Съдебен медик: Смъртта на Милен Цветков е заради удара

Според д-р Милева действията на доброволците не са причина
82

Смъртта на журналиста Милен Цветков категорично е настъпила от удара при катастрофата, а не от действията на доброволците. Това коментира за Bulgaria ON AIR един от водещите съдебни лекари у нас Галина Милева. Тя настоява да се завишат наказанията за шофьори, употребили наркотични вещества.

Д-р Галина Милева е съдебен лекар с 30 години стаж. Именно на нея беше поверена съдебната експертиза на терориста от летище Сарафово през 2012 г. Съдебният медик е категоричен, че смъртта на Милен Цветков е настъпила от удара и не може да се говори за грешка при оказването на първа помощ.

Още по темата
Д-р Милева казва, че с разкъсана аорта човек няма шанс да оцелее.

Тя обаче не изключва и друга причина за смъртта - гръбначно-мозъчна травма. При удар отзад с висока скорост се получава голямо ускорение на предния автомобил.

Като бивш депутат и зам.-председател на здравната комисия д-р Галина Милева е настоявала за по-строги санкции за дрогирани шофьори. 

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя. Според адвокат Димитър Марковски, много е тънка разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, както и доказването на мотив на престъплението.

Според адвоката нямало как да се докаже, че в този момента на катастрофата Кристиан е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
ГАЛЯ преди 3 години
Искам да питам,адвоката ;КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОЙ Е В КОЛАТА ДАЛИ М.ЦВЕТКОВ ИЛИ ЛИЦЕТО ;Х;. Тук ми се струва,че ни подсказват двойния аршин.
68
0
 
1
 
! Отговори
Утре преди 3 години
При аналогичен удар, почина и Шабан Шаулич. Излиза от колата, разхожда се и в един момент финиш.
67
1
 
6
 
! Отговори
fgfg преди 3 години
----Според адвоката нямало как да се докаже, че в този момента на катастрофата Кристиан е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков.----браво Марковски, значи ако се врежеш във талпа, не е умишлено докато не се докаже, ги познаваш лично
66
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 години
Отвратителен убиец ! Бащата се е отказал от него !Никой не обича наркомани !
65
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 3 години
Умишлено убийство , правил е шоу на тези в колата му ! Карал е със 150 км
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Male
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
futbolnite bg sadii jivi li sa pone?to drugite bg sadii sa umreli ot virusi...ili sa na pat i se koncentrirat v barzinata na smartta si....
62
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
V zatvora sa razdali dopalnitelono po 2 kofi vazelin.Chakat go s netarpenie!!!
61
2
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонимен62Комоцио имал и си върви? Ти виждал ли си човек с комоцио? Той не знае къде се намира, лежи на земята, ти му говориш, питаш, той седи и не те разбира. Камо ли да върви...
60
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре се вижда, че никой не го влачи. Водят го и той си върви сам. Възможно е да е имал травми на вътрешни органи, сигурно комоцио, но никаква разкъсана аорта, нито гръбначно-мозъчна травма. По принцип такъв удар, който се поема от седалката, трудно може да убие човек.
59
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 3 години
А кой поръча...удара????
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отличникът неяма начин да не е знаел, че с този коктейл ще убие човек, независимо дали е Милен.
57
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Познавам д-р Милева - и мога да ви кажа че са и минали хиляди подобни случаи!!!
56
2
 
28
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Почивай в мир Милене.Гледай там отгоре, колко ни е акъла на българите. Опитват се да ни вменят как ние те убихме, тези, които те отдалечавахме от ударена в резервоара кола, която всеки момент можеше да се запали и взриви. Ти не знаеш най-интересното - уби те шофьор, който даже не е сигурно, че е бил в колата.Милене, Милене...
55
18
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
До Sata NATOНе излезе сам, дойдоха набързо едни хора, разбутаха другите, хванаха го и го замъкнаха до тротоара. Кои са? И защо са там? И как се озоваха толкова бързо там? И защо го извадиха от колата? А, виж колко въпроси, а? Отговор имаш ли? Поне на един от тях... :)
54
13
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
На видеото, което излезна след 2 дена, ясно се вижда че 3-4 мъже, облечени в черно, обградиха колата на пострадалия и разгониха всичко останали. Взеха го и го мъкнаха и тътриха на най-малко 20 метра. После го били сложили на тротоара. Ама чакайте малко. Кои са тия, намерете ги, камерите са с висока резолюция. Намерете ги и питайте - Откъде дойдохте групово, за секунди? Защо извадихте човека от колата, защо го мъкнахте над 20 метра и какво се случи после? Някой тия няма ли да ги пита?
53
23
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Успокоява пострадалия, не го докосва, ако няма шини и не е обучен на първа помощ------ В случая пострадалият излезе сам от колата и ходеше изправен. Защо не се разглежда версията за лекарска грешка?
52
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е вярно - внушават ни, че свидетелите са го убили, след като са го преместили..този който го е ударил отзад е невинен!
51
8
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
До до 44Правилно. При катастрофа, пострадали не се пипат, освен ако не си лекар или парамедик, за да знаеш какво точно правиш. Пострадали - НЕ се пипат. Да, може да вика, да охка, да пъшка, да казва че това или онова го боли, да вика за помощ, но... НЕ СЕ ПИПА ПОСТРАДАЛ.
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова американският народ е измислил едно велико нещо, казва се съд на Линч и определението му е: публична извънсъдебна саморазправа!