Липса на медици в ямболската болница, кметът на Тополовград е доброволец

Блокадата в кв. "Райна княгиня" остава, предстои дезинфекция по въздух
Обновена: 9 май 2020 19:31 | 9 май 2020 19:16, Анисия Иванова
135

Ситуацията в областната болница в Ямбол става все по-тревожна. Броят на болните от коронавирус расте, има остър недостиг на лекари и медицински сестри. Търсят се и доброволци за справяне с кризата.

Вместо начело на общината, кметът на Тополовград Божин Божинов застава временно на първа линия в битката с коронавируса в областната болница в Ямбол.

"Не може да молим само лекарите да ни помагат и същевременно да виждме всеки ден какво се случва и какви измъчени лица имат", посочи Божинов.

"Всеки е добре дошъл и помощта му ще ни бъде от полза", отговори началникът на „Спешно отделение“ МБАЛ Ямбол д-р Недялка Петкова.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова и медицинските сестри от затворените в момента детски градини и училища.

"За съжаление, никой от тях не се отзова. Както знаете, в момента са в служебен платен отпуск, който са го издействали чрез техния синдикат", посочи Ревански пред Bulgaria ON AIR.

А областният управител на Ямбол Димитър Иванов каза, че разчитат на солидарността и подкрепата на медицински персонал от частната болница.

"При тях в момента няма настанен пациент с доказан коронавирус", обясни той.

Блокадата в ромския кв. "Райна княгиня" остава. Там предстои да бъде извършена дезинфекция по въздух. А градоначалникът призова и държавата да се намеси за санкциониране на нарушителите чрез спиране на социални помощи.

"Ще бъдем безкомпромисни. Ще бъдат съставяни актове на лица, които нямат право да напускат квартала и техните данни ще бъдат предоставяни на социалните служби още в понеделник", категоричен бе Валентин Ревански.

Той съобщи още, че дарява две свои заплати за медиците от първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
до 99 преди 3 години
Стоматологът и той е лекар.Да те би да те лекува безплатно?И крайно време е чернокраките да започнат да роботят и да се ингегрират.Какво биеш на чувства! Лекарите не са виновни,че отглеждаме един милион престъпни *** - педофили
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да не си и ПОМИСЛЯТ !!! да ги пренасочваткъм други общински болници-тогава ще ставатразмирици и то силни...никой нормален гражданин и съвестен данъкоплатец не ги иска..да пламнат и други градове..Полицията къде гледа-масово по махалите купони , тумби ...ходят навсякъде без маски,дистанция не спазват...Ами писна ни на всички от тях.Пълни блокади на махалите и..който оцелее..Години наред ги храним и галим с перце.За милионите ,откраднати за тяхната интеграция...няма да говоря..!!Знае се..
96
0
 
9
 
! Отговори
до 99 преди 3 години
И какво като са ямболски роми???Това нещо като научна титла ли е, та заслужават по-специално отношение????Или да ги издигнем в култ и са им се покланяме кото на идоли???Я слизайте на земята и се залавяйте да учите за даскали и за лекари.,скап.ани пар.азити!!!Какво гледате в канчето на лекарите.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чалгаря да ходи доброволецхаха хохохо
94
7
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ,ТУЛУПА ТРИФОНОВ,НИНОВА --ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ-ПОСТОЯНО КРЕЩЯХА,ЧЕ БОЙКО ВСЯВА СТРАХ ОТ ЩАБА СЕ ОПИТВАХА ДА ОБЯСНЕТ ,ЧЕ ЩЕ ЗАКЪСАМЕ ЗА ЛЕГЛА И ДОКОТОРИ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ДОРИ ПО СТРОГИ МЕРКИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ--ДА НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАРАЗЕНИТЕИ КАКВО ТЕЗИ ДОСТОЙНИ МЪЖЕ БЯХА ПОДЛОЖЕНИ НА КАРИКАТУРИ ОТ ТУЛУПА ТРИФОНОВ
93
1
 
7
 
! Отговори
ЛекарЧастна Клиника преди 3 години
Ако нямате 10 000 лева- не ме търсете изобщо!
92
8
 
