Ремонтират учебния център на военните в Црънча за 330 дни

Проектът включва изцяло нов битов корпус
0
Ремонтират учебния център на военните в Црънча за 330 дни
Снимка: МО

Започна изпълнението на проекта за подновяване и подобряване на инфраструктурата на Учебен център "Црънча".

Ремонтните дейности трябва да завършат в рамките на 330 дни, съобщиха от МО. След този период се очаква силите за специални операции да се сдобият с нов, модернизиран, отговарящ на всички съвременни изисквания учебен център, където да могат пълноценно да провеждат своята подготовка.

Още по темата
Проектът включва изграждане на изцяло нов битов корпус с 2820 кв.м. разгъната площ, с прилежащи към него кухненски блок с площ 808 кв.м, класни помещения и брифинг зала с площ 503 кв.м.

Предвидено е и изграждането на строеви плац с трибуна, пречиствателна станция, подземен резервоар с помпена станция, трафопост и паркинг. Ще бъде извършен и ремонт на кулата за управление на мишенното поле.

"Убеден съм, че нашите колеги от чуждестранни армии, когато идват тук да водим съвместни подготовки, ще искат отново да посетят Учебния център "Црънча", Пловдив и България и да продължат да работят с нас, защото ще създадем условия, които ще бъдат на много високо ниво", каза командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.

Представители на Министерството на отбраната и фирмата-изпълнител "Техно-Енерджи" ООД подписаха Акт образец 2, с което бе даден старт на строителните дейности за изграждане на нови сгради и ремонт на съществуващия сграден фонд на учебния център.

На церемонията днес Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи водосвет за здраве и благополучие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации