Липса на медици в ямболската болница, кметът на Тополовград е доброволец

Блокадата в кв. "Райна княгиня" остава, предстои дезинфекция по въздух
Обновена: 9 май 2020 19:31 | 9 май 2020 19:16, Анисия Иванова
135

Ситуацията в областната болница в Ямбол става все по-тревожна. Броят на болните от коронавирус расте, има остър недостиг на лекари и медицински сестри. Търсят се и доброволци за справяне с кризата.

Вместо начело на общината, кметът на Тополовград Божин Божинов застава временно на първа линия в битката с коронавируса в областната болница в Ямбол.

"Не може да молим само лекарите да ни помагат и същевременно да виждме всеки ден какво се случва и какви измъчени лица имат", посочи Божинов.

"Всеки е добре дошъл и помощта му ще ни бъде от полза", отговори началникът на „Спешно отделение“ МБАЛ Ямбол д-р Недялка Петкова.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова и медицинските сестри от затворените в момента детски градини и училища.

"За съжаление, никой от тях не се отзова. Както знаете, в момента са в служебен платен отпуск, който са го издействали чрез техния синдикат", посочи Ревански пред Bulgaria ON AIR.

А областният управител на Ямбол Димитър Иванов каза, че разчитат на солидарността и подкрепата на медицински персонал от частната болница.

"При тях в момента няма настанен пациент с доказан коронавирус", обясни той.

Блокадата в ромския кв. "Райна княгиня" остава. Там предстои да бъде извършена дезинфекция по въздух. А градоначалникът призова и държавата да се намеси за санкциониране на нарушителите чрез спиране на социални помощи.

"Ще бъдем безкомпромисни. Ще бъдат съставяни актове на лица, които нямат право да напускат квартала и техните данни ще бъдат предоставяни на социалните служби още в понеделник", категоричен бе Валентин Ревански.

Той съобщи още, че дарява две свои заплати за медиците от първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
17
 
! Отговори
Недейте ревахте преди 4 години
*** от НОЩ и главният *** ББ да си продават колите и джиповете и да вървят да помагат.Нали са много трудолюбиви.Вместо да сеят паника и страх - да вървят в Ямбол.Тъкмо ще си изкарат извънредни.
77
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: Нямам думи (номер 84)Ето, за това говорим! Българската система е тотално сбъркана!Затова ни изпревариха румънците даже, които бяха много по-зле от нас!Вижте им само заплатите, не само на лекарите, на всички!А сега какво? Здравен министър счетоводител раздава заповеди и шпиц команди като армейски генерал!То не че предишния, Москов, който е лекар, беше по-добър.С неговата заповед за задължителната регистрация с пръстови отпечатъци беше пълен провал!!!
76
1
 
33
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Нали от тази махала напираха да бият лекари? Сега търсят доброволци да ги лекуват... СРАМОТА и наглост! Оставете ги да се оправят в махалата както могат.
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 81 (Пилат Понтийски)Аз като го написах това за Бойко Борисов съвсем не се шегувам!Аз лично малко се притеснявам за това.Тоест, най-вече ме притесняват заразените лекари с COVID-19.Здрави, болни, няма значение, никой от тях не е в състояние да работи.И на фона на тази крещяща липса на медицински персонал, съвсем ще го закъсаме!И тук не става само въпрос за лекуване на болни от новия вирус.Бързо забравяме че има много други болни от всички други болести!!!
74
3
 
14
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
Някои във форума се шегуват! Хора, не е далеч времето когато ще видим по телевизията Ананиев с маска, в някоя провинциална болница. Захариева е следващата, Горанов ще помага при дезенфикцирането на тоалетните, Петкова и без това е завършила в гимназията курс за първа помощ, Ангелкова в момента е без работа. Те и още някой други ще се хвърлят в ръкопашен бой с вируса! Както Александър Матросов! Той викаше: "За Сталину за родину". А нашите бойци ще реват:" За Бойко и за моя топъл стол!"
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около града нали има хамерикански бази, там лекари със сигурност имат, къде се скриха тия мишоци?
72
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще се радвам да видя и Бойко Борисов доброволец!Щото то други май няма да останат!
71
7
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Стигнете ли до кислородна маска,значи е тежко заболяване,което НЕ Е Ковид 19! И забравете да уживеете! Стигне ли се до слагане апарат за дишане-ще оцелеете,колкото аз съм Трабант!
70
2
 
