Блокираните в Париж българи ще се върнат у нас

Консулът ни Милена Узунова ги е посетила на място
33
Блокираните в Париж българи ще се върнат у нас
Снимка: БГНЕС

Предстои блокираните българи на парижкото летище „Шарл де Гол“ да бъдат върнати у нас. Както е известно 73-ма български граждани не бяха допуснати до Франция, а дипломатът Милена Узунова обясни пред bTV, че те не са предоставили достатъчно доказателства, за да бъдат допуснати.

Още по темата

Всички наши сънародници са сезонни работници, като са кацнали във френската столица на 5 май. Сигнал за случващото се подава Хюлия Адемова от Дулово, която дълго време няма връзка с майка си.

Българският консул в Париж Милена Узунова заяви, че тази сутрин предстои полет, който да прибере българите у нас. По думите ѝ френските гранични власти са поискали от авиопревозвача, довел пътниците във Франция, да ги върне обратно в България, тъй като не отговаряли на условията да влязат в страната.

„Многократно разговарях с представител на групата. Вчера ги посетихме на място. Становището на властите е, че те не са успели да предоставят достатъчно доказателства. Самите ни сънародници признават, че някои от тях идват за първи път или са тук за втори летен сезон“, обясни Узунова.

Тя уточни, че след проверки групата е настанена в административен център за чужденци, където условията са добри и са имали храна и мобилна връзка.

През първите няколко часа обаче отношението към българите е било лошо. Имало е случай на хора, които се нуждаят от лекарства и не са имали достъп до тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко пъти ще ги връщате напред назад тия ? Не трябва ли от определен момент да си носят сами отгонорност за себе си? Или не, нека лежат на гърба на другите българи?
23
0
 
11
 
! Отговори
ЦЕЗЪР преди 3 години
Ако са РИМЛЯНИ да ги оставят направо във Франция! И без гова не ги искаме. Чий го дирят по време на пандемия във Франция?
22
0
 
8
 
! Отговори
Поредния толуп преди 3 години
Цял свят гори в момента, наще юруш за пари да берем по френските градини, когато нито Франция, нито България дори не са си отворили границите. Нз къде, с какъв акъл и защо точно сега са решили да се бутат между шамарите, но явно здравето явно не е най-важното за тях. После ще има да реват как не са ги пуснали в Бг.
21
0
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Абе,Бойко ! Абе бодигарде мой ! Толкова изоставени казарми има ! Тия от летището ги карайте направо там ! 14 дена боб,леща,боб ,леща и който е здрав го пускаш останалите да продължават на боб и леща....
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде сте тръгнали смешници.Не ви искат и за роби вие сте тръгнали за пари.Не ви искат смешковци.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на французите, не са като лигавите германци, които чакат нашите и румънски *** да им берат аспержите и после ни ги връщат болни!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се чудим , няма да са първите, тръгнали с обещанието че там ще ги чакат и ще има работа, а когато са на място се оказва че няма договори, гърбят ги за всичко и не им плащат което им се полага.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обиколили нашвто летище, повозили се в досег с екипажа, който лети с по още 2000човека на седмица, после се отъркаляли в стаите за разпити на шарл де гол и сега ни ги връшат обратно. Кой я измисли тази схема? Пак ще се намятат по автобусите към провинцията и слеф 5 дни ще има ох ах. Като няма мозък трябва да има правила
16
0
 
23
 
! Отговори
908 преди 3 години
Това не е честно спрямо тези, които спазват всички мерки. Тези хора с нищо не се съобразяват, сега ще се върнат и отново ще разнесат заразата. Ще пламнат махалите.. Те си мислят, че ще могат да излъжат френските власти, но няма. там има закони. А дали нямат френски хелзински комитет? Я да отиде нашия хелзински комитет и да им се скара. Пък може и Йонко Грозев да ги осъди от името на Брюкселския съд.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Цървуля търсят на майаната си да ходят, алчини за пари.... Не виждат какво става по света, дали вируса е опасен или не.. Трябва да се пазим колкото можем... А те хукнали из чужбина,,, сега 3 месеца под карантина в България,,,,, и ако нарушат една солена глоба над 10000 хиляди.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиИМА В ОСВИЕНЦИМ
13
0
 
19
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Няма ли от сорта на някакви изоставени военни поделения, където да го държат такива затворени 2 седмици под стража след като се приберат? Аз съм сигурен, че има.
12
1
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Шукар бути,романе бути ! На тия все някой им е длъжен ! Ще изядат държавата ! Впрочем те вече я изядоха...
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги принудят да си платят здравните осигуровки тук.И всеки българин и *** да знае-преди да се рзаболееш-първо осигуровките,после лечението. Никой не е длъжен да лекува неосигурени.
10
4
 
24
 
! Отговори
Нито преди 3 години
Могат,там да останат,нито ще дадат пари за връщане!Да ги връщат и да ги затворят в лагер и 2седмици да си отработят билета!Работа бол-събиране на отпадъци събиране на реколта и т.н.Иначе,романе боти!
9
3
 
38
 
! Отговори
Х преди 3 години
Защо пак за наша сметка ще прибират тези! За какво плащам данъци на тази държава! За мен няма нито помощи, нито детски, всичко източват, работят нелегално, не плащат нищо! Защо ще обслужвам филанкишиите, тръгнали да си "социално слабите", развяват оная си ... За наша сметка! Да си платят и връщането, и лечението! Спрете да ни правите на подметка, заради тези същества!
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кака Сулайка е много възмутена оттамошните власти.Не е като в Цигаландияда те дондуркат българите.И батко Пульо се прави ,че не знае.Но знаят телефона на Мисира.Първо вБанкя на отчет.Защо ги пуска Годжи- генерала?
7
0
 
39
 
! Отговори
Ако ги връщат преди 3 години
Те ромите си мислят, че във Франция е като у нас и с *** аргументи ще нарушават законите. И като кацнат - автобуси или товарен вагон, пломбирани и за Дулово, Тулово или там от където са.
6
3
 
10
 
! Отговори
Бечо преди 3 години
Да им плати сега на поляците френската даржава неустойка че не ги пуща да бачкат
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приберете ги и им осигурете на всеки по едно такси да се прибере в родното село. Да не забрави да мине през магазина и аптеката да си накупи всичко необходимо.