22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков

Колата е регистрирана на фирма, спечелила пари от европроекти
Обновена: 20 апр 2020 13:05 | 20 апр 2020 11:07,
373
22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Водачът на джипа, който уби Милен Цветков на столичен светофар, е на 22 години.

"Има книжка от 2016 година. В досието му има само едно малко нарушение. С направения му тест е реагирал на канабис и амфетамин. Той е задържан за 24 часа в 4-о РПУ. Той попада под член на 343б от НК, който предвижда от 3 до 15 години затвор", заяви тази сутрин главен комисар Николай Хаджийски.

Колата е собственост на фирмата "Десислава Пешева Комерс". Тя е усвоила половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Зад волана е бил 22-годишният Кристиан Николов, който е син на Десислава Пешева. Младежът е бил дрогиран и е арестуван. Майка му е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката на шофьора.
Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", допълва изданието.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, летял с 80 км/ч

Един от проектите е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
2
 
! Отговори
Джипа убиец преди 4 години
Стига глупости! Джипа не е убиец! Убиец е този който го е карал!Но със скараните български журналисти с правописа излезе и дефицита за съдържание или липса на съдържание! Това български е много трудно ке!
325
1
 
6
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Едно нарушение?!Кой знае колко е раздал на катаджиите и колко реално трябваше да има в момента... ако нямаше корупция в КАТ, Цветков щеше да бъде жив.Спрете да подхвърлате десетаци и двайсетаци на КАТ-аджиите, а спазвайте правилата за движение по пътищата. Утре може вие да убиете някого по същия начин. Не е тарикатско да не спазваш правилата за движение. Тарикатско е да ги спазваш. Така показваш уважение към жертвите. Тези правила са писани с човешка кръв.Факт.
324
0
 
0
 
! Отговори
KZL преди 4 години
БОЙКО ще е нашия водач още 100 години, амин
323
0
 
0
 
! Отговори
Шофера преди 4 години
До карачанаковТи обикновен или по-специален ид иот ли си? Каква хунта те гони, какъв гняв, какво общество и какво изобщо се опита да кажеш?Я ми отговори лицемер долен, ако не беше Милен, да почива в мир, а друго 22 годишно момче или баба му, пак ли щеше да се пениш толкова? Плъх форумен, Je suis charlie помниш ли? Ти и тогава беше шарли нали? Ако беше толкова ербап защо не си пред МС с искане за оставка? Нали си много смел и справедлив? *** льо клавиатурен.
322
0
 
0
 
! Отговори
Бойко. Името говори! преди 4 години
До БезфандъкВ предвид адекватните мерки на правителството . ВЛАСТТА ще я вземате - Га цъфнат налъмите. :)))
321
0
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Няма да има виновни, няма да има осъдени. Искате ли да се басираме.
320
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБойкот на карнобатската ...
319
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...В досието му има само едно малко нарушение...."Е то така и ще си остане, или най-много да станат две "малки" нарушения. Докато няма НАКАЗУЕМОСТ в тая клоака, изтъкана от комунистическа корупция, ще продължават да се губят човешки животи по пътищата. За това са виновни уродливите тикви в МС и НС!
318
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БезфандъкБългария няма нужда от разглезени наркоманчета.
317
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда че на обикновеният българин не му остава нишо друго освен да удари една карнобатска и да си ляга да спи и да чака утрешният ден да не е той наред.Тежък робски живот.
316
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с този "джип убиец". Убиецът е надрусаният наркоман!
315
15
 
0
 
! Отговори
Безфандък преди 4 години
Който не работи той не греши - пуснете момчето.България има нужда от младите хора.
314
0
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
От заглавието разбирам че джипа е бил на Милен Цветков. Едно заглавие не може да напишете правилно.
313
0
 
16
 
! Отговори
синтаксис и смисъл преди 4 години
ако Хикс вземе картечница , стреля по хората и убие няко го и журналистите пишат .двадесет и две годишния Хикс е държал картечницата убиец . това е точно смисълът на вашето заглавие.Кой е убецът картечницата и джипът или този който ги управлява?
312
5
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ И ЗАКОНИТЕ преди 4 години
ГЕРБ И ЗАКОНИТЕ УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ И НАРКОТРАФИК ОТ ФАМИЛИЯТА ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ
311
0
 
8
 
! Отговори
защо е посмял преди 4 години
Много е лесно да обвинявате държавата, когато вие сте нефелни. Търпите разни тарикати чак докато стане нещо такова като тази катастрофа. Ако тя бе станала в Турция, роиднините на убития щяха да отмъстят и да не чакат никаква полиция и съд. А като това се знае, никой не смее да нарушава правилата.
310
0
 
12
 
! Отговори
правилата преди 4 години
Де факто, този Кристиян не се отличава особено от ония българи, които на Великден не се струпаха в църквите, а се струпаха на изхода от София, па сега се чудят как да се приберат. И в двата случая имаме безотговорност и нежелание да се спазват правила. И тъй ксато търпим такива тарикати, те обезсмислят това, че ние, останалите, спазваме правилата.
309
0
 
17
 
! Отговори
държавата ли преди 4 години
Както винаги, на българина държавата му е виновна. Дрогираното келешче се е чувствало безнаказано и затова е карало като лудо. А защо е безнаказано? Защото ако прокуратурата подгони фирмаджиите като майка му, то фирмаджиите опищяват орталъка как сме били полицейска държава и нямало демокрация. Келешчето е свикнало на особен подход към него, и е карало като лудо.
308
3
 
26
 
! Отговори
защо преди 4 години
Такова чудо само в БГ може да се види - с евро пари за земеделието да се купуват свръх луксозни коли и да се строят "къщи за гости" на по 4 етажа. И всичко това е невидимо за българската съдебна система, тя спи дълбок сън. Но в Боковата пародия на държава всичко това минава за нормално.
307
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г...Станалото е станало - накратко убийство с Q7! Защо никой не го интерсува горното изречение?Да живее ГЕРП!Напред с Бойко Борисоф!Избирайте ГЕРП, ако ме разбирате!