В кризата: Защо рейтингът на президента Радев се сви?

Политолог: Комуникационната стратегия беше сгрешена
Обновена: 12 май 2020 22:37 | 12 май 2020 22:37, Веселина Йорданова
81

За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиер се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов.

"Тази тенденция се дължи на сгрешена комуникационна стратегия от страна на президента по време на кризата, когато той използва всяка възможност да атакува кабинета. Да критикуваш кабинета, че прилага мерките, които прилага целият останал свят, беше възприето най-малко като проява на лош вкус", коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в "Денят ON AIR".

Според него ерозията на доверието към президента зависи до голяма степен от това дали правителството ще успее да запази рейтинга си от последните 2 месеца.

"Правителството се намира във враждебна политическа среда и за да се запази този положителен имидж, който кабинетът и премиерът имат, трябва да положат още комуникационни усилия за по-добра връзка с избирателите", добави доц. Стойчев пред Вulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че основната комуникационна грешка на Радев и екипът му е била, че са влезли в директен сблъсък с премиера и това е отказало част от привържениците му.

Политологът прогнозира, че общата тенденция за предстоящите парламентарни избори е, че те биха дали по-консервативен резултат.

"Повече гласове за традиционните партии и по-малко опити за залитания в екстравага̀нтни посоки тип Слави Трифонов", коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарешкият инат на Радев ще го прати на бунището на Историята, като най-бездарният, черноглед и злопаметен Президент.Не е достатъчно да казваш истината за другите, а да кажеш истината и за себе си.Васил Левски /цитат/: Нека да си кажем байо кривиците, ти твойте и аз мойте .
26
11
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Борисов има рейтинг 40???!!! Лъжци...
25
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно на Народа вече омръзна Радев да му казва "истината", която той си я знаеше и преди бъде избран за Президент.Кой може да търпи един кремълски парашутист перманентно да цеди през зъби едни и същи клишета, да заплашва държавата с бунтове и неподчинение, да очерня страната при всеки повод, да скверни националните ни празници с погребални литургии.
24
10
 
16
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Както ви казах в началото десетте герберски трола се изходиха и сега са тихи.Пишат буквално секунди след всяка статия за Радев все едно знаят кога излиза.
23
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,ха!Големи напъни да се очерни президента.Жалка слагаческа политология и социология,готова да се продаде за 30 сребърника.Всеки,който се осмели да критикува правителство и премиер се превръща във враг.Тук стана по-зле от Северна Корея.Народе....?
22
1
 
9
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Абе ***,80% на 20% за вожда пак неразбрали,ще има строй се и марш,да се инструктират заповед на баце.
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото такъв резултат са поръчали гербавите престъпници на социолозите!
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото 80% от народа са де.или,както ги нарече един професор и не схващат какво им говори президента.
19
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтинга на президента не се е свил, журналистите са свирачи.
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може един,който нарича народа "лош материал","аз съм *** и вие сте прости","***" и "***"да бъде с рейтинг като на президента,който никога не си е позволил да обижда хората.Не е нормално един *** човек да има висок рейтинг.Вие нормални ли сте,уважаеми сънародници,или сте такива,каквито ви определя премиера???>
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не може най-голямото събитие за Радев да е пропадналия военнен парад в Москва, заради Короната и това да си го изкарва на държавата и Кабинета, ръсейки токсично черногледство и злоба, пък Народа да му ръкопляска.
16
7
 
16
 
! Отговори
АлфЪ сиРЪЧ преди 3 години
Рейтингът на Будалисов е 20%, другото е лъжа.
15
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото е нескромен стойкаджия и интересчия.
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента е най-честния мъж в държавата.И най-смелия.Не се страхува да казва истината,дори с риск да му падне рейтинга.Всички знаем,че социологическите изследвания са платени и са си чиста стъкмистика.Хората вече не могат да бъдат излъгани.
13
7
 
20
 
! Отговори
St. Pumpkin преди 3 години
Само за 2 месеца от както почна извънредното положение правителството: Даде 75 милиона на колекторска фирма, до като събираше пари за лекари и болници с ДМС кампания. Гласува нов дълг от 10млрд, сега ще налее огромни суми в хотелиерството , а за народа безлихвени заеми. Президентът им поиска отчет за това как се харчат парите и те пуснаха хрътките да го плюят. По крадливо правителство не ме имали
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото няма около него гладни политолози и социолози да му лъскат имиджа като на вожда.
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото не реазполага с парите на народа за да си купува подкрепа.
10
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо рейтингът на президента Радев се сви?Защото е русофил, а на русофилството=предателството българина вече гледа с много лошо око.
9
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Правителството не прави нищо за рейтинга си. Те просто крадат пари, а после многобройната администрация и МВР ги избират. Наляха милиарди в електронно правителство и нищо, защото ако махнат примерно 70 процента администрация няма и 4 процентната граница да минат, а Радев го избраха 2 милиона и 600к гласоподаватели. Тролчета на герб колкото и да се напъват под всяка статия за президента са 10 макс и нищо не правят
8
23
 
21
 
! Отговори
vaseto willi преди 3 години
Защото всички разбраха колко му е акъла ,че няма такъв ие една *** на алчните за власт и пари социалисти!!!