38 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие, общо са 2138

Трима са починали за денонощието, общият брой на тестванията е 63 319
Обновена: 15 май 2020 11:58 | 15 май 2020 08:09, Анисия Иванова
118
38 нови случая на коронавирус у нас за изминалото денонощие, общо са 2138
Снимка: БГНЕС

38 нови случая на коронавирус са установени у нас за изминалото денонощие. Общият брой на потвърдените става 2138, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. От новите 38 заразени 12 са в болница.

Разпределението на новите случаи е следното - област София - 7 („Света Анна“ – 2-ма, „Пирогов“ – 1, Университетска болница „Царица Йоанна“ – 1 и амбулаторни - 3), Благоевград - 10, Ямбол - 6, Разград - 5, Видин - 2, Кюстендил - 2, в областите Велико Търново, Перник, Плевен, Русе, Сливен и Смолян - по 1.

При деца до 18 години е установен един случай на 5-годишно дете в област Кюстендил. Доц. Димов посочи, че има двама новозаразени медици. Те са в София и Разград.

Десетте случая в Благоевград са от обособено огнище, което вече е локализирано и са предприети съответните мерки от РЗИ.

Изследвани са 1608 проби за изминалите 24 часа, общият брой на тестванията е 63 319 или 9045 отнесено към един милион от населението, разясни Димов.

Излекувани са 24 души за денонощието, като общият брой е 545. От новоизлекуваните - 23 са в София и в Бургас един.

Има и 3 нови смъртни случая. Мъж на 69 години в МБАЛ - Видин, той е бил с придружаваща бъбречна недостатъчност и артериална хипертония.

Мъж на 56 години в МБАЛ - Велико Търново с диабет. Третият смъртен случай е на 69 години от МБАЛ - Гоце Делчев. Той също е бил с диабет, хронично бъбречна недостатъчност, както и усложнение след прекаран миокарден инфаркт.

Към момента средната възраст на починалите е 66,8 години.

321 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 230 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
1
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Един лъжец смени друг лъжец! Хайде стига! Писна ни от вас!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО НЕ ОБЯВЯВАТЕ ВСЕКИ ДЕН БРОЯ НА ТЕСТВАНИТЕ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО?
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до "абе де го Годжи?"Той дава частни интервюта на М. Бенатова и я обижда, защото не задава удобните въпроси на мисирките от брифинга. Разбира се, в този сайт няма да бъде разкрито истинското лице на дупнишкия джентълмен.
97
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Няма нито един починал от коронавирус, абсолютна измама! Лекарите ги карарат да лъжат. Починалите не са от коронавиру.
96
1
 
2
 
! Отговори
Доцент Мангалов преди 3 години
Скоро ще започне пьрвият етап на стадният имунитет - когато достигнем - 2 000 000 заразени и не повече от 60 000 починали мнение на специалисту от - филиповци доверете ми се
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе де го Годжи?Нещо се наака и той като вожда си и се скри от екрана! И оня "професор"епидемолог, дето ми се караше по телевизора и се хвалеше как е по- велик от Швеция и Испания!Сега са изтупали на екрана нов бушон.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дайте инфо и колко са изперкалите, безработните!
93
2
 
5
 
! Отговори
бивш студент преди 3 години
Не е ли време Бойко да си прибере мисирките? генерал Мутафчийски си свърши работата и сега е време да бъде обезкостен, че вдигна много рейтинг и е опасен и за ГЕРБ и за БСП. Ако не беше наплашил хората преди два месеца сега нямаше да имаме само 2200 случая, а поне 15000. Време е да обере пешкира. Така няма да е конкурент на президента Радев нито на премиера ББ. Всеки е доволен
92
6
 
8
 
! Отговори
гешеффф преди 3 години
как е здравословно мутафчийски след като насади паника в народа "ще се мре яко"
91
9
 
14
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
От 1608 проби , 38 положителни.През март бяха по 20-30положителни, от 150-200 проби.ЕПИДЕМИЯ НЯМА.ИМА БЕЗМЕРНО ГЕРБЕРСКО НЕВЕЖЕСТВО И НЕЧУВАНА ГЕРБЕРСКА АЛЧНОСТ.Икономиката загина , а герберастите станаха много по-богати.
90
0
 
11
 
! Отговори
Бенатовата преди 3 години
Изобщо не е цвете за мирисане. Спомнете си как отразяваше протеста в Катуница, когато царкировия унук уби едно момче с колата си - "озверяла тълпа, вандалщина"... Тогавя я кръстиха КИРОлюба.Обаче, това, за умирачката, Муфтачийски ни го каза в прав текст на 13 март. Само тонът беше друг - равен, леден, роботски , погребалноагентски.Не им вервам ни на НОЩовете, ни на мисирките.Бъзикат се с нас както си искат.Гладна мисирка -рейтинг сънува
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедия е не, че коментиращите са с не знам колко гънки. Лошото е, когато управляващите почти нямат гънки.
88
4
 
18
 
! Отговори
Шокиращо преди 3 години
Прегледах набързо от 76 до 94 коментари...Трагедия е слабо казано за тези, които са ги съчинявали...Хора с 2 гънки и половина по мозъчната ***.
87
0
 
3
 
! Отговори
95 преди 3 години
До Анонимен 94" Кеворкян е истински динозавър в омаскаряването "Още повече, ако омаскаряваш омаскарен.
86
7
 
9
 
! Отговори
Jon преди 3 години
12 в болница 24 излекувани. Тренда е ясен! Къде са сега тия дето разправяха как след маханео на КПП-тата ще има лавина? Мутафчийски може да е добър коремен хирург и лекар , *** е тотален лаик и поставено лице! От вируси и епидемиии нищо не разбира! В щабчето от калинки няма нито 1 вирусолог. Ама си играят на пандемия и борба с вирус! А оФФвците си блеят и ръкопляскат на *** дето половин час не могат да отговорят в национален ефир що няма вирусолог в екипа.
85
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, Бенатова е близка приятелка с Кеворкян, той е протеже на Божков. Знаем, че Кеворкян е истински динозавър в омаскаряването. Мутафчийски попадна в лапите им. Истината и само истината. Какъвто и да е Мутафчийски е цвете в сравнение с тези.
84
0
 
1
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Нищо изключително ,както се казва "Нагоре по /вие знаете каква/ река,без гребла"
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво излиза, не си ли в сифийска болница, нямаш голям шанс...
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под фуражка акъл не вирее!
81
4
 
8
 
! Отговори
Сатрап психопат преди 3 години
Миролюба Бенатов написа в профила си във Фейсбук:"Не съм позволявала на никого да ме обижда толкова концентрирано, да опитва да подменя смисъла на думите ми умишлено, да ми се кара и да нарича това, което казвам глупост. Но не отвърнах. Сега се опитват да подменят историята, приписвайки ми всичко, което направи той. Защо, бих се питала по друго време и на друго място. Сега знам отговора. И знам защо той от вратата ме посрещна с думите:"Ти, от таксито, къде си тръгнала да се връщаш?"