Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
4
 
10
 
! Отговори
До лекаря преди 3 години
Не подценявам трудът ви,ама как точно ги лекувате?Аз съм лежал месеци в различниелитниболници с възпаление на панкреса.Лечението се състоеше да не се храня и ми вливаха глюкоза.Добре че имах кила в повече,та не умрях от глад.И какво се оказа-в Интернет прочетох съветите на един човек,който е боледувал от тази болест,взех една хранителна добавка,която премахна възпалението и още съм жив.Елементарно нещо,ама никой лекар не ми го каза и не ми помогна.А обиколих всички светила.
260
2
 
7
 
! Отговори
Да помислим преди 3 години
Вижте интервюто на Владимир Чуков тази сутрин по БНТ. ББ използва т.н. епидемия, за да вдигне падащия си рейтинг - като има страх и паника, народът търси Бащицата спасител.Освен това му трябваше рейтингов кандидат за президентските избори и сложи Мутафчийски да прогнозира чували с трупове. Само че народ се лъже до време. На всички им писна, защото съсипаха икономиката за 1600 положителни проби и 300 болни. Сега гладът отрезви хората и рейтингът падна. Затова и употребеният Мутафчийски бе скрит.
259
2
 
6
 
! Отговори
мен преди 3 години
На мен ми липсва генералът.Умен, интелигентен, сдържан и възпитан, далеч от клоунадата на някои други. Жалко, бях свикнала да ми прави компания докато пия кафе.А въпроси и мнения бихме ли могли да споделяме с него и ако да, как да ги адресирате?
258
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Мутафчийски сам се е оттеглил,адмирации за него.Не може всяка сутрин той да бере срама,а през деня Бойко Тиквата от село Банкя да обира лаврите.Аз лично се изкефих и как на журналистите,пърдон мисирките,сутринта им увиснаха микрофоните.
257
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобни и нещастни българи!Не се чудете,че живеете зле и сте на последно място по всичко. Народ,който няма състрадание към нищо, не умее да цени и да е съпричастен,никакво смирение!Само злоба,завист,късопаметност,плюене и все някой му е виновен,а всички с им длъжни Довчера Мутафчийски им беше виновен,Баце беше наговорил целия свят и вирусът беше измислен, днес е виновен,че им изпълни желанията и се изсипаха навън, Мутафчийски пак им е виновен,докторите им виновни.
256
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей,много компетентни анонимници тука,много нещо. Тръгнали да коментират медицински състояния,а най-вероятно едва са завършили средно.
255
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 264Какво значи кой пусна народа?В България нямаше истински забрани и хората непрекъснато си щъкаха,ходеха си и на гости и пр всички го знаем и няма нужда да се лъжем. Всички се разпискаха обаче под диригентстването на червения Гумен *** и взеха да мрънкат и недоволстват,да заплашват с безредици и пр. Баце бил виновен,ама всъщност е мек и ви ходи по свирката. Като останете без доктори,ще видите тогава.
254
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43 години без сериозни заболявания тази болест не прощава и не подбира.На тези който и тази седмица пак тръгнаха по пътищата браво разнасяйте и сейте вируса.Пък тя обществената отговорност устава за генерала.Разбира се за едно селфи на софрата при баба и дядо вие сте готови дори да рискувате живота и.
253
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пребраха народа за някакви 10 до 15 а сега когато обевяват от 50 до близо 100 го пуснаха това е да гласуваш за най простата партия щаба бил вредял на народа или взеха парите от ЕС на 6 на 7ми март няма болни ама на 8ми имаме 4 *** като чуха милеардите и той дойде да сега вече наистина може да има много хара се пребраха от др държави не да се оправдава министъра пруститутка и да казва те онези виновни защото говорят истината *** селски.
252
6
 
37
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 3 години
до 250млъкни...болеста отнесе млада жена пред очите ми, без никакви хронични заболяванияглупако- който не знае каво е хипоксична кома,хиперкаптична наркоза,белодобна тромбеболия и цитокина буря-моля да не пише20 години работя със заразни заболявания,а ти пишеш простотийколегата е герой...в Сливен
251
7
 
1
 
! Отговори
Бесен преди 3 години
До Анонимен 254Гнусните манипулации, като твоята, са отвратително нещо. Информацията идва от лъжлива статия на Global Research - базирана в Канада руска дезинформационна организация. Всъщност в групата ваксинирана с експерименталната ваксина умират 151 деца. Подобед брой деца умират и в контролната група. Причините за смъртта са най различни - остър бронхит, менингит, малария и какво ли още не. Истинският доклад е публикуван в The New England Journal of Medicine.
250
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора спят пред банките Събудете се
249
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цеци знае ли че знам какво е
248
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският пациент е най-неблагодарният човек! Чете от гугал, сам си назначава изследвания, сам си слага диагноза и лечение! Още повече напада, бие, обижда и винаги лекар му е виновен! За какво са тези измислени и фалшиви рукопляскания! Много жалко за тях!!! Трябва да се за интересуват за здравеопазване в други държави поне от еврейски съюз!
247
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шекер ти РумкаОт Желка подлезчеИ хаймана главорез
246
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко млади и здрави развиха цитокинна буря у нас? Едно доста екзотично състояние, което се появи при единици от всичките милиони заболели по света.
245
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още много лекари ще умрат! Много! Личните лекари са най-уязвими, защото при тях идват много хора и кой с какво е не се знае! Нямат никакво специално защитно облекло! Сами си купуваме всичко! Досега никой не ни е дал една безплатна маска! Жалко за колежката! Ей така на 43 години си отиде за едно нищо и остави дете и съпруг!Съболезнавония!! За какво са тези измислени и фалшиви рукопляскания? До преди два месеца нападнаха, биеха и ругаеха лекари и правителството и закон никакви мерки не вземаха!
244
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 250До каква възраст са млади според теб? 35години? 30? 25? Та те на 25 още са на хранилка на мама и тате дечицата.Значи направо от студентската скамейка в дъртизма?
243
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 250Хайде пак големите специалисти. Докато не ви дойде на главата непременно във вашето семейство не вярвате на нищо.Точно млади и здрави развиват цитокинна буря например.
242
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 248Ти супер велик в професионалната си област сигурно би я спасил, както и останалите починали. Работиш винаги на 6, нали? Засрами се поне пред паметтта на тази жена и пред работата на колегите й, които ще гледат да спасят дори такива плюващи като теб.

Спонсорирани публикации