 15 години съм шофьор, имам златен талон и имам автомобил за 200к. Е, и?! Не е до автомобила, а до манталитета.
16
0
 
15
 
! Отговори
Притежание преди 4 години
Притежанието на наркотични вещества не е ли престъпление? Защо говорим така нормално, за това че се бил надрусал? А другия дето е побягнал, взел ли е наркотици със себе си от колата? Говорим за съвкупност от тежки престъпления, които едва ли се случват за първи път. Иначе казано рецидив.Това са рецидивисти, които са на свобода и убиват невинни хора, чакащи на червен сигнал, иначе казано, спазващи всички норми и правила на обществото.И тия да го убият... срамота. Срам!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво търси Крум Дончев? На мястото на Милен може да сме всеки от нас. Но аз не мога да съм на мястото на убиеца. Убиец е и за дрогиран убиец максимална присъда!!! Или са му платили на Крум?
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всеки.Много хора нямаме скъпи коли и спазваме мерките за социална изолация в дни на тежко изпитание.Моля ви не ни прикачвайте към вашите червени журналисти с многото пари.
13
3
 
8
 
! Отговори
Благо преди 4 години
Да почива в мир, Милен Цветков, страхотен журналист, но и той преди няколко години беше пиян зад волана. Никога не казвай никога.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си продадох колата да не се пречкам на изнервените ми съграждани. Сега обаче мисля за роднините си.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 9 от 1Обществото е съставено от всички единици в него, включая и този и такива като него.Та не всички са апатични от мизерия и борба за оцеляване.
10
4
 
17
 
! Отговори
Всичко е точно преди 4 години
Има един простичък отговор за всичко.Няма закони." -На българите така им харесва."Няма система." -На българите така им харесва."Ежедневно да се тровят и да се оплакват, че някой ги лъже и краде." -... така им харесва, бе, човек."
9
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Представете себе си в ситуацията. Спрели сте на светофар на нормално столично кръстовище. Няма трафик, всичко е спокойно. Свети червено. В един момент - удар, блъскане във волана, загуба на съзнание. Свестявате се за момент - болки по цялото тяло и главата.Въпросът? Какво се случи?Отговорът - един наркоман с богати родители е решил, че за него законите не важат и ще мине на червено.
8
0
 
44
 
! Отговори
Млад Шофьор преди 4 години
Аз като млад шофьор с книжка от 6 месеца, искам да кажа нещо важно.Младите шофьори обикновено правим нарушения, но те са сравнително леки, по едно и внимаваме да не ги повтаряме.В случая говорим за 5 престъпления:- Употреба на амфетамини- Употреба на марихуана- Шофиране под въздействие на УВ- Опит за минаване на червен сигнал на светофара- Каране със 70км/ч над посволената скоростТова не е млад шофьор, а опасен рецидивист!Нека сме коректни и обективни.
7
2
 
5
 
! Отговори
до 9 от 1 преди 4 години
в статията пише "Обществото е апатично" - това е, което аз коментирам, за другото кой какъв е, има следствие и съдебна система!
6
1
 
39
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Това да направиш 5 престъпления наведнъж, 2 от които тежки криминални, не се нарича млад шофьор, а се нарича ОПАСЕН РЕЦИДИВИСТ.Истината.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нормалноТочво в дадения случай младежът не е бил апатичен от икономическа мизерия и въпреки това не му е пукало за другите.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислете върху нещо друго: да, на негово място можеше да е всеки. Удар в задната част на автомобила и половината кола липсва. А къде нормалните хора си возят децата? На същата тази задна седалка. Тези, нормалните, които вече ги е страх да си закарат децата до детската градина за да не попаднат на някой като този наркоман!
3
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Спрял с кола на червен светофар и да те убие НАРКОМАН със 100 километра в час в града -Това държава ли е ми кажете Наркомана е жив а свестния човек го няма В друга държава това наркоманче на другия ден няма да е жив