В кризата: Защо рейтингът на президента Радев се сви?

Политолог: Комуникационната стратегия беше сгрешена
Обновена: 12 май 2020 22:37 | 12 май 2020 22:37, Веселина Йорданова
81

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се е свил, просто платените драскачи изпълняват правителствената поръчка да го представят така.Само дето си вярват само те. Ако и те си вярват, де.
46
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф е тьпчо. Не, че не е прав, но наистина не знае как да се изрази.
45
28
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Статия написанса в услуга на правителството. Първо , Президента много точно показваше грешните решения и неадвекватните мерки " Тука има , тука няма". Рейтингът на Румен Радев е в пъти по-висок от този на Борисов. Няма как да се изравнят, но манипулации и подвеждащи "поръчкови " проучвания ще се пишат все повече до изборите.
44
23
 
27
 
! Отговори
Спящ до обяд тулуп преди 3 години
Тези проценти са поредната гнусна герберастка лъжа, насочена срещу най-достойния президент на България след Десети ноември 1989 г - Румен Радев .Едва ли има нормален българин, който да й повярва. Много скоро предстои падането на Борисов и аверите му от власт и затова са готови на всичко, дори да убиват инакомислещите и да узаконят ширещия се фашизма в България.
43
16
 
24
 
! Отговори
ББ преди 3 години
презирам политическите партии и политиците...Президента ни е пич,от 30 години не сме имали толкова смел и справедлив политик милеещ за Народа и интересите ни,черните го защото не можахте да го подчините и купите...Моят Президент...само ни елате,призовавам свободните мой братя да не се поддават на манипулациите на платени медии и *** обслужващи чужди държави и агенции...родата им имат къщи из чужбините с откраднатото от нас
42
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото платиха да се свие в изследването.
41
18
 
19
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Защото хората виждат.Единият е безделник в резиденцията с 12000 заплата и вечно пречещ.Другият е ангажиран за здравето и живота на хората.
40
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев рейтинга не се е свивал,така им се иска на някои,но реалността е друга.
39
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам за кого ще гласувам на предстоящите избори, и Бога ми няма да е ни за борисов, ни за герб!!!! Видяхме ги, чухме ги напазаруваните доцентчета на боку фурмата!!! Сега да ходят да си избършат някои части с дипломите си!!!
38
7
 
14
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
И още нещо ,с тази опозиция Винету -то ще бие рекорда на Тато по-дълго управление...
37
5
 
15
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
Ми то рейтингът е след проучване на Алфа рисърч... Демек казват ли добър ден,а вие дайте къде е слънцето..
36
14
 
9
 
! Отговори
Bond, James Bond преди 3 години
Тук някои слуги на Кремъл нескопосано се мъчат да цитират Боб Марли и да докажат, че кокошките могат да летят!!!
35
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен лично генерал Радев се издигна много в очите ми като президент по време на кризата!Истински обединител на нацията, надпартиен, обективен и справедлив!Браво, сто пъти бих гласувал за него пак!Успех на следващите избори!
34
18
 
16
 
! Отговори
Истината е ... преди 3 години
..проста: откакто започна пандемията, г-н Президентът, който по дефиниция трябва да е обединяваща народа си фигура / особено в трудни моменти, като този/ се държи като свадлива бабичка, която използва нещастието на хората, за да разчиства стари сметки и се опитва да сее раздори, вместо единение!Това поведение е позорно с безотговорността си и хората очевидно са го осъзнали! След гафовете си през последните два месеца Радев е политически и морален труп!
33
15
 
15
 
! Отговори
shitkata преди 3 години
Щото мишкува и обслужва чужди интeрeси :)
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ни настройва погребално от Нова година, а Мутафчийски направо извади торбите за труповеСамо Бате винаги излиза сух от водата.
31
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от генерали! Хвани Радев, удари Мутафчийски и на оборот!
30
18
 
22
 
! Отговори
антрополог преди 3 години
Единствения свестен интелигентен тип за 30години.Но племето не го заслужава,за яас чалга и мутри,за толкова ви стига сивото!
29
6
 
16
 
! Отговори
Джордж,на дядо Гочо преди 3 години
Рейтинга се сви,защото ей такива недоразумения на снимката коментират изобщо квото и да било..Свил им се е ...... .... ....и ..... в ..... се е свил!
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Радев да си каже "кривиците" !?Че той е "най-праведния и непорочен" от всички българи, та дори и Левски !