Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото

Тя призова за поетапното разхлабване на мерките
23 апр 2020 10:27, Нели Христова
38
Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото
Снимка: БГНЕС

"Държавите са на различен етап от кризата – някои са много по-засегнати от други. Много е важно поетапното разхлабване на мерките да бъде основано на научни данни, за да не се получи обратният ефект". Така каза пред Нова тв външният ни министър Екатерина Захариева.

"Това е асиметрична криза. Засяга не само здравето. Вижте колко последици има. Надяваме се излизането от нея да бъде доста по-координирано", поясни Захариева.

На въпроса могат ли да разчитат държавите-членки на подкрепа от ЕС, министърът на външните работи обясни следното: "Европейската комисия реагира изключително бързо и адекватно. В рамките на седмица се промениха много правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с кризата."

Външният ни министър коментира и кандидатстването ни за чакалнята на еврозоната."Българското правителство работи целенасочено за това. Трябваше ли да дойде такава криза, за да убедим, че е по-добре да сме в еврозоната", пита Захариева.

"Всяка държава се опитва да спаси туризма си. За съжаление, няма да възстановим нормалния живот през лятото. Призивът е да си останем в България. Студентските бригади също са отложени до 12 май. Издаването на визи е отменено засега", заключи министърът на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да пуснат туризма , в БГ курорт няма да стъпя. Там ще е инкубатор на ковид и на всичко отгоре, ще си плащам, да ме заразят.
31
4
 
9
 
! Отговори
До 30 Летовник преди 3 години
А нас нормалните хора какво ни интересува какви са цените на българското море, на което не ходим от поне 15-20 години?
30
1
 
12
 
! Отговори
Летовник преди 3 години
Колеги, обърнете внимание в booking на цените по родното черноморие. Търгашите дори са завишили цените от миналата година. Много хора са без работа, чужденците не могат да дойдат, а нашите тарикати вдигнали цените, вместо да ги намалят на половина. После ще реват държавата да ги спасява.
29
1
 
2
 
! Отговори
до Чиновник преди 3 години
Зависи какво разбираш под "Горе-долу така ще остане". Изобщо не си мисли, че кризата няма да отмине и така ще остане вечно!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази калинка е външен министърррррррррррррррррррр.....
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На съд, ***!!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво отхлабване... Лятото сме на климатика в къщи.По плажове не се прави стаден имунитет. Ха-ха-ха.
25
3
 
15
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
тая защо е без маска
24
11
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Зависи, какво се разбира под "нормален живот". Изобщо не си мислете, че такива безразборни пътувания ще са възможни след кризата. Това всеки да обикаля безцелно света, само защото му е скучно, да консумира безотговорно стоки и услуги щото така било модерно, забравете за тези глyпocти. Сега живота е максимално близо до нормалния с изключение на това, че част от икономиката е в авариен режим. Горе-долу така ще остане и занапред.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е асиметрична криза. Засяга не само здравето."Калинката герберска пак изцепи... асиметрична? Дали има идея какво е асиметричност? Може би е искала да каже "комплексна криза", което пак не е много точно, но пък е много по-точно от "асиметрична". Боже, тия ни управляват...
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева, ти какво правиш за родния край? Защо си затваряш очите за състоянието на старите сгради в Пазарджик? Бившето читалище Теодор Траянов е в лошо състояние, по света са луди за такива сгради в стил модернизъм.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите да се извинят на туристическия бранш и да платят неустойки за туй, че няма да могат да идат на море, задето са болни.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да крадете. Искате в Еврозоната пак да крадете. Накрая ЕС ще ни врътне кранчето и ще ни изгони.
19
3
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Кой ти яде цаца? Супер луксозното право да ядеш тази супер луксозна риба!? Цаца!? Кажи за нещо друго...
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристическия бранш дължи извинение на българите за 20 годишното отношениеЗначи за германеца цацата е от днес , а за българите може и вчерашната .....така е с всичко Освен , че плажовете трябва да са безплатни , трябва да ни осигурят комфортен престой и добри цени , аз цаца на 6 лева няма да си поръчам
17
0
 
13
 
! Отговори
Услажда се, а? преди 3 години
Универсално оправдание за всевъзможни далаверки и *** действия, които ако се вгледаш по-внимателно, май се оказват противоконституционни, нали?И да попитам за найсти път - след като се видя истинското плачевно състояние на "здравепогазването", защо бившият финансов министър Дянков и шефчето му Борисов не са с тежки присъди в затвора за наглата кражба на поне 1,2 милиарда лева от НЗОК?
16
1
 
23
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЗА ТУРИЗМА В БГ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ В МИНАЛО ВРЕМЕ . НА ХОТЕЛИЕРИТЕ СЕГА ЩЕ ИМ ОСТАНЕ САМО ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига само с това няма, кажете как да има или толкова сиво вещество не ви достига. Все мрънкат, все нещо ...Да излезе един измислил план за следващата 1г или 5г как да имаДържавата на мрънкачите и на неможещите. Аз на бетономорието не съм стъпвал от 11г и нямам намерение да си развалям почивката с някакви тикви, надути силикони, прости хора или надути цени.
14
5
 
25
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
И ти няма да си министър още дълго
13
1
 
14
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
МЛИФ