Социопатията у младите се активизира от липса на родителско внимание

Скъпите коли и дрогата са подаръци за нещастни хора, смята психолог
Обновена: 23 апр 2020 10:25 | 23 апр 2020 09:54,
61

Потънали в собствените си грижи, част от хората загубиха децата си - в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това“. Това каза за "България сутрин" психологът Иван Игов.
Още по темата

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия.

"Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия", подчерта Игов за Bulgaria ON AIR.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята той.

"Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко - пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите. А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото", допълни още Игов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Бях бясна на правителствата на европейските държави, че съсипват икономиката, но може би това е рестарт бутона тези деца да намерят смисъла...
51
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 4 години
46, всъщност "задвратникът" е само черешката...по-важни са другите неща! Като например да е учтив с всички и никога да не казва лоша дума за учителите си, да си оправя леглото/стаята/гаража на тате или пък хола, да помага, да учи, да не заобикаля правилата, да си пише само домашните и т.н....Сега расте поколение от бебенца по на 30, които не могат да си нарежат паржолката (защото маминка го прави), какво оства да работят, да плащат сметки или пък да имат деца. Най-малкото нещо ги съсипва...
50
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 4 години
50, А, виж какво - ако детето не може да си изпере гащите на 30, то определено вина за това имат родителите!
49
0
 
4
 
! Отговори
Прави ми впечатление преди 4 години
На мен ми направи впечатление,че и трите наркоманчета са изклесавци на разведени или не живеещи заедно родители. Това е идеалът и пиедесталът на либерастията - жените да се освободят от мъжкото робство...и така вече 30 години. Имам 4-5 познати - деца на разведени родители - никой от тях не създаде стабилно семейство. А иначе шметката Джудит Бътлър зомбира нещастниците,че полът бил социална роля.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешката ненанситност няма край.Колкото повече имаш толкова повече искаш.Богаташите имат всичко и искат още и още - наркотиците са допълненително забавление .Като сутрешна цигара на Хаваите .
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата си точат зъбите върху костите на родителите.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са ви виновни родителите , че не можете да си изперете гащите и ,че живеете при тях до 30 ....Аман вече от поколение което всичко му е наготово и пак му е малко
45
0
 
14
 
! Отговори
щек преди 4 години
До "Причината е друга" - Не сте слушали внимателно според мен. Човекът имаше предвид, че децата имат нужда от внимание и любов, а получават вместо това скъпи вещи. Това е по-често проблем при богатите или кариеристите все пак. Защото те се обсебват от работа и трупане на богатства и когато (както е често в пост соц държава) са новобогаташи затрупват децата си от лукс, а не им дават обикновенното внимание и просто да пограят с тях. Не е само това проблемът разбира се,но този е силно застъпен вБГ
44
0
 
5
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
И липсата на стабилна семейна среда е един от тях. Иначе тригери много и разнообразни. От липса на самочувствие, желание за социален контакт, липса на цел или препятствие в живота до инат, изразяване на недоволство, егоизъм. Всеки си намира причина и замитането на проблема под килима или подигравките не водят до нищо освен отчуждение "социопатия" и разрастване на проблема. И аз мога като мама да псувам зад монитора, но знам че след години наркоманите ще преобладават и се подготвям да им помагам.
43
1
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
В крайна сметка не трябва да се подценява факта че процента наркомани особено в София расте ежегодно. Бил съм в форекс корпорации където над 70% от работниците са родени след 90та и са на синтетики, бил съм във АйТи фирми с по 1000 работника и над 50% тревомани. Имам ужасно голяма датабаза за сравнение и смятам че наркомана не е чного по различен от един алкохолик или пушач. И въпреки огромният брой наркомани всички типове поведение могат да се сведат до няколко основни причинителя.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На времето майките с един зад врата изчистваха кармата, възстановяваха аурата, свалялха негативната енергия, лекуваха всякакви соцоиопатии и нямаше нужда от психолог.
41
0
 
5
 
! Отговори
играчА преди 4 години
зАЩОТО Е мамино синче и няма никаква идея какво значи ОТГОВОРНОСТ
40
2
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Котки - не се мисля за гуро, но написаното от психолога не са бабини трънкини. Не съм ходил на психолози и сам съм си правил себерефлексия на поведението преди и по време на употребата. За мен беше истинско удоволствие да се откача от обществените норми за да изследвам човешката СИ природа, чрез житейски опит. В крайна сметка наркоманията е индивидуална дисциплина до и ден днешен наблюдавам с интерес емоционалните процеси при наркоманите.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можеш да се справиш с последствията, след като не си наясно с причините. Живеем в джунгла, по правилата на хищниците и жертвите. Правото е на силата, физическа и финансова... Силата на истината и правото са изпратени в небитието.Вероятно трябва да променим из основи света , в който живеем, защото никой не е щастлив - едните са дълбоко нещастни от пресищане, другите са нещастни от липсата на елементарни средства за живот. Психолозите са излишни, не просто са вредни за хората!
38
0
 
4
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 37 ShshsИ с всичко, което казах в предишния ми коментар те Аплодирам за това че си се изчисти и ти пожелавам да останеш силен.
37
2
 
6
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
Но този който трябваше да реже - примерно Георги Първанов, получаваше скъпи подаръци-пушки, територии на влияние по Черноморието. Просто влезе в симбиоза с тях. Говоря ги тези неща като пряк свидетел.
36
1
 
8
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
Но този който трябваше да реже - примерно Георги Първанов, получаваше скъпи подаръци-пушки, територии на влияние по Черноморието. Просто влезе в симбиоза с тях. Говоря ги тези неща като пряк свидетел.
35
1
 
14
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
Бивш висш служител съм на родителите на едни деца, които тези дни брутално убиха журналист. Игов има буквално казано СИЛНО ПОГРЕШНА ТЕЗА. Родителите на тези деца в началото на натрупването на капитала си бяха откровени престъпници и социопати - какви да бъдат децата им? Родителите съм свидетел как физически малтретират свои служители чрез охраната си от мутри, какво поведение тогава да демонстрират децата им? Единственото средство за тези явления е да се реже от корен.
34
2
 
4
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 38 ShshsНие не те познаваме, но ти знаеш абсолютно всичко за нас? Гледал съм отблизо как мои близки хора пропадат пред очите ми и някои дори си отидоха заради наркотиците. Наркотиците винаги са били на една ръка разстояние от мен, не се гордея, че не съм я протягал, не съдя тези които са го правили. Това което съдя обаче е когато бивши наркомани се имат за извисени гурута, които едва ли не са разшифровали живота и са достигнали нирвана! Извървял си труден път, но не си се научил на смирение
33
8
 
4
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Напълно пазбирам нарисаното от психолога и до ден днешен получавам всичко наготово и апартамент и последни модели телефон. Родителите ми се състезаваха кой ще ми подари повече джунджурии докато аз 10 години нямах никакви разходи, а доходите поради липса на нужди конвертирах в наркотици. Мислите си че впечатлявате някой като подигравате наркоманите, но те са общество в обществото и подиграват Вас защото Ви липсва мост в разбиранията. Искрено Ваш - бивш наркоман.