Ще издържи ли в съда обвинението срещу Кристиан Николов?

Зам.-министър: Общото мнение е, че трябват по-строги наказания
54

Каква е точната правна квалификация за убийството на Милен Цветков и необходими ли са законодателни промени? Това коментира за "Денят ON AIR" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Той заяви, че не би могъл да се ангажира с категорично мнение, но след като прокуратурата може да повдигне възможно най-тежкото обвинение срещу Кристиан Николов, то явно съществува убеденост, че то ще издържи в съда.

"Едно такова обвинение не само е възможно, но в резултат може да се достигне и до доживотна присъда. Както вчера, така и днес, се вижда ясно, че отделните полицейски сили - парламентарно представени, имат намерение да внесат предложение за законодателни промени. Общото мнение е, че има необходимост да се завиши наказателната репресия за подобни престъпления", каза той за Bulgaria ON AIR.

По думите му и в предложенията на ВМРО, и в тези на ГЕРБ има общи неща, насочени към завишаването на налаганите глоби за водачите, които шофират след употребата на наркотици.

"Другото предложение е за завишаване на минималния праг на наказанието лишаване от свобода във възможно най-тежките случаи, когато в резултат на ПТП след употреба на наркотици е причинена смърт. Ориентацията е минималната санкция да се увеличи от 3 на 5 години", коментира проф. Проданов.

Заместник-министърът на правосъдието е категоричен, че в момента няма лишени от свобода, които да са заразени.

"Реалните проблеми в местата за лишаване от свобода са свързани с това, че епидемията доведе до някои промени във фактическия статус на лишените от свобода. На първо място се наложи да бъдат прекратени свижданията", отбеляза той.

Николай Проданов уточни, че се провеждат видеосвиждания на лишените от свобода през последните седмици. Имаше 659 такива видеосвиждания, заяви той.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
3
 
! Отговори
Готин преди 7 месеца
Да, наказание трябва да има.
Обаче!
Има някои неоспорими факти.
Има катастрофа и смъртен случай.
Има неправилно управляван автомобил.
Но!
Кой е човека в автомобила ,,убиец,, и дали чрез унищожението му не се цели друго нещо. Например неговата майка свързана със Стайков?
Кой ви казва, че момчето е било под въздействието на наркотици и имате ли основание да му вярвате?
Дали не са ,,сготвени,,?
Такива катастрофи обикновенно стават, когато слаб шофьор сбърка п..ала на спирачката с п..ала на газта.
37
2
 
6
 
! Отговори
Друг преди 7 месеца
И да не издържи в съда той вече е белязън да умре.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз такъв трудно се дава квалификация човек.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това изчадие не е момче , както постояянно се пише . Навършил е 22 години и е пълнолетен гражданин на държавата . Като такъв отдавна е трябвало да се вземе в ръце и да си гони целите в живота и да носи отговорност за действията си .Ако не беше колата на Цветков , всичките пресичащи пешеходната пътека нямаше да са живи днес .Така безотговорно постъпват само терористите тръгнали да убиват в името на своя бог .Този уби в името на наркотиците в кръвта си ! Убийството да се накаже без пощада !
34
0
 
11
 
! Отговори
Куку преди 7 месеца
Щял да се жени за това искал да го пуснат , явно първо в затвора ще се омъжи.
33
0
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 7 месеца
До някоя_си

Ааа како (лельо или бабо), не така!
Момчето е доказало, че е бунтар срещу системата още когато е било ученик.
В знак на протест е тръгнал да краде по супермаркетите и да кара в насрещното платно, за да размаже автомобил, по-крехък от неговия и да види какво ще се случи с човека вътре. Другият водач се е отървал само със счупен крайник, затова преди няколко дена Кристиянчо пробва отново.
Всичко това е израз на възникналия в чистата му младежка душа бунт спрямо социалната неправда.
32
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен

Кристианчо ти е господаря така че който и да ходи и да идва ако извадиш късмета да те газят ще те газят и така. Момчето е невинно и колкото по бързо свърши медийния шум толкова по добре за всички.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом не можете да предпазите обществото от подобни деяния, значи не ставате и се махайте.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
няма да издържат
мама и тати имат много пари
а комуниста от банкя и четата му са много алчни
резултате е предварително ясен
29
2
 
1
 
! Отговори
65 преди 7 месеца
Ами щом се твърди ,че е карал със затворени очи? ,че има съмнение вече дали това е убиеца от снимката до колата?..Колкото повече се коментира ,толкова мнения,шум и накрая нишщо
28
1
 
2
 
! Отговори
Темида преди 7 месеца
Няма да издържи.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Достоевски

И да лишим полицаите от втора заплата?
26
0
 
3
 
! Отговори
Говорителката преди 7 месеца
на какъв език говори? - "Във храмът на Темида..."
25
1
 
18
 
! Отговори
Достоевски преди 7 месеца
Здравейте
Защо се отклонявате от съществената тема? Въпросът тук не е дали Кристиян ще получи, 5,10,20, или 30 годинини. Защо никой не се замисли, че свободно се продават наркотични вещества по цяла България.Разбира се, че ще има още много други като Кристиян, тук роля играе общественото мнение. Днес Милин утре може и член от семейството ни да бъде прегазен. Нито една медия или журналист не прави проучване как в България навсякъде и необеспокоявано от никой се продават наркотични вещества. Успех
24
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Свобода за Кристиан и приятелите му отличници!
23
11
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 7 месеца
Всичко ще свърши с условна присъда!Това са реалностите в България!
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Убиха Милен, защото беше срещу ГЕРБ.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аллах ще ви накаже всичките наркомани.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бисмиллях!
19
2
 
19
 
! Отговори
мисли преди 7 месеца
Какво доведе до това престъпление? Дрогата.Тя погубва духовната същина и разсъдъка в хората.Тя унищожава младите хора от всички съсловия на обществото. Дрогата е Пандемията в света. И как се води борбата срещу нея? Какво правят институциите за да предпазят младото поколение от нея? По какъв начин дрогата е достигнала до тези млади хора? Хората продали дрогата също трябва да бъдат наказани за това престъпление.