Липса на медици в ямболската болница, кметът на Тополовград е доброволец

Блокадата в кв. "Райна княгиня" остава, предстои дезинфекция по въздух
Обновена: 9 май 2020 19:31 | 9 май 2020 19:16, Анисия Иванова
135

Ситуацията в областната болница в Ямбол става все по-тревожна. Броят на болните от коронавирус расте, има остър недостиг на лекари и медицински сестри. Търсят се и доброволци за справяне с кризата.

Вместо начело на общината, кметът на Тополовград Божин Божинов застава временно на първа линия в битката с коронавируса в областната болница в Ямбол.

"Не може да молим само лекарите да ни помагат и същевременно да виждме всеки ден какво се случва и какви измъчени лица имат", посочи Божинов.

"Всеки е добре дошъл и помощта му ще ни бъде от полза", отговори началникът на „Спешно отделение“ МБАЛ Ямбол д-р Недялка Петкова.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански призова и медицинските сестри от затворените в момента детски градини и училища.

"За съжаление, никой от тях не се отзова. Както знаете, в момента са в служебен платен отпуск, който са го издействали чрез техния синдикат", посочи Ревански пред Bulgaria ON AIR.

А областният управител на Ямбол Димитър Иванов каза, че разчитат на солидарността и подкрепата на медицински персонал от частната болница.

"При тях в момента няма настанен пациент с доказан коронавирус", обясни той.

Блокадата в ромския кв. "Райна княгиня" остава. Там предстои да бъде извършена дезинфекция по въздух. А градоначалникът призова и държавата да се намеси за санкциониране на нарушителите чрез спиране на социални помощи.

"Ще бъдем безкомпромисни. Ще бъдат съставяни актове на лица, които нямат право да напускат квартала и техните данни ще бъдат предоставяни на социалните служби още в понеделник", категоричен бе Валентин Ревански.

Той съобщи още, че дарява две свои заплати за медиците от първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** дек са докторите?!Избегаха от тиквеното 10 годишно пренебрежение към тях... Са да праща еничарьете ги лекуват...
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото сме първенци в Европа. Шием костюми маски. Изнасяме за Австрия Германия.Иначе заминават медиците.
16
1
 
43
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Ами да спират да ги лекуват ония! Едва ли са плащали някакви осигуровки. Да хвърлят гюбеци в махалата могат, а да спазват правила и закони не! Така ще стане във всички болници в провинцията, ще се задръстят от ония...
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре , че нямаме много заразени , иначе и медици няма , ама с такива заплати ... Да направят нещо , че навсякъде ще е така ..за бъдеще .
14
4
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Когато имахме...армия,в Ямбол и областа бе дислоцирана най...силната и окомплектована 7-*** Механизирана Дивизия.Имаше полкови лечебници,дивизиона лечебница,лекари и фелдшери и санитари под пагон.При всички положения щяха да...помогнат,армията никога не е оставяла своя народ в беда.Но сега дивизията я...няма.Но имаме политици...бол.Всеки сам да си направи...изводите.Честито Ден Пабедьj над народа ни;политиците ни...победиха.
13
5
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Стига глупости бе, човека цял живот в инфекциозна болница работи, аман от гробарски простотии
12
0
 
4
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Стабиуное!!
11
3
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
така е, подлежат на мобилизация, ама те тва не са го тренирали, едно време поне два пъти в годината разиграваха мобилизация, нещо демокрацията много ги успа! и си забравиха отговорностите!!!!
10
29
 
26
 
! Отговори
Лек преди 4 години
на всички медици напуснали или отказали да помагат, да им се отнеме правото да практикуват тази професия!не може да ходиш на работа само когато няма работа и е безопасно, да пиеш кафенце, да спинкат на нощните смени и да пазаруват през работно време! нали за това са учили, значи това трябва да работят! опасно било, ами и през войната е било опасно, но медиците тогава не са мислили за пари и облаги!
9
24
 
32
 
! Отговори
1117 преди 4 години
Мангъров да иде доброволец.Да го видим в действие....не само да дава акъл по телевизиите и тези,които нем разсъждават трезво да му вярват.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметее, една птичка пролет не правии.
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да идат тия на които давате евросубсидии, или те са много велики и другите са им длъжни да ги лекуват за 20 стотинки нощен труд ли?
6
1
 
33
 
! Отговори
До баш началника преди 4 години
Медиците ни са в чужбина ....ако не знаеш ,защото имаш други приоритети ,това си е твое право ти управляващ.А ние ,,*** ,, си пишем ,колкото да не заспим.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама дисциплината е нулева в огнищата и никой не се тревожи.
4
0
 
27
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Що бе кмете??? Нали ръкопляскахте??? Много бързо ви заболяха ръцете.....
3
14
 
38
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
ИМАТ ЧАСТНА БОЛНИЦА!ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ МОГАТ ДА ГИ МОБИЛИЗИРАТ!ПО ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ МОГАТ И ОЩЕ КАК!? ЧЕТЕТЕ ЗАКОНИТЕ И ГИ СПАЗВАЙТЕ!
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да иде вожда доброволец.
1
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболисти нали имате, разлигавени ТВ водещи нали имате, нали им давате огромни заплати, тогава ги пратете в Ямболската болница да лекуват болните.