Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%

Трябвало да се инвестира първо в тях, а после в болничната помощ
18 май 2020 15:58,
56
Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%
Снимка: БГНЕС

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19. Такава позиция заяви Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес, съобщава bTV.

Още по темата

„Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Освен това искаме намаляване на ДДС и ние не сме последователи, а го връчихме на министъра на спорта още преди две седмици. Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и при нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ – не, че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да стигнат до болничната помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не са спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още някакво време ще продължават да работят на загуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И аз искам увеличение на заплатата,ама нещо не се получава...Явно съм скромен,трябва да поискам повече.
53
0
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Без хляб- мога, без фитнес- не мога!
52
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Това театро сме го гледали преди години. Сега от всякъде ще искат намаление на ДДС, а цените на дребно ще се повишават. Тома Биков вчера каза по НБР." Намалението на ДДС, не намалява цените на дребно. Намалението е за бизнеса" Радвайте се на бати си Бойко. Той ще ни намали и бензина, колкото намали газта, тока, парното и водата!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фитнеси ,ресторанти ,някой от Вас сеща ли се да поиска намаляване на ДДС за маски и лекарства например После пак докторите ще са Ви виновни
50
0
 
5
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Те и крайпътните каки, те също настояват за намаляване на ДДС; ако това стане, нали разбирате, че и крайпътната услуга ще се подобри ..?
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб се автогол с тия карантини...и ДДС ,мислят че хората ще гласуват за тех на изборите,и всички браншове и фирми искат пачки без да работят!!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А един мокар да искате ,ти аз искам заплата 2000 лв но няма
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна се!ББ и Валери бе трябваше да намаляват ДДС сега всички ще искат.
46
0
 
20
 
! Отговори
Не давам, ама искам преди 3 години
И кво ся - Фитнеса ми никога не е бил пълен повече от 30%, обаче сега държавата да ме компенсира, защото не ми разрешава да го напълня на 100%! Аз не че мога или някога съм успявал - погледнете ми декларираните приходи в НАП.
45
0
 
12
 
! Отговори
Гъчканак вмирисан преди 3 години
Да отпаднат всякакви нормативни ограничения свързани с епидемията, нека да са просто препоръки. Защото започват да мрънкат едни хотелиери, ресторантьори и фитнесинструктори как държавата със закон им съсипвала бизнеса и не можели да направят 100% уплътняване на обекта и искат компенсации. А гъченето вече е невъзможно, всеки умен се страхува от нагъчени пространства и не влиза там. Неумните, които обаче обичат да се гъчат, обикновено пък нямат нагъчени пари, които да разгъчат в гъчканака.
44
0
 
21
 
! Отговори
чичо Грую преди 3 години
А в бардаците ще намалят ли ДДС-то, че искам по-често да олабвам.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ицо КоравияИмащ акъл точно като за овчар.
42
2
 
27
 
! Отговори
Ицо Коравия преди 3 години
В тази държава работят само фризьорските салони, кръчмите, чадърите на плажа и фитнеса!Други сектори на икономиката няма!
41
2
 
8
 
! Отговори
Николина преди 3 години
А аз днес си купих дамска чанта от Графа и не ми дадоха ксова бележка
40
8
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Абсолютно са прави - имат същите основания като на ресторантьорите и хотелиерите.
39
0
 
16
 
! Отговори
Веско бицагата преди 3 години
Искаме намаляване на ДДС и на стероидите ве ей.
38
0
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Като си отстъпил на един, сега трябва да отстъпваш на всички. Който не е "ревнал" в тази държава за нещо, той не го е получил! То не бяха само кръчмарите, ами после розари, производители на плодове, сега пък и фитнесджии, като че ли баш без тях държавата ще пропадне... Но за детски храни, лекарства, пенсии и др. "незначителни" неща - пари нема! Защото бебетата, болните и старите не протестират...
37
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи на мен ми взимат над 1300 лв месечно от дохода под формата на данъци и удръжки за държавата за да може да ги дава на някой друг, като държавна помощ.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбе дайте на всички безвъзмездна държавна помощ. Така ще си щъкаме по молове, чалготеки и фитнеси и едни пари ще си се въртят без да бачкаме.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля, че и моите данъци трябва да бъдат намалени. Първо трябва да се инвестира в хората, после в бизнеса. Да видим така къде ще му излезе края.