Смъртта на д-р Пандова поставя под въпрос придобиването на имунитет

От Спешна помощ изказаха съболезнования
Обновена: 3 май 2020 12:39 | 3 май 2020 12:35, Александър Попов
86
Смъртта на д-р Пандова поставя под въпрос придобиването на имунитет

Смъртта на д-р Нели Пандова-Илиева, която почина вчера в София, поставя под въпрос придобиването на имунитет срещу COVID-19. Тя е била излекувана от коронавируса, но рязко се е влошила след домашно лечение.

Снощи, въпреки усилията на лекарите, въпреки продължилата 45 минути ресусцитация в спешното отделение на „Александровска“ болница, е починала.

Още по темата
Нейните колеги от Центъра за спешна медицинска помощ изказаха своите съболезнования.

"Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда! Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последно, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!".

Съболезнования поднесоха премиерът Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Важен е стадният имунитет на ес и ек на урсулата!
72
1
 
3
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 3 години
Абсолютно прав си - как може някой да ме лекува като сам за собственото си здраве не се грижи и сам собствените си болести не може да излекува!!!??? Колко от тези ''лекари'' се грижат за собственото си здраве - ядат здравотворна храна и спортуват, колко от тях са здрави и колко от тях са излекували собствените си болести!!!??? Това са толкова прости въпроси и зависимости, че се чудя защо трябва да ги споменавам на голяма част от пишещите тук!?
71
1
 
5
 
! Отговори
Малмник преди 3 години
"Снощи, въпреки усилията на лекарите, въпреки продължилата 45 минути ресусцитация в спешното отделение на Александровска болница, е починала."45 минути ресусцитация означава - 45 мин сърдечен масаж... Как са разбрали че е починала от covid-19... като най вероятно е било сърдечен арест.https://puls.bg/aktualno-c-6/kardiopulmonalna-resustsitatsiia-ili-kak-meditsite-vrshchat-zhivota-poniakoga-n-31836Защо никой не попита точната причина...
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един български филм, където учителят по музика пееше фалшиво. Недопустимо е , нали?А защо е допустимо лекар да бъде пушач и дебел? Жив или нежив - обективно. Вчера на гробищата видях паметна плоча на цяло семейство: бащата роден 1974, майката 1984 , с две дечица. Тях не ги жали целят народ. Те са второ качество?????
69
1
 
7
 
! Отговори
Видял преди 3 години
В "спешното" на Александровска наистина можеш да загинеш. Попадала съм там като придружаващ на спешен пациент. Осем часа уточняваха диагноза, чакаха специалисти от разни клиники, които бяха заети, нямаха санитари, чакаха изследвания и пр. Накрая казаха, че нямат места да приемат пациента и ни изпратиха в св Анна, където на свой ред започнаха пак със същите изследвания, но "техни". След само два часа приеха пациента. Ами, ако състянието бе критично спешно, при това МЪРДОСВАНЕ човекът си бе отишъл
68
2
 
11
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До славянинНе съм привържаник на българските медици , на здравната ни система и на болничното ни лечение.НО ЗА ПОЧИНАЛ СЕ ГОВОРИ ИЛИ ДОБРО ,ИЛИ НИЩО!!!Малко повече уважение моля!!!Никой не живее вечно , всеки си отива рано или късно.Няма смисъл от такъв коментар.Жената е майка ,дъщеря ,съпруга ...тя не е само обвивка - външност,която да отговаря на вашите изисквания.ЗАПУСНАТА Е МИСЛОВНАТА ВИ ДЕЙНОСТ!!!
67
25
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Като гледам на снимката каква запусната дебелана е тая разбирам защо точно такива като нея най-много ***!
66
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива новина относно информацията на заболяването и фалшива снимка.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шукрето Гани и много близък до Мутафчийски.
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не видях някъде да пише на колко години е, колко килограма е приблизително и какви хронични заболявания има. Не заради друго, а защото на всички, представени като починали поради ковид, дават такава информация. Знам, че в момента изглежда не в тон, но лекарите масово не са пример за здрав външен вид. Не че не е нагласена. И аз имах една джипийка поне 180 кила, беше с най-близкия кабинет, затова, иначе не ми е била нужна.
63
5
 
13
 
! Отговори
Явно Няма повтаряне преди 3 години
Не е била излекувана от коронавирус, защото докато е била хоспитализирана с белодробна пневмония не е имала нито един положителен тест на covid -19 ! Явно ако въобще има вируса, се е заразила по-късно, коогато вече е изписана !
62
11
 
2
 
! Отговори
жалко за жената преди 3 години
Тази да не е роднина с Монсерат Кабайе, приликата е очудваща.
61
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Вирусът предизвикава образуването на тромбози, които предизвикват инфаркти най-често на белия дроб. По време на лечението от вируса и след това трябва да се приема лекарство против образуването на тромби. Има много случай като този.
60
5
 
47
 
! Отговори
Василка преди 3 години
Срамувам се като чета бездушието в някои от коментарите! Бог да прости тази достойна лекарка! Още едно доказателство -колко сме крехки и уязвими всички ние в борбата с Ковид 19 !
59
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно човек да е излекуван от нещо като няма лекарство или начин на лекуване. Не се ли казва прекарал болестта? Навремето ни казваха че сме прекарали дребна шарка, а не излекувани от дребна шарка.
58
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я помислете честно и кажете - защо домуса и недоклатените дупеклати се оправиха за по няколко дена ?!?
57
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой и как доказа, че тази жена е жертва на този вирус?Само се чудите с какво да бъдете интересни.Страдала е от астма. Носела е парцали постоянно на лицето си, което е много вредно. Починала е от бактериална инфекция, нали?
56
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Генчооооо! Лекувана е и изписана е от ковид 19 след два отрицателна теста!!! Та нямала досег с вируса?! Какви маски, какви асми, какви зелени човечета?? Президенто като е такъв мъжкар и умник, защо не отиде да вдиша от респираторите на тежките случаи, както го призова д-р Москов? Дарил на болницата във Видин! След неговото дарение дали остана незаразен лекар там?
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за жената, но лекарите са хора, като всички нас и рано или късно и те си отиват от този свят.Не разбрах каква е връзката между заглавието и съдържанието на статията, обаче. Тройка по писане на писача.
54
2
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОГ да пази БЪЛГАРИЯ