Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника

Липсата на адекватни мерки задълбочава неравенствата, заяви той
Обновена: 15 май 2020 11:08 | 15 май 2020 10:25, Веселина Йорданова
624
Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата.

Още по темата
По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки и др.

Радев подчерта, че най-важният ресурс за справянето с която и да е криза, е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, а в интерес на гражданите, каза той.

Според Радев доверие има, когато средствата се харчат прозрачно и се отчитат пред обществото.

Президентът посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем от възстановяването на производства - задълбочаването на неравенствата.

Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена "Европейският опит и България", защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия.

По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата, подчерта държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
0
 
1
 
! Отговори
" ВАУЧЕРИ " преди 3 години
До Анонимен 501 ! Говори се ,че Божков от Дубай , ще раздава тези ваучери на късмета , "ОПИТАЙ ПАК ! ". Чакаме, само куриерчето - зайче, да ги донесе и да започне раздаването,но то горкото се спънало и си навехнала крачето ! До Кога ... ???
484
0
 
2
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ ...! преди 3 години
До анонимен 424 ! Вие ,за мен не берете грижа, аз като жена винаги ще се справя, но Вие изглежда имате по-галям опит с мъжете, какво вазелинче ползвате за да Ви е по- лесно ? Знаете ли ,на турски език, какво означава думата " ПИЧ " - дете на уличница! Моля Ви, не обиждайте върховно поставени личности !
483
0
 
1
 
! Отговори
ТИ СИ ... преди 3 години
До анонимен! Правилно момче, ти си нито плюс, нито минус / нито рак, нито риба / ти си само едно много неграмотно момче. Затова ,всичко за теб е все едно , песимист !!!
482
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е СРАМ за България! При тежки ситуации (война, пандемия, природни бедствия) хората се обединяват, но той рие ли рие абсолютно неадекватно, както винаги до сега! И какво е направил, какво е предложил - НИЩО!!! Мрънкащ нищоправец!
481
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както обикновено напълно неадекватен.
480
8
 
4
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Двама-трима на заплатка, с различни именца, се опитват да оплюят президента. Всеки прочел коментарите им вижда еднаквият стил. Изводът -- някой е много уплашен и плаща щедро ... с пари от продажба на тиквени семки.
479
3
 
7
 
! Отговори
с.д. преди 3 години
Мун Чо дошъл от село, с два пръста чело и застанал начело.
478
3
 
7
 
! Отговори
водата е мокра преди 3 години
Какво произтече от тая дискусия, май нищо? Народът е казал: Сетила се Мара, да се побара. Два месеца се кри като мишка, сега изпълзя от дупката. Че ние и без него ги знаем тези работи. А той какво предлага? Какви са неговите мерки? Май нищо!
477
3
 
9
 
! Отговори
Най- добрият преди 3 години
Физкултурник измежду президентите на Балканите.Само той може да прави коремното.Може и да не разбира от политика и медицина и управление на държавни дела , но от гимнастически лостове разбира.Най-добрият Физкултурник.
476
1
 