7
 
! Отговори
съмнение преди 3 години
Лекарите от частните болници в града отказват да лекуват! ЛЕКАР ОТКАЗВА ДА ЛЕКУВА! Разбирате ли за какво става въпрос. Разпад на държавността, може би? Или като не са богати пациенти, от които има келепир, а ямболски роми, следва отказ. Нещо в държавата хич не е наред.
91
0
 
6
 
! Отговори
Като се спече преди 3 години
И стане въпрос за живот никой неще да е лекар. ....както и военните когато беше взрива в Кербала колко време не можаха да съберат контингента....всеки гледа да *** стигне ли се парите срещу живот --никой не рискува....с редки изключения каквито винаги е имало.
90
1
 
8
 
! Отговори
ADAM преди 3 години
Не мога да разбера защо се борят против природата да разреши проблема с кокаточите с естествен подбор
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за кметаКато натегаш много една гайка,тя се къса
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да не го видим тоя стаден имунитет, дето толкова го искаха някои (прости) хора.
87
3
 
21
 
! Отговори
до 95 преди 3 години
Тия антитела не са като при другите инфекции. Наличието им съвсем не означава , че всичко е наред и че вирусът си е отишъл.
86
2
 
25
 
! Отговори
до95 преди 3 години
Хайде бе!Дали и Виткова да не им пратим да ги лекува?Кого да лекуват сега? Тия ли, дето не спазваха карантината и хвърляха камъни по репортерите?Да разпуснем Парламента сега заради хора, които не ценят собственото си здраве ?Хайде да не прекаляваме ?
85
8
 
8
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 3 години
До до 9Не съм фен на ГЕРБ... Един лекар не може да разсъждава като него.Животът е ценнност.Вижте Швеция.Нали Мангъров я дава за пример.10 милиона население ...3200 починали до момента.Вирусът е съвсем нов...непознат...всеки ден изненадва лекарите.
84
4
 
28
 
! Отговори
Моля, преди 3 години
нека не забравяме,че в Парламента има доста лекари,които там не вършат нищо полезно за народа ни.Поради което трябва незабавно да бъдат командировани към Ямбол. Например Дариткова,Лъчо Мозъка,Адемов.Двама от тези вече го преболедуваха коронавируса и имат изградени антитела,а пък и да дадат пример за добра практика в полза роду!!!
83
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, Нинова и Сидеров казаха, че всичко е наред. Бареков ни убеждава,че вирусът не е страшен. Бойко се бореше сам до някое време.Сега се поведе по акъла на баба Меркел и отпуска мерките по никое време. Ама на Меркел й е лесно. Нали нашите млади лекари са при нея. Дава им някой лев повече и стоят там.
82
3
 
40
 
! Отговори
Млад меринджей преди 3 години
Римляните не са внесли една стотинка данъци и осигуровки на тая държава, която сега трябва и да ги лекува "доброволлно". Ми не, няма. За да станеш лекар , посвещаваш дълги години от живота си, за сметка на много лишения .. за 700 лева те правят на ***, накрая Хасан да те бие? Що тЕй няма доброволци.. чудна работа? пОскам сАлза
81
0
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Кого ще мобилизират,като медиците са средно на 60-65 години?Добавят си някой лев към пенсийката.И да отидат на работа , те са си ,,сухи съчки, и някоиот тях няма дълго да изкарат.
80
4
 
30
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Айде сега викайте че лекарите взимали рушвет. Всички лекари отидоха на запад понеже българите са завистливи и стиснати. Сега като, дано не, се разболее дете , ще ходим на запад да плащаме по 1к евро за преглед при нашите бившите лекари. След като ви е скъпо да плащате тук.
79
1
 
48
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Никой нормален лекар и човек няма да иска да отиде доброволно да го псуват, бият и обиждат Онея "с правата". Всички знаят за какви "пациенти" точно отиват да си рискуват живота и здравето. Това е проблемът,Не друг. Много хора биха се отзовали, ако ставаше въпрос за нормални наши сънародници! А не за тея пиявици, дето не знаят нито закон, нито данък , нито култура, нито уважение! Цял живот яде и пие за наша сметка, ходи бие ЛЕКАРИТе , после реве- хубава работа, ама..***!

Спонсорирани публикации