Каракачанов с идея за "Българско лято 2020": Най-доброто за българите!

Време било народът да се обърне към родния туризъм и продукти
238
Каракачанов с идея за "Българско лято 2020": Най-доброто за българите!
Снимка: БГНЕС

Инициатива "Българско лято 2020" предлага вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него е време целият ни народ да се обърне към българската земя и продукти, към българската природа и курорти.

Още по темата
Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред, убеден е Каракачанов.

Днес, когато границите са затворени и когато самите ние в наложените ограничения се учим да ценим по-високо и свободата, и дома, и семейството - днес е време да оценим възможността ние самите да си помогнем, за да ни помогне и Бог, заявява вицепремиерът, цитиран от МО.

По думите му смисълът на "Българско лято 2020" е да подкрепим самите себе си.

Това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие, призовава Каракачанов туристическия ни бранш.

"Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите. Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни.
Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите!", апелира вицепремиерът.

Вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни – предложете им най-атрактивните цени и най-качествените услуги, казва още той.
 
Според него работещата солидарност е за сметка на вносните продукти, да се предлагат най-вече качественото българско производство: български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци.

Време да се създадат специални туристически пакети: от българи - за българи! Работеща солидарност - първо за гражданите на България, настоява той.

В тази връзка Каракачанов смята да потърси срещи и разговори с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство, "за да можем заедно и без бавене да осигурим съдействие там, където можем да постигнем бърз ефект във времето на тази криза".

Той заявява, че "Българско лято 2020" е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация в областта на селското стопанство, туризма и съпътстващите ги сектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
2
 
! Отговори
Христо преди 4 години
А десетилетията,през които българският туризъм пренебрегваше българските туристи и даваше мило и драго за наркоманизирани,алкохолизирани и пропаднали чуждестранни същества,някой брои ли ги?Да го духат хотелиерите и концесионерите по българското черноморие.Надявам се да фалират до един.Всички хотели са построени с някаква измама и схема,служителите са крайно некадърни,нацупени и кисели.На плажа татуирани мутри с изрязани потници ти сумтят насреща....Жалка картинка....Фалит за всички!!!
189
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На думи всеки може да е силен, Каракачанта. И аз обичам да ходя на почивка в България - предимно в планината, понеже там ми е по-уединено и приятно, не обичам особено много шумотевицата по морето (не само българското по принцип). Но не може с години и десетилетия вече българският морски туризъм да се е ориентирал към пропаднали алкохолици-западняци, към български мутри и мутри-уонаби и изведнъж да се преориентира към обикновения българин.
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе войвода има хотели в Трявна, направи си прогимназия в с. Горни Стоевци. Требе а се грижи за бизинеса си.....
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А няма ли са се обърне към хотелиерите с молба да подобрят качеството на обслужване, хигиената и храната. Защото миналата година бях в четиризвезден хотел миришеш на мухъл, мръсничко, с разхождащи се *** навсякъде и каращ се персонал, някой отиваше в 7:30 да запази чадър и после се сменяхме за закуска, лелка плюнчеща стара тетрадка търсейки резервацията ми и затова платих куп пари.
186
1
 
11
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Да ама... пазарна икономика? Да предложат същото или по-добро обслужване, условия и цени от чуждестранните си конкуренти и така да спечелят клиентела. Българинът не е толкова богат, че да ходи на на българското море от един патриотизъм...
185
2
 
6
 
! Отговори
До 186 преди 4 години
Kaмъни ще гризкате, "хотелиерчета"! Разни шoпи, взели парцели с измами и рушвети, си направиха вили и палати, ама ги няма кoмyнистите да ви прочистят малко!Заради такива тикви като тем сме в блатото. Искаш да ми кажеш че комунистите ще се вкарат в затвора и ще се почистят? Чобанска държава сме еейй.
184
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, след кризата Турция, Италия, Гърция, Испания като отворят курортите ще се надпреварват да ви привлекат на половин цена и на супер обслужване 6 звезди. Трябва да си най-големия балък за да отидеш на бетономорието и да се разправяш с тикви с мерцедеси пък и да те дерат за всичко на двойни цени - чадър 10/20лв докато всичко това е напълно безплатно в посочените страни.Замислете се, защо татуирните да си копуват нови мерцедеси
183
2
 
15
 
! Отговори
ГЕШЕФ Е РАДОСТ преди 4 години
Ако единствения вариант за почивка е БГ *** и мутрите, просто ще пасувам и ще си спестя парите за лятната почивка. Догодина като се оправят нещата, вместо за 5 ще ида за 10 дни в Гърция или Турция. Ама на бетонираното мутренско ***, никога!
182
2
 
18
 
! Отговори
Франко преди 4 години
Никога вече, ***. Със задоволство ще гледам рухването на голяма част от т.нар. "бизнес". Не ви пукаше за българския народ като нямаше карантина, та нали "един европейски турист харчел колкото 3-*** български", как така сега изведнъж много мили станах българските туристи. Хора, не ходете, не си давайте парите на посредствено обслужване и храна като за прасета, за да можем да спасим хотелите и фирмите на "нашите хора"
181
2
 
14
 
! Отговори
Дебелия преди 4 години
Тоя дебелия що не си гледа отбраната че е пълна скръб там откакто той е на пост! Лично аз напуснах скоро, дойде ми в повече! Пък после да мисли за проблемите в туризма, икономиката и тн. Много пък компетентен излезе! Псевдо патриотите, хаха
180
2
 
7
 
! Отговори
Крадльото преди 4 години
Да се обърнем към българското,а той дори и на официално посещение в САЩ е с торбички от БИЛЛА?
179
3
 
18
 
! Отговори
КараКачето преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРСтарият Несебър отдава го няма. Сами си го съсипахте, както и стария Несебър.Чакайте сега никоя и друга германска баба и нахални руснаци, дето на десерта вдигат скандал за косъм и си тръгват без да пратят.Тази година и тях няма да видите...
178
4
 
27
 
! Отговори
Pf преди 4 години
Тоя за какъв туризъм бълнува. Вирусът няма да изчезне още година поне. Може да намалее в големите жеги лятото, но тогава ще е късно. Хората ще ходят най-много за уикенда с колата до морето и обратно. На почти всички вече са им наредили да си вземът платените отпуски до края на годината и няма да има как да остават за повече. Да не коментирам и очакваното обедняване. Този сезон направо да се отпише.
177
3
 
7
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
До АНТИНе съм съгласен с тебе за шоплъка,колега.Шопите имат кинти и ако се държиш добре,развързват кесията и не са стиснати.Надявам се и тази година да са при нас,защото са ни най-добрите клиенти
176
3
 
12
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ало, Дебелият, кой нормален човек ще се хване на въдицата и ще хукне да се вре в бетона ?
175
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2020 и 2021 туристи няма да има и то ако епидемията завърши бързо, а засега краят й не се вижда. Разбира се, ако се ходи на море, то няма да е при мутрите. Светът е голям и морета има много.
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АНТИ:Какви ги говориш несвързани бе шемет? Стегни се малко.
173
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя май достатъчно се изложи вече, защо не го скрият PR-ите на ББ ?
172
2
 
18
 
! Отговори
Виното преди 4 години
Български вина, от оная майката на убиеца наркоман ли...
171
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, чужденци тази година през крив макарон и се сетихме за българите, а?