Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени

Националният оперативен щаб вече няма да дава брифинги
Обновена: 2 май 2020 10:01 | 2 май 2020 08:08, Елка Василева
334
Лекарка от Сливен почина от коронавирус, 47 са новите заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лекар от Сливен почина от COVID-19. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната.

47 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Така общият брой става1588. Това е 3% увеличение спрямо вчерашния ден.

Има 11 нови случаи на излекувани, с които общият им брой става 287.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби или общо 47 636 изследвани лица – 6805 на 1 млн. население.

Активните случаи са 1232.

Разград е нова област, в която има заразен.

От новите случаи 6 са в София, във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случаи на деца на възраст между 9 и 16 години.

4 нови случая има медицински персонал.

Трима души са починали през денонощието. Сред тях е и лекарката, на 43 години, от МБАЛ Сливен. Това е първият смъртен случай на медицинско лице в страната от COVID-19. За последните 24 часа са починал и други двама души – в Смолян мъж на 64 г. с придружаващи заболявания, както и мъж на 65 г. от Сливен.

От днес няма да има сутрешен брифинг. Тази сутрин пред журналистите не се появи ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Информацията за деня ще бъде представяна от доц. Димо Димов.

Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

На брифингите няма да се отговаря на журналистически въпроси. Те могат да бъдат задавани към съответните пресцентрове, това съобщи началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млада, здрава жена на 43 г, в разцвета на силите си! Мир на праха И и да почива в мир този истински герой! Курбан е станала на възрастни с много хронични заболявания, на *** и на много неосигурени граждани-------- Нито е била млада, нито е била здрава и на никого не е станала курбан. Астмата си е сериозно заболяване, а асистираната репродукция в повечето случай компрометира имунитета. Млад и здрав човек просто така не умира, особено под медицински грижи.
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жалко за...Какво съзньние, каква душа има човек, който слага минус на пост като този?
239
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как не са успели да я спасят великите ни лекари, на които всяка вечер ръкопляскаме?
238
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VipТочно казано
237
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Винету 236Айде, апачите. Стига, че някой ще те вземе насериозно. Не си ли чул, че маса жени имат първи деца на 40, че и 40+? Не говоим за Африка. И то без здравословни проблеми. А пък ако смяташ хората с репродуктивни проблеми за хронично болни, които могат да умрат от коронавирус значи най-малко 240 000 са потенциално застрашени. Толкова бяха хората с репродуктивни проблеми в България и то още преди няколко години. Най-вероятно днес са повече.
236
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължаваме да сме затворени, докато не отворя чалготеките в Студентски град да има къде да забърше човек нещо младо от провинцията и да я заведе в мола да и взмеме някоя дрешка не им вярвам, че сме преборили вируса и че не е опасен.
235
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за един преятел да питам, какво стана със заплатите на сестрите, дето ги дърпаха от прозорците на парламента? къде е Генерала?
234
5
 
12
 
! Отговори
от Сливен преди 3 години
В началото на март заведох детето си в спешното в окръжната болница в Сливен. Беше зле, направиха няколко изследвания плюс рентгенова снимка на гърдите. Температурата беше почти 39. Казах на лекарката и сестрата, че не сме ходили в чужбина, защото точно тогава постоянно се говореше за коронавирус и как се пренася от Италия. Лекарката в спешното ми каза: "Ние не се страхуваме от коронавирус. Грип Б е много по-опасен"Прехвърлиха ни в инфекциозното.И там всички лекари си работеха само с маска,"
233
8
 
14
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Пак се намесвам с мнение--баба Меркел си няма понятие, и затова слуша министъра на здравеопазването, който е доказано свързан с фармацевтичната мафия... Редовно се трият и плюят всички специалисти, които дават доказателства за вредноста и фалшивоста на статистики и мерки... Щом има репресии, значи се крие истината!При такъв Бай ***, си представете за какво става въпрос?!
232
10
 
13
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
Да, Съпротивата в Германия расте с всеки изминат ден. Все на повече хора им става ясно, че тъмните сили и зависимите от държавния апарат професори-чиновници, нарушават грубо конституцията и въвеждат неправномерни и преувеличени ограничения на свободите на хората, ограничения надхвърлящи смисъла на защита от Корона (която вече почти отмина в Германия). Година без сватби, кръщенета, погребения, Великден... не е имало нито през Третия Райх, нито в ГДР. Хора, събудете се !
231
8
 
8
 
! Отговори
Widerstand2020 преди 3 години
е новата политическа партия в Германия, основана от лекаря д-р Бодо Шифман. Съпротива2020 има за няколко седмици вече над 60000 члена. Целта на партията е връщането към нормалния живот и отхвърляне на вече съществуващата Диктатура. Който знае немски може да тюба да се информира повече - препоръчително е.
230
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вождът Винету още преди месец и половина ни убеждаваше как български предприятия вече шият супер костюми, не само за лекарите, ами и за износ ще има! Ама изглежда само за износ е имало... кой ще понесе отговорността? Изгубиха 2 месеца! Давали са им на лекарите зелени наметала от резерва, който е бил войник знае.
229
28
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Има нещо което крият от нас, но след време ще стане ясно. Жената е на 43 и твърдят, че нямала други заболявания. От друга страна има дете на 6 години. Коя жена има първо дете на 37 години? При нас апачите жените на 37 вече са баби.Предполагам жена, която има някакви здравословни проблеми. А и не се знае дали тя е родила детето Явно има някакви здравословни проблеми, които ще укрият и няма да кажат за да се страхуват всички още повече. Ще укриват, защото ако лъсне, че е била болна от нещо?
228
3
 
20
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Да почива в мир лекарската. На "диван" специалистите, които се подиграват и оплюват щаба и специалистите в него добре да почетат биографията на лекарската да видят снимката и. И после добре да помислят пак какво дрънка защото тази жена може да е тяхната дъщеря, внучка, сестра или съпруга и че тази болест е толкова непозната и коварна.... Поклон пред мъжете и жените, които с труда и ума си успяха поне до момента да запазят България от болестта въпреки скиптиците...
227
2
 
8
 
! Отговори
korona преди 3 години
До ВинетуВсеизвестно е, че умните замълчават, лошото е, че простотията остава да се шири навсякъде в страната.ББ не е толкова страхлив, а сега всеки да действа самостоятелно и да не ПИСКА после.
226
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкоо, а тъй отвържи ситуацията.
225
9
 
12
 
! Отговори
Василка преди 3 години
Да излизат да говорят "разбиращите-коронавирус-няма" и да дават отговори на собствените си глупави въпроси! За всички желаещи да се заразят и да не се лекуват изобщо-успех! На щаба-респект и уважение!
224
10
 
25
 
! Отговори
лоша работа преди 3 години
преди около 10 дни ми се наложи да ходя до спешен кабинет с болки в гърба, задух, кашлица, абе класика,всичко освен температурата. вярвайте или не, лекар-мъж, блисо 190 висок, опакован като дарт вейдър, се разтрепери като кифла, че можело да е ковид и МИ ОТКАЗА преглед с думите 'не искам да се заразя, отивай другаде' не бях попадал на такъв човешки фека*лий от доста време, а със сигурност са стотици в системата. сгеа и нормалните ще се уплашат и ще цъфне приказната ни здравна система.
223
5
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
Точно така трябва .Сега да питат оня без чорапите и оня с зелените чорапи за повече информация и на тях да задават въпроси.
222
6
 
11
 
! Отговори
РОМ ПОД КАРАНТИНА! преди 3 години
А бе верно ли? Казват, че им дават по 300 лева, за да казват, че са умрели от коронавирус!

Спонсорирани публикации