ВМРО предлага дрогираните водачи да работят в моргите

От партията искат по-строги наказания и глоби за такива ПТП-та
48
ВМРО предлага дрогираните водачи да работят в моргите
Снимка: БГНЕС

Дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си, предлагат от ВМРО.

От партията искат и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на 5 години.

Още по темата
Промените са в Наказателния кодекс и вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Те касаят чл. 67, ал. 3; чл. 343, ал. 3 буква б и чл. 343б, ал. 3.

Целта на законопроекта е да се намали броят на условните присъди, които се налагат чрез сега действащата правна уредба и да се постигне максимална превенция чрез превъзпитание на хората, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества, мотивират се от ВМРО.

Статистиката за катастрофите у нас е доста притеснителна и за съжаление тя се променя в нарастваща прогресия последните години. Бруталният удар, довел до смъртта на журналиста Милен Цветков, направен с висока скорост и без никакъв спирачен път, е доказателство какво е влиянието на определени субстанции над хора, позволили си да седнат в това състояние зад волана.

Поведението на 22-годишния шофьор, непосредствено след инцидента, показва пълна липса на чувство за вина и отговорност за причиненото ПТП, пише в съобщението. Затова според вносителите на промените е важно, когато такова дело влезе в съдебната зала, възможностите за налагане на условна присъда да бъдат сведени до минимум.

Според тях приемането на предложението ще даде допълнителни възможности на държавата да наблюдава поведението на условно осъдените лица. А от гледна точка на обществения интерес ще възстанови в известна степен доверието на гражданите към държавата и в случаите, когато е приложено условното осъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде наздраве Джамбазки и ВМРО!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добра идея!
35
0
 
4
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Доколкото знам в моргите работят един патоанатом и един санитар. За какво там трябва да се шматкат и някакви шофьори-нарушители? Ами то и за тях ще трябва доктор. Ще се скъсат от припадъци и повръщане. По тая логика да ги пратим на гробищата. Да кОпат гробове и да погребват. Глупаво предложение на Шкембестия Каракачак. Не е ли по-разумно да се разбие наркомафията? И децата на улицата знаят кои са дилърите.
34
5
 
3
 
! Отговори
Радо преди 4 години
Отлично предложение. Мсля, че ако ВМРО имат цялата власт, много неща в държавата ще се променят към добро.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайдееее,и заплати да им дават....ех,че хубав живот....повече наркотици да могат да си купуват....ПО ГЛУПАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ не можаха ли да измъдрят
32
1
 
7
 
! Отговори
анон преди 4 години
Производството и импорта на наркотици в България се организира от ДС още от времето на Тодор Живков. И при тия обстоятелства управляващите как изобщо смеят да говорят за надрусаните, при положение, че самата държава вкарва или произвежда наркотиците?!
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наказанията за нарушения по пътищата са несъразмерно строги и трябва да се намалят. Няма в човешката история случай, когато строгите наказания да са спряли нарушителите или престъпниците. Знае се какво ги спира и това не са строгите наказания. 30 години онези 80% вдигат наказанията и нарушенията се увеличават и те пак вдигат наказанията и нарушенията пак се увеличават. Докога с това мaлoyмие?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно от ВМРО гледат сериала Бул. В последния епизод това наказание го даваше една съдийка за подобни престъпления - виновника да живее 1 седмица в моргата.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да работели в спешните отделения и моргите? Как ли пък не. Пак глупости за замазване на очите. Просто трябва да има строги наказания за такива които карат пияни или дрогирани или със съзнателно много превишена скорост като например отнемане на правото на шофиране, солени глоби, наистина затвор и т.н като превенция за такива инциденти.И на първо място не трябва да се допуска разглезени новобогаташчета с народни и от ес пари да си развяват байряка както си искат
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лоша идея! Ако имате починал роднина в моргата няма да искате някакъв ненормалник да има достъп до тялото му.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, за пияните водачи - защо мълчат ? особено от техните !
26
7
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Много добра идея! Браво!
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета.Пияните и дрогираните водачи да ходят да чупят големи камъни на малки камъчета от 10 до 25 години. А тези които са причинили катастрофа със смърт - доживотно.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и за алкохол също. и почнете с джамбазки, дето кара пиян.
23
4
 
11
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Поредната простотия на пейтриотите
22
3
 
20
 
! Отговори
алоуу преди 4 години
АЛКОХОЛИЦИТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ДРОГИРАНИТЕ
21
2
 
15
 
! Отговори
ПОПУЛИЗЪМ преди 4 години
Тия "патриоти" се облизват само около кинтите, това е евтин популизъм, и то от партия, чийто евродепутат шофира след употреба на алкохол
20
0
 
12
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Убийците също! Както и да копаят гробове!
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО с манталитета на Сталин - няма човек, няма проблем !!!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това ще има полза, ама на дали ще го приемат!