Липса на медици в ямболската болница, кметът на Тополовград е доброволец

Блокадата в кв. "Райна княгиня" остава, предстои дезинфекция по въздух
Обновена: 9 май 2020 19:31 | 9 май 2020 19:16, Анисия Иванова
135

Ситуацията в областната болница в Ямбол става все по-тревожна. Броят на болните от коронавирус расте, има остър недостиг на лекари и медицински сестри. Търсят се и доброволци за справяне с кризата.

Вместо начело на общината, кметът на Тополовград Божин Божинов застава временно на първа линия в битката с коронавируса в областната болница в Ямбол.

"Не може да молим само лекарите да ни помагат и същевременно да виждме всеки ден какво се случва и какви измъчени лица имат", посочи Божинов.

"Всеки е добре дошъл и помощта му ще ни бъде от полза", отговори началникът на „Спешно отделение“ МБАЛ Ямбол д-р Недялка Петкова.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова и медицинските сестри от затворените в момента детски градини и училища.

"За съжаление, никой от тях не се отзова. Както знаете, в момента са в служебен платен отпуск, който са го издействали чрез техния синдикат", посочи Ревански пред Bulgaria ON AIR.

А областният управител на Ямбол Димитър Иванов каза, че разчитат на солидарността и подкрепата на медицински персонал от частната болница.

"При тях в момента няма настанен пациент с доказан коронавирус", обясни той.

Блокадата в ромския кв. "Райна княгиня" остава. Там предстои да бъде извършена дезинфекция по въздух. А градоначалникът призова и държавата да се намеси за санкциониране на нарушителите чрез спиране на социални помощи.

"Ще бъдем безкомпромисни. Ще бъдат съставяни актове на лица, които нямат право да напускат квартала и техните данни ще бъдат предоставяни на социалните служби още в понеделник", категоричен бе Валентин Ревански.

Той съобщи още, че дарява две свои заплати за медиците от първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До СоросоидНе знаем! Напиши колко, моля!!
57
2
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
ако кислородът е алкал и отблъсква коронавируса, може да се помогне малко и с пеницилинов или цефалоспоринов антибиотик като цефтриаксон, който да обездвижи вируса, или пък оспамокс, оспенът по-слабо достига до мозъка.
56
11
 
7
 
! Отговори
бай х преди 4 години
тия доктори нали за това са учили и са давали клетва , какво се крият като мишоци утре като стане пожар - пожарникарите ще си вземат отпускаутре като стане война - войниците ще си вземаат отпуска
55
4
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
днеса , много моля не ме банвайте, да напиша нещо много важно за коронавируса.кислородът не е ли алкал и да отблъсква вируса от тялото? Кислородна маска? То в днешния въздух, кислород няма! вижте че нищо не гори като хората!
54
4
 
9
 
! Отговори
k преди 4 години
По този начин се дава оценка на работодателя.Има работодатели,които като те помолят в извънредна ситуация им влизаш в положението и си даваш повече зор-знаеш,че си ценен и след време компенсиран.Кметът им е пряк работодател на тези медици на общинска служба.След като НИТО ЕДИН от тях не му влиза в положението явно е що за работодател е.Явно не е кмет дори и на тези,които получават заплата от общината,обаче е кмет на махалата,която вероятно го е избрала и затова вместо да ги стегне-реве...
53
1
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Ш.О.Р.О.И.Д
52
1
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До СоросоидА ти каво правиш ***!?
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отиде "някоя_си", същата толкова държеше, че чак заповядваше да се носят маски.После да доклавда как е предпазила маската.
50
1
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
До 2000 г. не можеше да се види швед в Ямбол...Не си показваха миризливите глави,защото тогава бяхме ние.Набор 1976-1981. Биехме ги за профилактика.
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много наши лекари и сестри се реализираха и работят в европейски страни. Младите като вземат дипломата и тръгват към по добро заплащане и условия
48
18
 
8
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Знаете ли колко лични лекари, техните сестри, зъболекари и т.н. "специалисти" са се покрили по дупките си защото ги е страх от КОВИД-19 или защото знаят, че пари няма да падат от там. Колко планови операции са спрени в момента? Хирурзите и техните екипи не могат ли да помагат?Лекарите вече бачкат само там, където има далавера.Еми затова сме на това дередже.А онези, които са заминали на запад 1 от 1000 си остава лекар. Останалите 999 чистят л***а на дъртаците по старческите домове.
47
0
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До макЩо не идеш и ти там доброволец! Санитар, чистачка каквото и да е ама ***!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тежък въпрос, коя родина бе, на тиквите и калинките ли
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лекари, сестри както и новозавършили току що медици напуснаха България след 2007. Завършват и към Западна Европа. Има много Български лекари и сестри там. Жалко но...
44
2
 
9
 
! Отговори
тежък въпрос преди 4 години
Питам се, да не дава Господ, ако трябва родината да защитаваме от нападение, тогава какво ли ще стане? Ще има ли желаещи??? Или като сега, с коронавируса?
43
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не само ще лекуват неосигурени, ами и бой ще ядат, и пак ще ги лекуват.Некой бyлгар намеси ли се, и той ще си отнесе боя.Щото простите българи ако знаеха какво си докараха с разбиването на старата държава,със глас ще заплачат, проклинайки съдбата си !!
42
3
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Но извинете, но защо са ви лекари, мънгърков каза, че болните не се лекували, на тях сами им минавало, значи няма никакви нужда от лекарите
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами лекарите не искат да си залагат живота, за да се грижат за здравно неосигурени, безхаберни, неблагодарни полуграмотни същества, а накрая ще си искарат и боя!
40
1
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
лекува корона и не вреди, защото няма химия, а е изцяло на билкова основа и съдържа дори водорасли=================Не какви да е водорасли, а водорасли със скрито яйце на куца медуза вътре.Що не си гледате аквариумите в панелките, мишоци ?!
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекари и сестри няма да отидат доброволци да лекуват неосигурени ц..,както винаги е било.Да отиват политици.силиконки.футболисти и всякакви такива ВАЖНИ за едно общество единици...Нали неглижирахте проблемите на здравеопазването години наред...ето ви и резултата...радвайте му се...Но не винете медиците-те вече са вдигнали ръце от тая система...