Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този професор не е отсъствал от часовите по епидемиология , както и по здравен мениджмънт
68
8
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Толкова е опасно това вирусче, че 80 % от заразените с него дори не разбират , че са го "пипнали".
67
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До Анонимен 49 : Прав си, сигурен съм. че България е на първо място в ЕС по брой професори и генерали на глава от населението .
66
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавируса се оказа измама !Вярват в него само уплашени, неграмотни селяни, които не ходят по-далеч от тоалетната.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Прав си, но за съжаление тъпите и озлобели хора по форумите са прекалено много.
64
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен. Трябва всички да фалираме и умрем от глад, за да сме сигурни, че не е останал жив човек, който да носи вируса и чак тогава вече можем да сме сигурни, че е безопасно да се разхлабят мерките.
63
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишлено се правят по-малко тестове за да излязат по-малко заразени, с цел народът да не се плаши да кумичи по заведенията и да отиде на море при мутрите. Мине ли сезонът, бройките извенъж ще надминат 100 и после........., сещате се какво ви казаха, че ще се случи.
62
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Гого преди 3 години
До Програмист : Ааа...и пенсионерите ще помагаме - колко можеме, поне сме се доказали .
61
1
 
7
 
! Отговори
5 преди 3 години
Беднукът милионер с 6 мл годише доход !? *** гад!
60
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, ама да оплювате и да плювате по толкова много хора, които са специалисти и много образовани, ми на напомня за едни много страшни време, в които е избита интелигенцията у нас.
59
10
 
9
 
! Отговори
Смях преди 3 години
След като дори италиански лекари се разкаяха за лъжите точ чак сега се сети.Изпусна вълната пич.Какъв доктор си ама и да умирам при теб няма да дойда.Май Бойко е разбрал,че фалшивите диагнози в Италия са с цел източване на повече пари от ЕС,но пак след дъжд качулка.Бойко,Годжи,Пеевски....на 14.05 ви махаме!
58
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ КЪДЕ ГО ГОДЖИ?ПОКРИ СЕ, ЩОТО МАНГЪРОВ ИЗЛЕЗЕ ПРАВ!ДА ОТГОВАРЯ ДНЕС С КОЛКО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ПОЛУДЕЛИТЕ, БЕЗРАБОТНИТЕ, ДИСТАНЦИОННО РАБОТЕЩИТЕ, ПУСНАТИТЕ В ПЛАТЕН И НЕПЛАТЕН ОТПУСК???СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СА, КАРТИНАТА Е ТРАГИЧНА!НО ЩЕ ЛЪСНЕ СКОРО ИСТИНАТА ЗА НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ВИ РЕШЕНИЯ!ИНАЧЕ СИ ПРЕСТАВЯТЕ ,Ч Е СТЕ О- УМИ ОТ СПЕЦОВЕТЕ В ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, ШВЕЦИЯ, САЩ И ФРАНЦИЯ! ДАЖЕ СИ ГО КАЗВАТЕ ПО ТВ ДИРЕКТНО! НО СКОРО ЩЕ ИМА ВИДОВДЕН!
57
2
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
.oshte edin professor deto mu se shte da vlzne v politikata mai !!! Mnogo pozdravi ima ot prezidenta na Kenia .toi sashto e doctor ...mama mai e po-naiasno s neshtata dragi profesore !!! Dokaza pred sveta ,che ima mnogo gniloch v tazi "pandemia" po elementaren nachin !!! Cheti be profesore ..cheti !!!
56
4
 
12
 
! Отговори
Айде преди 3 години
и тоя взе да ги разбира гледай си сърцата и не вкарвай смут.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислете някаква програма за безконтактно оплождане. Ама гледайте да е оупън сорс.
54
11
 
25
 
! Отговори
Мели ОнЕрче... преди 3 години
Опасно е другия път... тихо там..Този вирус НЕ е опасен. Няма здрав прав човек, починал от него.Тези които казват, че са починали, те могат да починат и от лек грип. Да се вземат мерки САМО ЗА ТЯХ, не за целия народ! УУУУУУ!
53
4
 
12
 
! Отговори
Гербераст-Силовак преди 3 години
Точно така,"Мерки" до откат!Как така всеки, ще ходи свободно където си иска,пък и без маска?На Силовака от Банкя и на Господарите Му от ЕС и Вашингтон,им се услади почти безграничната власт.Всяка година от грип умират в Света около 1 милион души.Сикаджията,му липсват КПП-тата, колкото и да Му се искаше не можа да ни накара,да излизаме от вкъщи само с SMS."Мерки" до дупка,унищожете до основи и малкото все още функционираща Икономика.По-хуманно е,да се умира от глад отколкото от COVID 19,нали?
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОДЖИ, ЖЕЛАЯ ВСЯКА СУТРИН ЗАЕДНО С БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ДА ЦИТИРАШ И ТОЗИ НА НОВО ОТКАЧИЛИТЕ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО, МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ СА!!!
51
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС Б, ЗАЩО САМО НА ПРО- ТИКВЕНИ АГЕНТИ ДАВАТЕ ТРИБУНА, А НА НАРОДА, НСА МАНГЪРОВ, НА ДРУГИ МНЕНИЯ???МАНГЪРОВ СЪС ВСЕКИ ДЕН СТАВА ВСЕ ПО- ПРАВ В МНЕНИЕТО СИ! И ОНЯ С ПАГОНИТЕ ЗА ТВА СЕ ПОКРИВА, ЩОТО МУ ЛЪСНА ГОЛИЯ ЗА..НИК!
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Пр си това трябва да се извършат един два агеницида, ама разликата е че тоя път всичко вече е поделено и няма как да стане :)

Спонсорирани публикации