Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПитай проф.Румен Гечев. А, това за недоучилите. Не кой да е, а яростен критик на ББ показа копие на дипломата му. Шестици от горе, до долу при средното му образование. Човека се чудеше защо така ни се натрапва лъжата за образованието на Премиера. Ти, като си много "доучил", каква диплома имаш за среднито си образование. Е, при условие, че го имаш.
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на дясната си ръка, на безимения носи златен пръстен. Дано да е брачния пръстен. Ако е женен мъж и има съпруга, най- добре е той да й бъде верен, а не да се занимава с колежките си
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кво става бе - в Тиквената ко чина, управлявана от недоучил мутрафон, всеки втори е професор и генерал. Как ги раздават тия звания и титли, не знам.
86
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много противен дърт зализан пергиш. Физиономията казва много. Който обаче разбира и е наблюдателен.
85
5
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Още един ли професор намерихте веее? Никога няма да се оправим докато не бъдат разстреляни за своята Държавна Измяна!
84
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много професори, много нещо в тая малка и клета България ...Още един дупнишки селянин, произведен професор от Главатаря на Хунтата - главния *** от село Банкя.
83
2
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Фискалната политика (държавен дълг под 60% от БВП, Критерий за стабилност от Мастрих, както и годишен нов дълг по-малък от 3 % ) се спазваше стриктно заради голямото желание на Б.Б. да влезем в Еврозоната (което е вече друга тема). С други думи, България стана жертва на 4-те големи европейски икономики (вижте по-долу). Алтернативата беше да следваме пътя на Швеция или Беларус, някои възрастни хора с много болести щяха да си отидат от този свят половин година по-рано, малко цинично, извинявайте.
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не беше ли други крадлив герберастки , който си определи 36 хиляди месечна заплата в Държавна болница ?
81
1
 
13
 
! Отговори
от 79 преди 3 години
Няма смисъл да се гледа телевизия, още повече да се четат новини. Изморява и натоварва хората.
80
1
 
6
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Естествено, колкото по-дълго трае ИП, толкова по-голяма вина може да се ПРЕПИШЕ на пустия му Ковид-19, а не на безотговорното печатане на евро от ЕЦБ или долари от ФЕД.ЕЦБ от 3 години печата по 60 милиарда евро на месец, без покритие от стоки или услуги. Крахът на нисколихвената политика беше неизбежен в следващите 6-12 месеца. За България беше добре, докато доставяше авточасти на световните концерни. С малко закъснение рецесията щеше и нас да достигне, но нямаше да я почувстваме силно, понеже
79
1
 
8
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Вижте сега> Светът, особено големите икономики, бяха вече навлязли в РЕЦЕСИЯ. Особено Италия, Великобритания, Франция, та и Германия - през Дек.2019 прогнозата за БВП за 2020 беше песиместичен, около 1% растеж. КОРОНАТА беше добре дошла за правителствата да въведат извънредни положения (ИП), по този начин да си измият ръцете с Короната и виждате ли, ние не сме виновни за кризата. България всъщност не беше още засегната от Рецесията, но и "наш Петко барабар с мъжете" въведе ИП.
78
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "МАНГЪРОВ ИЗЛЕЗЕ ПРАВ!" не че е излязъл прав, той е прав от самото начало и най важното честен, говори каквото мисли, другите увъртат да разберат посоката ..
77
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този професор не прави разлика между хора ИНФЕКЦИРАНИ и хора ЗАБОЛЕЛИ от Ковид-19.Последните, които са много по-малко на брой от инфекцираните, имат симпомите на болеста.
76
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако всички бяха болни и умиращи, то тогава положението в България щеше да бъде повече от катастрофално. Ако беше така, тогава Нямаше да остане ни един жив българин, който да работи за държавата и мафията, която съсипва Българската държава. Така, че престанете и прекалявате. Тоя на снимката да не се прави и вживява като Мутафчийски. Не,благодаря, не щем такива вече, достатъчно им обръщахме внимание повече от 3 месеца. Сега е по- спокойно и е безсмислено лъжливото,лицемерно притеснение на някои
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката си прави пр, само че е този негов пр е много жалък.
74
1
 
1
 
! Отговори
5 преди 3 години
До АЗа по-високи зарлати и пенсии !з
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този гербер да трае, и да си събират изобщо цялата сбирщина и да дават оставка
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74Хайде, стига си списал неверни неща , като нагло използваш Истината. Безсрамник. Здравите са много повече от заразените, а починалите от този ухански вирус са нищожен процент.
71
7
 
10
 
! Отговори
истината преди 3 години
истината е, че болните са много повече, отколкото е изнесено официално. Да му мислим в бъдеще... Тази заигравка в момента ще ни коства много. А на драскачите прости тук ще кажа едно - да ви имам акъла.
70
10
 
10
 
! Отговори
до мели онерче-то преди 3 години
Много ти разбира простата глава на теб. А тва, че починаха млади хора, БЕЗ придружаващи заболявания, е нещо, което ти си проспал някъде. Естествено, че отхлабването на мерките е опасно. Върнете мерките, ВЕДНАГА! Послеше се чудим кво да правим - без лекари и болници.

Спонсорирани публикации