Безработни лъжат, че отиват да се трудят, за да минат КПП

В офисите имало дезинфектанти, а служителите не ги ползвали
134
Безработни лъжат, че отиват да се трудят, за да минат КПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

41 безработни декларирали, че отиват на работа, за да минат през КПП.

Инспекцията по труда установи 14 лица, които наистина полагат труд от общо 55 регистрирани като безработни и декларирали "отиване на работа" като основание за преминаване през контролно-пропускателните пунктове, съобщават от Агенцията.

Още по темата
В два от случаите е обявено трудово правоотношение, в останалите е установено наличие на трудово правоотношение. Данните са от проверки, извършени в рамките на ден по списък, подаден от Агенцията по заетостта.

Проверени са 53 работодатели, за които лицата са декларирали, че работят. За резултатите е уведомена Агенцията по заетостта за предприемане на действия по компетентност.

За 37 работодатели са събрани данни, че нямат връзка с работниците, които декларират полагане на труд при тях. Данните ще бъдат предоставени на органите на МВР.

ИА ГИТ припомня, че при 33 проверки в рамките също на ден на данните от събрани на случаен принцип декларации за преминаване през КПП за влизане в София бяха установени 12 лица да полагат труд без сключен трудов договор от 55 преминали. При тези проверки е проверявано и изпълнението на Заповедта на министъра на труда и социалната политика за предприемане на мерки във връзка с епидемичната обстановка в страната.

Като цяло се констатира, че работодателите са осигурили дезинфектанти и предпазни средства, които обаче често не се използват от работниците и служителите.

Обменът на информацията между институциите с цел повишаване ефективността на контрола, както и проверките на базата на този обмен, продължават.

Предвид повишения риск в условията на криза да се използва недеклариран труд, проверките на данните в декларациите помагат да се идентифицират предприятия, в които е възможно да се установят случаи на работа без трудови договори, след като работници и служители без регистрирани в НАП такива са декларирали, че полагат труд при тях. За периода на извънредното положение са установени 160 случая на работа без трудови договори.

По отношение на предприемане на противоепидемични мерки са установени над 1500 нарушения. Основно те касаят неизвършени инструктажи и неактуализирана оценка на риска, по-рядко са случаите на неосигурени лични предпазни средства. Това нарушение е установявано предимно в началото, когато имаше недостиг на такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
24
 
! Отговори
Пагонен Сюреализъм преди 3 години
Трябва да си ремонтирам апартамента в провинцията за да го продам та да папкам ама ушатите не ме пускат,минават само роби и ДАНС-аджии отпускари!
45
7
 
14
 
! Отговори
Отивам при приятелка преди 3 години
Мисълта ми е че има разбрани полицаи, а вие *** на гроб може да ми извъртите едно фелацио
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си отиваш на твоето лозе, взимаш си нотариален акт на лозето, взимаш си лична карта и палиш с мотиката.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44Човечност Да! Няма лошо да ходиш при приятелката ти, мъчно ти е, но бяха полицаите, районото, адвокати, сега ресторанти, след малко очакваме следващия коментар, които ще е свързан със статията по горе разбира се и това ще е имотното ти състояние и благополучие, нали си при приятелката ти вече обърни ѝ внимание!
42
4
 
17
 
! Отговори
Отивам при приятелка преди 3 години
Попадам и на готини полицай.. разбрани културни хора възпитани.. но сред тях има една шайла поклоници н а гроб.. тях го ненавиждам
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за безработните го знаеме, кажете нещо ново.Само дето една лъжа и 1000 пъти повторена си остава лъжа.Мислите ли, че като я повторите ще ви вярваме повече?Нали за да отидеш някъде извън София ти трябват пари?А като си безработен, пари откъде???Освен ако поработват нещо без трудов договор, на черно?
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нискочелите ушеви се оплакваха, че имало хора с колелета, а забраната е само за МПС били хитрували и така наранявали чувствата им понеже на тях не им достига умствен багаж.
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КПП-та ама който иска се качва на самолета и пристига в България и после го търсят къде бил отседнал. 90 човека пристигат преди дни с един самолет на който има 3 болни,ДОКАЗАНИ,другите божа работа. И сега ще търсят трима чужденци които не били посочили къде ще отседнат. ???????????? Стойте си вкъщи. Хахахааахаааааааааааа.Мила родна картинка.
38
0
 
23
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Ами ако хората са отишли на тяхното си лозе или нива, какво искат милиционерите да декларират... Какви договори, какви работодатели, какви глупости...
37
8
 
11
 
! Отговори
Отивам при мея преди 3 години
Отивам при приятелката си кво толкова? Пак ходя ,, попадам на млади полицайчета.. с две думи и всичко е ок.. вика ми МИНАВАЙ. Викам мерси братле и на връщане минава показвам му картата и му викам ела след карантината в ресторанта ми имаш вечеря от мен с морски дарове със съпругата ти.. не всичко е репресии и простотия.. трябва малко и човечност
36
0
 
13
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Еми, КПП да се прави че им вярва, и сичку е точно
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, голям мъж ли си, че си заплашвал полицая? Ще спиш ли с навирен към тавана нос?
34
1
 
23
 
! Отговори
Впечатление преди 3 години
На пресконференцията по ТВ полицаите комисари имаха IQ на врабче,цялата хунта ли са слабоумни бе егаси!? ужас
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо, това не ви е чат! Не сте виновни вие, Генерала е виновен. Ха ха ха
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната малоумщи на можем да се гъчим в София 2 милиона, ама не можело да се пътува по страната, където има сумати пустеещи къщи.
31
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Кво се чудите българи ?!30 години, месец след месец, ден след ден - лъжа след лъжа !Един вижда, че не се спазва закона за движение по пътищата - той също не спазва.Друг вижда, че се строи незаконно в района му - той също строи незаконно.Трети вижда, че тарикат не плаща данъци - той също гледа да не плаща, и т.н.Какво не Ви е ясно ?
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28,29Явно имаш крещяща нужда да ни кажеш какво ти се е случило. МВР, познати, при жена му, при приятелката ти. Това не ти е искрено и лично. Нито си за "-", нито за "+".
29
3
 
27
 
! Отговори
Какво е деградация преди 3 години
Личната работа не се зачита ,трябва да си роб на някой !
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28С приятелката телефонна любов. Ген. Така каза. :)
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не почивайте с обидите. Някой си бил в София при мама и тате. Ми ок. Но ако имаше имот, родители, друго мнение ще имаш. И друго няма софиянци, няма селяни. Всички сме хора. Едва ли някой ходи някъде безцелно.