Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!

Министърът припомни, че ситуацията с коронавируса е динамична
Обновена: 11 май 2020 22:05 | 11 май 2020 22:03, Веселина Йорданова
223
Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!
Снимка: Dnes.bg

Българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

Още по темата
"Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите", каза министърът и призова българите да изберат родните курорти.

Ангелкова разговаря и с представители на Обединение "Бъдеще за туризма" и ги запозна с предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша.

Сред тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.
 
Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
13
 
! Отговори
СКИТНИК 13 преди 3 години
грозна картина хора-6те спасиаваме потанал кораб и ненузно министерство с невазмозен министар и 6епа мутри-това в свободна и демократи4на дързава и страна 4лен на ЕС която 6те влиза в 6енген.и толкова ли не се намери някои поне малко по-кадарен или ако не то поне с визия,та да не се излагаме толкова като нация,4е както се пее в една песен-на света е само една една-на6ата мила родна страна
136
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Години наред ни плашеше здравната инспекция да не ходим в гръцко щото има морбили, и сега с ковида ако си мислите, че ще спрете народа да ходи ем нема да ви мине номера. Плувайте си вие в кафевото и яжте храната от миналия сезон
135
4
 
36
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Абе каквито и Ангелковщини да измислят, на Кафявоморието не стъпвам.
134
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вируса оставал 70 дено в тялото каква е ползата от 14 дневна карантина, никакъв вирус няма. Беларус и Швеция що не умират ? Скоро ще изметем гърбавата ***, можем и без гърбави и без карантини.
133
2
 
30
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
За карантина се полага болничен, тъй че става още една почивка.
132
18
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Естествено,че ще сте под карантина после!В целия Свят е така-в Китай,САЩ,Южна Корея,Англия,Франция,Русия...14 дневна карантина щом идваш от вън!Китайската чума не прощава!
131
10
 
18
 
! Отговори
Луда работа преди 3 години
Кой ще те пусне в Гърция да се разкарваш в момента?Гърците ходят до магазина с есемес,той на плаж щял да ходи!
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе като седна в ципуродакията нека ме чека Ангелкова...
129
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер след почивката и болничен от 14 дни ще ми дойде добре, защото сегашните карантинирани са болничен
128
3
 
45
 
! Отговори
Дидка преди 3 години
Насила решили да пълнят морето. И гушите на мутрите там. Само че хората са вече в 2020 година. Комунизма падна .И който е видял морето в Гърция, ще си иска да почива там. А чужденците да идват с "декларация ",че не са болни????????
127
19
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
В Турция 150 000 коронясани Мюмюна чакат да ви обслужат!Естествено,че ще сте под карантина после!В целия Свят е така-в Китай,САЩ,Южна Корея,Англия,Франция,Русия...14 дневна карантина щом идваш от вън!Китайската чума не прощава!
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HeinrichHimmlerОтиваш на морето и почваш да ги карантинираш мутрите хотелиери...стиска ли ти?!
125
5
 
7
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ангелкова, става!Карантината ще я изкарам с теб...
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук вариантите са два, или Хърватска, или карантина. Като карантина не означава две седмици да соиш в гаража и да не излизаш. Карантинираш се за две седмици на някое планинско местенце, като преди това предвидливо си подал заявление за промяна на настоящ адрес и това е. След морето е редно да се ходи и на планина. А ангелкова нека си ходи черно море, да вади кебапчета от горнището на банския си.
123
2
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
А ние кога ще пуснем в карантина мутрите от властта, за да спре тази гавра веднъж завинаги, а прос*ите същества като Ангелкова никога повече да не помиришат власт!
122
0
 
34
 
! Отговори
10 лв порция цаца преди 3 години
Браво, Ангелчице!Трябва да се стимулира българското бетономорие!
121
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнаха тоталитаризма финно. Свобода на пътуването ли?
120
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и на кафявоморието да иде някой после пак карантина за да се измирише.Вони там та се не трае!Всички фекални води са отведени в морето директно от хотелите.Зарити са тръбите под дъното но там навътре кебапчетата изплуват и се връщат от вълните да ти се лепнат на челото.Отврат!!!
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха хаа
118
1
 
43
 
! Отговори
До ХА ХA XA преди 3 години
Животът е прекалено кратък, за да си изгърмиш отпуската на черноморието ни!