В кризата: Защо рейтингът на президента Радев се сви?

Политолог: Комуникационната стратегия беше сгрешена
Обновена: 12 май 2020 22:37 | 12 май 2020 22:37, Веселина Йорданова
81

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Наистина е огромна мистерия защо ...
6
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството трябва да направи още, за да повишава рейтинга си, а президента-той просто трябва да внимава в правенето на НИЩО.
5
17
 
23
 
! Отговори
Защото е БОКЛУК преди 3 години
И хората го разбраха
4
21
 
25
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Защото си няма *** на договор. Вие сериозно ли твърдите , че след всички глупости сътворени от шайката рейтингът им се е вдигнал? За бога днес гласуваха не да помогнат на хората , а да налеят пари на мутрите. Тези са пътници
3
18
 
27
 
! Отговори
Мисирка рисърч преди 3 години
Защото не е направил дарение на агенцията правила проучването.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботев превзе кораба Радецки?
1
20
 
19
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Вирусолога от връх Свети Никола е всичко друго, но не и президент обединител на нацията.