Епидемиолог вярва: В топлото време коронавирусът ще отслабне

Животът трябва да се нормализира, посочи проф. д-р Мира Кожухарова
18 май 2020 09:30, Красимир Ангелов
26

С поредната доза разхлабване на мерките у нас отварят фитнесите и моловете. От Националния оперативен щаб съобщиха за трайна тенденция на намаляване на случаите на COVID-19.

Епидемиологът проф. д-р Мира Кожухарова коментира в "България сутрин", че настоящата обстановката не предполага затегнати мерки.

Още по темата
"Вируси винаги е имало. Достатъчно е да се спазват основните хигиенни мерки", обясни тя.

Според проф. Кожухарова събирането на повече хора на едно място дава по-благоприятна среда за разпространение на вируса, но със затоплянето на времето той ще изчезне.

"Вирусите не мутират - през цялото време са едни и същи. Те зависят от атмосферните условия в определена степен. Коронавирусът няма да изчезне, но с топлото време ще се предава по-слабо сред хората", посочи епидемиологът пред Bulgaria ON AIR.

Животът трябва да се нормализира, защото вируси има по всяко време и от всякакъв тип, категорична бе проф. Мира Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
годжи бери преди 3 години
Доктор Смърт да не е на воре?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ще отслабне че кокалите ще му се броят на тоя вирус. Никъде между другото докторката не казва с колко ще отслабне. Защо ли ви четем глупостите само?
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КарточфоА сега е хубаво и ти да прочетеш малко книжки, освен момък който е писал под теб. Известно ли ти е, че в Сингапу температурата в момента е около 30 градуса съчетана с много голяма влажност? Там тя никога не пада под 20 градуса. Това обаче не попречи вируса да ги навести. А и не само там.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Гладък ти е мозъка...
20
3
 
6
 
! Отговори
Доктор Годжи Смъртта преди 3 години
Тазжколежка нищо не разбира.Ще има яко трупове. Яко умрели ще има.Камионите няма да стигнат.Ще слагаме по двама в един чувал ....Яко смърт ви казвам !Яко !
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук сме 20 епидемиолога.На времето имаше поредица книги от сорта на ,,Радиото ли?Че то е много лесно.,Сега четем коминтари от подобна книга""Виросологията ли? Че гя е много лесна,,
18
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 4Човекът се е+++ва, надявам се разбираш!
17
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, това със гладките повърхности, са друг мит от цялата лъжа. Правени са лабораторни опити колко дълго може да оживее вируса върху дадена повърхност, но това е при идеални лабораторни условия максимум максиморум. Реално след пипане изсъхва и умира за минути.. Навсякъде, където пише за часове и дни, е уточнено, че става въпрос за лабораторни данни.
16
2
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
До ИванТам влажността е толкова висока и мърсотията на населението е такава, че даже и активното слънчево греене не може да се справи с вирусите. Като тръгваш за Индия на екскурзия, ти слагат една кофа ваксини от всички вируси известни по света!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лекар ЕМИ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАЕ АКАДЕМИК Е ВСЕ ПАК ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ИМА ТИТЛА, НО ВИЕ СТЕ СТЕ ПРАВ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА И ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ
14
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Интересното е, че в Индия в момента температурата е около 40 градуса, но няма особен ефект. Явно в Европа е друго.
13
2
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
По-голяма глупост не бях чувал от тази че вирусите не мутират!!!Точно те непрекъснато мутират под влиянието на многобройни фактори най вече постоянно изменящата се слънчева радиация,глобалното затопляне и замърсяване!!!Затова е много трудно да се създаде антивирусна ваксина!!!Тази "колежка" не знае ли колко десетилетия отне направата на пречистена и сравнително безопасна антигрипна ваксина???А останалите антивирусни ваксини са с много сериозни странични ефекти!!!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Има и хитри вируси.Мажат се с 50-ти фактор.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънцето мори вирусите.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9То и 40 градуса да стане на сянка, ако работиш в климатизирана сграда, то тази температура на вън няма как да убие вируса в сградата. Отделно и има много гладки повърхности и ако пипнеш някоя може да хванеш отново някой вирус.Ние хората живеем в среда благоприятна за разпространението на вируси.
9
4
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Кръчмонавт вярва: Ще пия още една бира!Защо се дава думата на индивид, работещ за другаря Уйлям Хенри Гейтс-трети?
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин, работещ в болница в Калифорния, още преди повече от месец коментира, че тази теория е твърдо измислена. Има достатъчно много места по света, където вечно е топло и коронавирус има. Ако няма какво да пишете, не бълвайте фалшиви новини.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изчезне ако хората излизат на вън на топлота а не да се крият до климатика с цел да не прегреят и да не ги хване вируса
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 3И да ходят на бягащата пътека!
5
0
 
27
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
До хахаПросто погледни някой географски глобус, ако намериш такъв вече по магазините и си припомни географията! Бразилия е в Южното полукълбо и там сега настъпва зимата, а в по-северните и райони влажният сезон!На училище трябва да се ходи, не само за свалки с мацките и за ритане на топка! Понякога се научават и полезни неща, стига от време на време да отваряш учебника!Айде лек ден!

Спонсорирани публикации