Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?

Директорът на СДВР смята, че това не е коректен подход
26 апр 2020 19:57,
55
Защо защитата на Кристиан Николов опитва да разколебае обвинението?
Снимка: БГНЕС

Не искам да коментирам тезата на защитата на Кристиан Николов, но не е коректно адвокатите да разколебават обвинението. Аз гарантирам, че всички процесуално следствени действия са законосъобразни и няма монтаж на записите на катастрофата, при която загина Милен Цветков. Има и свидетелски показания, които сочат, че Кристиан е шофирал колата. Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев в интервю за предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата

"Екипът в СДВР, който се занимаваше с установяване движението на въпросния автомобил, предизвикал катастрофата, е иззел записи от всички камери в района. След тежкия пътен инцидент, екипите на СДВР незабавно посетиха самото местопроизшествие и го обезпечиха с оглед събиране на абсолютно всички веществени доказателства, които да обезпечат едно бъдещо наказателно производство", обясни Хаджиев. Той допълни, че от данните, които са налични по досъдебното производство става ясно, че към момента на ПТП-то Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов приятелката на обвиняемия - Симона Цветкова, са спътници на Кристиан.

"Има информация, че Георги Иванов е напуснал местопроизшествието. Не са взети проби за наркотици на Симона и Георги, но не е нужно, защото е ясно кой е шофирал. Няма как човек, употребил толкова наркотици наведнъж да бъде адекватен на пътя", каза още директорът на СДВР.

Адвокат Марковски: Кристиан Николов няма право на съкратено следствие

Ст. комисар Георги Хаджийски коментира и темата с побоя над журналиста Слави Ангелов, като заяви, че още тогава е станало ясно, благодарение на иззетите записи от камери, че нападателите са трима.

"Нападението е било извършено във връзка с професията на потърпевшия. Поискахме статии от последните 2 години от вестник "168 часа", чийто главен редактор е журналиста", посочи той. По думите на Хаджийски това е с цел да се разбере кой материал е провокирал нападението.

"Беше проследен пътят на нападателите и ключово беше, че се взеха веществени доказателства, които допринесоха за разкритието на нападателите. Задържаната група има участие в доста побои. Въпросът кой е бил поръчителя е много сложен. Има информация, която за момента не мога да коментирам", каза още директорът на СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Момчето ни е невинно ! Нашата парламентарна група знае каква е истината - Цветков се е удрял сам , докато умре ! Това е доказано самоубиство ! Който твърди друго , не е евро-атлантик а ***
9
5
 
6
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Условна и тва е. Никой от герберастката клика не е виновен! Че не си знаем. Е сега ще си припомним. Пак!
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен беше обичан от мнозинството хора,и заслужава справедливост.Не знам какво ще правите,но този трябва да е осъден,максимално. Много моля полицията да следи младежите защото вече ги наблюдавам как се държат на пътя,и е пълно с такива Криситяновци. Качват се по 2-3 в колите и натискат газта,особено сега уикендите когато няма голямо движение,точно както стана с Милен.
7
1
 
41
 
! Отговори
Емил Странжев преди 3 години
До обективен Голам пропуск на полицията. Защо не са проверили "Има информация, че Георги Иванов е напуснал местопроизшествието. Не са взети проби за наркотици на Симона и Георги, но не е нужно, защото е ясно кой е шофирал. Това е направо престъпление против правосъдието
6
3
 
55
 
! Отговори
Pf преди 3 години
В какъв абсурден свят живеем. Наркотиците са забранени. Даже тежко подсъдни. Хващат наркоман. По пътя на логиката сега трябва да го разпитат от кой,кога и как си е купил наркотиците. И не само с този наркоман,ами с всички заловени трябва да е така. Обаче никой не иска да разследва откъде идват наркотиците. Не е ли малко подозрително. Кого ли прикриват постоянно.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев ще направи защитата на пух и прах.
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не вярвам СДВР да са очаквали коректен подход, нали? Трябва да са наясно че сега започва истинската игричка. Кристиянчо вече започна да се държи като *** , не бил карал той колата и тям подобни,нищо ново под слънцето. За тези неща вече съответните органи трябва да са подготвени и да знаят как да им отговарят адекватно. С неопровержими доказателства. Това никой не може да го събори.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но,няма да разколебае народа и ще има възмездиееее
2
3
 
19
 
! Отговори
Причината, която преди 3 години
стимулира защитника на лигльото:Лайза Минели има една емблематична песен "Мъни, мъни, мъни". Знаете какво означава тази дума на английски език, нали?
1
4
 
24
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Явно комисар Хаджиев не знае ,че това е всъщност работата на защитата.