22
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
В САЩ които нямат здравна застраховка лечението за covid-19 e от 60 - 80000 $ за 7 дни , плаща или подписва договор за кредит със гарант и го приемат .. ако не умира като куче
69
1
 
17
 
! Отговори
k преди 4 години
До лошо 66Да лекуват-ама при какви условия?Или досега ги мачкаме тези прости общински медицински сестри,защото"няма къде да ходят"пък сега ценни били.Ама хората помнят.Каквото си посял-това жънеш!Такива и толкова мотивирани медицински кадри има Ямбол.Точка!
68
1
 
18
 
! Отговори
Доко преди 4 години
Начина да вкарат махалата е само един и наскоро го показаха по новините - братята им нарушили карантината в родната им Индия, двама полицаи хващат прегрешилия и го попиляват от бой с пръчка. Решението не е демократично, не е евроатлантическо някак си, но за сметка на това е ПОТРЕСАВАЩО ЕФЕКТИВНО!!! Това трябва да бъде приложено и тук, заедно в пакет от мерки, защото заради тях ще гризнем дървото дружно. И пак работещите ще плащат за ***.и.те им.
67
1
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
До да,да ама немобилизация?? Все диктатура ви се привижда,герберчета смотани
66
2
 
15
 
! Отговори
избирател преди 4 години
МБАЛ е търговско дружество,не е болница! Като постъпя чак и леглото си плащам.Защо се осигурявам? Да се оправят има джипита частни болници да се включват!кога точат касата им е хубаво?
65
2
 
22
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
До до 3Отдавна няма запасни лекари и сестри-това е социалистическа отживелица.А и никой медик насила не можеш го накара.Това да не ви е диктатура,бре хора!Който иска да помага да ходи-да си поставиш живота на карта за някакви ***.?!
64
2
 
1
 
! Отговори
аноним преди 4 години
До бай хУтре като стане ..........., какво ще направи бай х: ще си хване х.. под мишница и ...........?
63
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Мразя всички партии.Мразя всички шведи.Мразя всички журналисти.Мразя мен си.Мразя да мразя.
62
3
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
цефтриаксон е много добър антибиотик, но само на инжекции, има и събратя антибиотици от същата група и на хапчета, но тъ-паците от министерството не ги внасят в България! Това са много добри антибиотици цефалоспорините и заедно с кислородна маска могат много успешно да лекуват коронавирус. Там е работата, че докато успешно се лекуваш, военните продължават да те заразяват от въздуха, и да си си все болен!
61
4
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
до тежък въпросБългарите сами предадоха родината са под гадното банково рoбство, преди 30 г.Крепостта най-лесно се превзема отвътре.Чакаха 500 години Русия да ги освободи, сега много бyлгараци плюят Русия !Защо ни освободиха ?!Орабиха си българите родната земя !Имаме ли чистата и свята република, мечтана от Левски ?МаФиотска к0чина е тук !
60
1
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
И мен доста ме филтрират....умните хора ще видят й с филтъра мисълта!
59
16
 
4
 
! Отговори
лошо преди 4 години
До k 58".След като НИТО ЕДИН от тях не му влиза в положението явно е що за работодател е" - кметът ги моли да ЛЕКУВАТ, за което са се клели! Но тях ги е страх, даже повече от пациентите. Като те е страх от инфекциозни болести, да не си ставал лекар или сестра. Стани фризьорка например. Че и тия от частните болници в Ямбол - лекари??, моля??? Мишоци нещастни! Страхливци с лекарски дипломи!