13
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
А що говори в трето лице за нас българите? Той да не би да е виатнамец?
475
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПУНТА МАРА СА ЧЕРВЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ- ХЕМ МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, ХЕМ ЧЛЕНОВЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА БЕДНИТЕ И НЕОПРАВДАНИТЕ РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ- АМА ГИ ФАЛИРАТ, ВДИГАТ ЦЕНИ НА ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ И ПРАВЯТ ЖИВОТА ИМ АД ЗА ДА ДОКАЖАТ КЪФ КОФТАК Е В ЕВРОПА И КЪФ РАЙ Е ЕВРАЗИЯ- ЕХ МЕЧТИ, МЕЧТИ И ЧЕРВЕНИ РАЗЛОМИ КРЕЩЯЩИ, ОБИРАЩИ ПАРТИЙНИТЕ СИ КАСИ- АПРИЛ2016Г ОТ КАСАТА НА БСП ИЗЧЕЗВАТ 130 000 ЛВ, МИКОВ- БСП Е ПРЕД ФАЛИТ- ЧЕРВЕНИ КРЪВОПИЙЦИ, КРАДЛИВИ Б А Н Д И Т И.
474
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
513- ДО СЕГА ТЪРСИХ С ГУГЪЛ ЗНАЧЕНИЕТО НА ПУНТАТА МАРАТА- ЗНАЧИ ПРИВИДНО- КАЗВАШ ПРИВИДНА ДЕМОКРАЦИЯ ИМА, КОЙ ЕЛЕМЕНТ ОТ ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИПСВА ЗА ДА Я НАРЕЧЕМ НЕ ПУНТА НА МАРА- ИМА ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ, ИМА НАРОДНО СЪБРАНИЕ, МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, ОТЧЕТИ, ЗА ВСИЧКО СМЕТНА ПАЛАТА СЪД, БАНКИ, КОИТО СА ИЗДЪРЖАЛИ СТРЕС ТЕСТОВЕТЕ ОТ ЕС- КОЕ НЕ ТИ СЕ НРАВИ- ЗНАМ, ЧЕ ЗА НЯКОИ ОНИЯ ГОДИНИ НА БАНКОВИ ФАЛИТИ РАЗГРАБВАНЕ НА КОЙ КОЛКО МОЖЕ И КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА СА МНОГО ЦЕНЕНИ АМА НАРОДА НЕ ГИ ИСКА.
473
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "НЯМА ХУНТА" ПРАВ СИ НЯМА ХУНТА ИМА ПУНТА МАРА
472
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да работим??? Ние троловете се надяваме на тройка кебапчета от Нинова и бира от Радев. Ще ходим и на протеста на Възраждане, защото там ни плащат по 40 лв. После ще отидем при Борисов да ни дадат безвъзмездно помощи.
471
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрах че на троловете нямало да се изплащат обещаните възнаграждния но вместо пари щели да им дават ваучери на които пише ,,Опитай пак" за бог да прости и по 2кг леща, *** не от оная с червиите ами без червеи, щот те си имат и без друго.
470
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този нищоправец *** получи гласове, достатъчно да остане в политиката и да мърси живота ни със словоблудството си, значи си заслужаваме жалката съдба!
469
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше хунта или фашистки режим, нямаше разни почитатели на Радев да пишат откровени лъжи и да правят митинги в тези небезопасни времена.
468
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем са изтрещели феновете на т.нар. ген. Радев. И той е генерал, колкото има висше образование втората му съпруга.
467
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В НАЧАЛОТО ВИРУСЪТ БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ....СЛЕД ТОВА....АМИ ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ....А СЕГА ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ, Е КАЖЕТЕ СЕГА, ТЪЙ КАТО СЛУШАМЕ НЯКОИ ХОРА НЕ Е ЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ- ЕДИН КРЕЩИ ПРОТИВ ВАКСИНИТЕ, ПРОТИВ 5G, ДРУГ НЕ ИСКА ДА ГО ЧИПИРАТ, НЕ СИ ДАВАТ ДЕЦАТА, НЕ ИСКА ДА РАБОТИ, ИСКА ДА РАБОТИ, НЕ ИСКА НА УЧИЛИЩЕ, ИСКА НА УЧИЛИЩЕ, ДАВАТ ПАРИ НА БЕЗРАБОТНИ, АМА ЗАЩО ИМ ДАВАТЕ, КАТО СИ СТОЯТ В КЪЩИ- ДЕМОКРАЦИЯ И ПРОТЕСТИ ДО КАТО СВЪРШАТ ПАРИТЕ НА КРАДЦИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА.
466
3
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Като извод от написаните постове може да се извади само едно : Народът български е меко казано отвратен от недоносчето Радеф ! Народът много мъдро е казал : Посрещат по дрехите - изпращат по акъла ! Добре , че предстои само изпращането вече ! Колкото по-бързо , толкова по- безвредно за България !