Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника

Липсата на адекватни мерки задълбочава неравенствата, заяви той
Обновена: 15 май 2020 11:08 | 15 май 2020 10:25, Веселина Йорданова
624
Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата.

Още по темата
По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки и др.

Радев подчерта, че най-важният ресурс за справянето с която и да е криза, е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, а в интерес на гражданите, каза той.

Според Радев доверие има, когато средствата се харчат прозрачно и се отчитат пред обществото.

Президентът посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем от възстановяването на производства - задълбочаването на неравенствата.

Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена "Европейският опит и България", защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия.

По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата, подчерта държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
1
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Какъв европейски опит ?Ите не знаят ,къде се намират ...."европейския опит" И дискусия с кого е водил ? И какво от тези "коремни" ?
404
17
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Розе"Признай си че си Бойкофилка! От онези недокла.те българки.Които щом видят мъж като триклирен гардероб.И се подмокрят яко!-:) То те точно такива"дами"го избираха през годините др Борисов! Само дето не знаят.Че един " сух" мъжкар.Може да им вземе акълеца в кравату!-:) И се питам що пък трябва да е " мускулест"? Ако си забелязала вече.В"кумира"ти.Освен тластини и побеляла мутра друго няма вече! -:) Успех ти желая и тази вечер да " свършиш" " блажено" гледайки му портрета!-:)Радев е ПИЧ!
403
14
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Тази психоза, която ни създаде властта беше напразна. Наплашиха хората, но може да е било за добро, за да не правят бели и поразии. Иначе починали от корона няма. Всеки ден умират хора поради различни причини, които могат да бъдат писани като починали от корона. Отговорност носят тези дето мамят, а именно световната здравна организаця.
402
5
 
26
 
! Отговори
ссс преди 3 години
Радев, не ставааааш ...
401
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 412БЦЖ то няма ниакъв "положителен ефект"Французите имаха до 2007 година задължително вксиниране. Тоест, всички над 13 години би трябвало по тази логика да са защитени. Видяхме колко са защитени.
400
13
 
33
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Радев може да е добър в професията си като военен летец,но за да бъдеш президент,са необходими по-други качества,по-всеобхватно мислене.Той никога не казва в речите си нещо важно и съществено,което да бъде запомнено.Не прави нищо,за да бъде обединител на нацията.Затова никога не съм го одобрявала!
399
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 405БЦЖ ваксината доказано няма нищо общо със заболеваемостта и смъртността от вируса.Ае, неписалия пали и заминавай.
398
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес да не е ден за заплати на герберски ***?То ,че Днес .бг смени десена е ясно от двайсетина дена.ГранД ли дойде?
397
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изплати на всеки един Българин по 1000 лева екстра защото хората си загубиха работите, бизнесите и нямат пари повече.Хората искат да видят нещо в ръцете си а не празни политически промивки по медиите. Стига вече!
396
6
 
26
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До дедо от селоРусофил-патриот, това е Радев. А "русофил патриот" е най-краткият виц от рода на "арменец миньор"!
395
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо от селоДедо дедо,кухий дедо,ей сега прочетох че някакво село иска карантина защото още четири човека се заразили. продължавайте да му ръкопляскате на господин т,. нар. президент, ръкопляскайте на поплювковците,които правят всичко възможно да прикрият себе си и да извлекат максимална полза от ситуацията.Скоро ще се види кой кум и кой сват.Само тогава гледайте да не смените плочата че тогава не знам на кого вече ще се надявате.Абсолютни кухари които никога няма да се научат.
394
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На коя фирма е президент защото не виждам как да е на България президент. България си има президент- и това е НАРОДА......Президент на АПК-то.
393
33
 
12
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
ГОЛЯМ Е! Г-н Президент,Българите .които имат мислещи глави на раменете си ,а не картуни пълни със семки са с Вас!
392
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 406не съм против БЦЖ - то но то не е спасителното решение. Просто създава предпоставки болестта да не се развие, но няма никаква сигурност. и може би не действа при всички. По - добре е да се създаде нова ваксина точно за този нов вирус и подобните на него. така атакуваш точно опасността а не просто се надяваш нещо да проработи. БЦЖ- то не е създадено за този вирус. Само можем да очакваме че ще има положителен ефект, но не можем да сме сигурни.
391
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 398О, да герберите все по-вече ще стават , за това се пените по устата от злоба,защото сте безсилни от фактите ,че сте на дъното!Параноята ви тресе яко и се чудите кого да плюете ,но първо вижте себе си колко пари струвате и НАКРАЯ КУЧЕТО СИ ЛАЕ КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ!!!!!!!!!
390
8
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Опитите на Радеф да се доближи поне мъничко да ореола на държавника Борисов може да се оприличи на един човек ,паднал в дълбока дупка, който скача ли скача , за да излезе , но не може ! Всяко появяване на Радеф по телевизията представлява отчаян опит на падналия човек в дупката да излезе ! Очакваме най-после да каже : " Скачам още един път и ако не изляза , си заминавам " !
389
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професия: политик. Работно място: Няма такова. Заплата: питайте народа!!! Отивай си в кошарата там където ти е мястото.
388
6
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Българи юнациНещастните създания платени от Костя Копейкин не са българския народ, каквито и патриотични песни да ги озвучават.
387
10
 
22
 
! Отговори
упс преди 3 години
хахахаха, Радеееев, "хипнозата" по Света още продължава. За това, че тук няма хиляди загинали, не е твоя заслуга. Ама така е, опасността попремина и плъховете започнаха за излизат. Падев, да не вземе да ти излезе някой прякор "Плъшока"....
386
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българи юнациОхх още малко и въстанието готово. Не си ли давате сметка колко сте смешни? Направо се пръскам от смях. Айде да видим какви сте юнаци, с криви калпаци. Пак някой обеща на някого да го издигне във властта и ли му наброи пачки че да вдига джангър до небесата и да буни хората. Но обикновено такива си остават с пръст в зад....ка. И сега ще стане така. Язък му за напъните и за простия мозък.