Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отхлабването на мерките е много опасно" , абсолютно вярно, но откакто оня алчен,изкуфял Ман гасъров си дава наставленията на щаба и охлаби мерките,заразените скочиха,трябва да го съдят за антидържавна дейност и фалшиви изказвания,че нямало коронавирус и не бил опасен,поставяйки в опасност живота на хората!
108
3
 
9
 
! Отговори
SILANCE преди 3 години
До Анонимен 96 - ТоА е разбирач по обличане и събличане на предпазно облекло. Предвид грандиозната му заплата, многократно обявявана в медиите, и навалицата от разбирачи около вируса, е избрал друга тактика за заобикаляне на фактите - докторите не се обличат и събличат правилно, та затова боледуват ... ПФУ!!
107
2
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 3 години
До АнонименДругарю, не се прикривай зад жертвите на комунделския терор. Твоят обран като държание и изказ фаворит се отнася към колегите си като към ***. Твърди, че многото заразени за резултат от неумението им или неразбирането им или и двете как да боравят с предпазното облекло. Ник"ви проблеми иначе ...
106
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този като го видя все едно виждам Б.Б. точно толкова нагъл и алчен до безобразие !
105
2
 
19
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
Определени кръгове, платени от Бил Гейтс и непрозрачното СЗО, настояват за поголовна ваксинация на населението на планетата. Имайте предвид, че дори и да се създаде ваксина срещу корона-вируса, би трябвало по всички правила да бъде изпробвана поне 5-10 години, за да се установят СТРАНИЧНИТЕ УСЛОЖНЕНИЯ. НЕ НА ВАКСИНА, чийто ПОСЛЕДСТВИЯ може да са КАТАСТРОФАЛНИ !
104
7
 
16
 
! Отговори
Хора преди 3 години
Не разбрахте ли, че това е манипулация, а нашите управляващи са прислуга. Как така проби от кози, пилета, и дървета сса положителни ( вижте клипа в ю-туб). Как в Белорусия, дето е 12 милиона има 100 починали, а у нас - 6 милиона има 120, като св има в предвид, че тук манипулират. И хора починали от инсулти, рак, сърд. недостатъчност, диабет, щом са положителни ги пишат - корона умрели, а така ли е???
103
3
 
9
 
! Отговори
до 103 преди 3 години
Браво бе, ти откри Америка ! Грешката ни беше, че последвахме примера на големите Западноевропейски страни и въведохме Извънредното Положение с всичките му ограничения за народа и икономиката. Иначе, положението у нас не беше така лошо, както в Италия например, с 130% държавен дълг, равняващ се на 2300 милиарда евро. Сега Италия се моли за Европейска солидарност, за Короната де, а всъщност дългът и беше преди това.
102
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще то охлабя тоя професор, че ще а ка като самосвал.
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генчо пийни малко разхлабително, ще те отпусне.
100
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И може ли някой да ми обясни как в Беларус без никакви мерки и карантиан има само 130 умрели,а при нас със строги мерки почти 100,значи излиза че с мерки и без мерки хората пак умират....то тогава какъв е смисалът на тези мерки,освен да ни унищожат икономически...
99
5
 
17
 
! Отговори
ПрофесорскиНедоразум преди 3 години
Някои хора говорят със задните си части,назадничави мисли за живота на другите,който не са и помирисвали,камо ли да го разберат!Ако питаш 200-тата хиляди останали без работата,но със кредити-"Какво предпочиташ да останеш без работа и доходи или да се заразиш с корона-вирус?",99% ще отговорят-"Искам да се заразя с корона-вирус,защото от него умират само старците,а в момента пак съм умрял,но финансово,което си е още по-гадна,бавна и мъчителна смърт.
98
9
 
20
 
! Отговори
Разбирачев преди 3 години
Начев да си реже сърцата! Откога стана вирусолог и епидемиолог!? Личните му страхове не ни интересуват!
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Марсианците те гонят на тебе.
96
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дейвид Айк казва истината, няма вирус, искат да Ви избиват с ваксината...нали приеха на първо четене... И президента и БСП и Нинова и Сатанишев мълчат... Явно са съгласни ... Народе Левски се върти в гроба поради бездушието ви, искат да умрете от тази ваксина...Вдигайте се всички, Свобода или знаете какво
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъпругата ти да не му е колежка и вече да е минала "под ножа", та толкова си се разридал?Не, за твое огромно съжаление и за мое щастие и радост, моята жена и съпруга има само и единствено мен за мъж. Говори за твоята приятелка, за да не се окаже, че тя , горката да е обирала " ножовете" на такива като този на снимката.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъпругата ти да не му е колежка и вече да е минала "под ножа", та толкова си се разридал?Не, за твое огромно съжаление и за мое щастие и радост, моята жена и съпруга е има само и единствено мен за мъж. Говори за твоята приятелка, да не се окаже, че тя , горката да е обирала " ножовете" на такива като този на снимката.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БЕ КЪДЕ СА ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ И ВИРУСОЛОЗИТЕ????
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъпругата ти да не му е колежка и вече да е минала "под ножа", та толкова си се разридал?Не, за твое огромно съжаление и за мое щастие и радост, моята жена съпруга е имала само и единствено мене за мъж. Говори за твоята приятелка, че тя горката да е обирала и " ножовете" и на такива като този на снимката
91
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91Съпругата ти да не му е колежка и вече да е минала "под ножа", та толкова си се разридал?
90
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е истина колко злобен народ и армия от хейтъри! Ама държавна болницата и той не трявало да взема заплата? Ами как е станал професор? Управлява болницата добре. Няма данни за нарушения или лоши практики официално и неофициално. Доказан професионалист. Колко интервюта съм гледал с него компетентен, авторитетен, обран, ясен изказ, добър администратор, не говори общи приказки и т.н. Не, убийте го на улицата с камъни както са правили след 9-ти септември. Всички трябва да са на Вашето ниво.

Спонсорирани публикации