В кризата: Защо рейтингът на президента Радев се сви?

Политолог: Комуникационната стратегия беше сгрешена
Обновена: 12 май 2020 22:37 | 12 май 2020 22:37, Веселина Йорданова
81

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нищо не става и го знае. И се върти към Слави и 7/8. Тя Деса имама добри спомени.
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро рейтингите ще се обърнат, няма да има туризъм по морето и един милион население ще пострада икономически, е тогава смешните 60/40 раздадени само на определени фирми няма да решат проблемите на хората, даже и строежи като залата в Бургас няма да им помогне
65
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 3 години
До Анонимен подкрепям 68
64
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 3 години
До Анонимен Подкрепям горе написаното мнение
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато някой военен излезе от армията той още известно време си остава военен. Не е политик. Видно е.
62
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтинга му се сви, защото казва истини, а българина обича да го лъжат.
61
8
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
този гербер,се затъжил за рейтинга на Радев,а не вижда рейтинга на пожарникара,който стигна 40% ,за него нищо не коментира.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Облъчването от псевдо-медиите започна....Догодина има избори и доста народ се е наредил за подаяния от Премиера слънце и компания!
59
2
 
4
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Ми щото мишоц.ите се крият при криза, наводнения, бедствия, карантини, че тогава трябва да се работи и нема много по какво да се плюе и философства! И хората, може би са недоволни, че не плюе онлайн за всичко, по което е некомпетентен?
58
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен ...Ще си замине (Радев) в историята безличен и неразбран!Напротив, много добре е разбран - не става!
57
10
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До спящия *** като падне Борисов, Радев и Корнелия ли ще ни управляват?! Хората ги видяха колко пари струват! Едва ли Радев ще бъде избран вече?! Ще си замине в историята безличен и неразбран!
56
17
 
13
 
! Отговори
Радев надцени преди 3 години
тълпата. Опита се да защитава човешките права на хората, ноооо малоумието си е малоумие. При нас акъла винаги идва след издънката. Свикнали с тоталното промиване на мозъка голямата част от българите изобщо не разбраха за какво говори Радев.
55
14
 
22
 
! Отговори
патриот преди 3 години
До сега не сме имали Президент постоянно да плюе България и да работи за определена партия и за държава вражески настроена към България.
54
17
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Тоя шматарок политолог!!! Що не , ако казваш това което герберите искат да чуват може от *** да станеш политолог !
53
21
 
26
 
! Отговори
Е преди 3 години
Какъв рейтинг да има мънкащ лаладжия за 12 бона заплата,от който нищо не зависи и нищо не прави?
52
5
 
17
 
! Отговори
Ататюрк преди 3 години
Пак сте по-добре от нас.Имате опозиция,пишете си каквото искате по вестниците...Не може да оцените свободата,която имате в България!
51
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто АЛ БЪНДИ Не става.Къде се е видяло някакъв корумпиран крадлив военнен който преди още да е имал намерения да става президент е правил далавери и злоупотреби.Румен чехъла.
50
14
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 3 години
Така го учат да говори. Подобно говорене се харесва на руснаците и то не на всички. Да си смени учителите.
49
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП ОТ КЪДЕТО МИНАТ СЕЯТ РАЗРУХА- СПРАВКА- 1995Г/1997Г- 3ДЛ СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, БНБ СЪОТНОШЕНИЕ НА ЛЕВА КЪМ ДОЛАР- 12 ФЕВРУАРИ 1997Г- 1 ДЛ- 2965ЛВ, МАРТ 2016Г ОТ КАСАТА НА БСП ИЗЧЕЗВАТ 130 000 ЛВ, 2020Г-МИКОВ- ''БСП СА ПРЕД ФАЛИТ'', А ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА- СЛЕД ТЯХ ПОТОП.
48
22
 
24
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Зеления чорап е посредствен Президент. Прилича ми на ония злобни контрольорки по трамваите, които дебнат за пътници без билети.