Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%

Трябвало да се инвестира първо в тях, а после в болничната помощ
18 май 2020 15:58,
56
Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%
Снимка: БГНЕС

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19. Такава позиция заяви Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес, съобщава bTV.

Още по темата

„Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Освен това искаме намаляване на ДДС и ние не сме последователи, а го връчихме на министъра на спорта още преди две седмици. Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и при нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ – не, че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да стигнат до болничната помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не са спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още някакво време ще продължават да работят на загуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
иво преди 3 години
А ултра големите вериги с какви пари отвориха врати? Да не би да са едни изпрани пари от наркотици, а?
33
0
 
16
 
! Отговори
Бойко даун ниво 100 преди 3 години
То като дадеш на едни сега ще дадеш и на други. И понеже нямаше никакво основание да се намалява данъка за заведения и кръчми, сега ще има дела срещу българия за поставяне на бизнеси в неравностойни условия.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фитнес инструктура ми ме светна за Импийджмънт Синдром, който съм имал от години и 2 лекаря преди това ми бяха дали две различни (грешни) диагнози.
31
6
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Вярно е, че рядко клубове имат професионални инструктори, но има и такива.А те са медицински лица и реално имат доста сериозен опит в болницата, специално моя инструктор в момента е на първа линия в болницата и се спуква от работа поради липса на кадри в момента.Така че мисля че малко грубо към професионалните инструктори които са зарязали фитнеса по ясни причини, и са на първа линия поради това че са квалифицирани и страшно нужни в болницата към момента.
30
2
 
28
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ади бе?! Намаляване на ДДС трябва да има за ядене, пиене, лекарства и книги! От фитнес няма полза. Който иска фитнес да зема мотиката и да почва да копа. Най-безсмисленото и ненужно нещо е фитнесът. Там одат разни комплексари, които се зобат с анаболи и даже е много вредно.
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симулативния спорт във фитнесите няма връзка със здравето. Фитнес инструкторите с кварцовия тен и бионаболните мускули, и гърлите с прилепналите бодита и впитите под тях прашки подмятащи силикона си по бягащите пътечки, нямат нищо общо с истинския здравословен спорт който се осъществява на слънче, въздух и в откритите водни басейни...Явно собствениците на фитнес зали имат нужда от болнична помощ за пациентите си, та искат и те намаляване на ДДС. Чула жабата че подковат коня и вдигнала и тя крак.
28
0
 
10
 
! Отговори
dfg преди 3 години
намалявайте, иначе цирка няма да е пълен
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още някой за намаляване на ДДС? Да се нареди на опашката. Само че леко нагличко ми звучат тия вопли за намаляване на ставката на ДДС от заведения, хотели, фитнеси и прочие нахалници.И не съм против фитнеса по принцип, тренирам ежедневно, но не смятам, че държавата трябва да подпомага всеки, който ревне, че ще фалира.Не смятам че и хотелите /знаем чии са/ имат нужда от подкрепа.Виж за лекарства и учебници има логика да се направи нещо.
26
0
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Симоне, Кифа мой, комунизмът си отиде. Откъде накъде държавата ще взима от моите пари да ги предоставя безвъзмездно на твоя бизнес?
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ви е фитнеса , за 2 месеца ви сърши зоба ?
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходят на фитнес корави мъжаги , викам ги да пренесем един диван , никой не се наема
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концесионерите на обществени тоалетни също искат 9% ДДС. Трябва де се инвестира първо в тях а не после в болничната помощ за болести предизвикани от стискане.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фитнесите ДДС трябва да е 50% за да компенсира сивия сектор, който съставлява 99,99%!
21
0
 
23
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 3 години
давайте наред на най-големите двигатели на икономиката. Да не пропуснете и тия.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай и продавай за старо желязо!
19
0
 
28
 
! Отговори
baysando преди 3 години
Този трябваше малко да се подготви преди изказването и най-вече нелепото сравнение с болничната помощ и кое било по - важно.Не съм против фитнесите изобщо. Но в криза винаги първи потърпевши са лайфстайл услугите - фитнеси, барове, клубове, а пък най-устойчиви са тези без които наистина не може.
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ви става бе хора с това намалено ДДС? Да не би короната да изчисти всички пенсионери и вече държавата да няма да плаща пенсии? Или може би дългът ни е намалял или са ни го опростили? Дай направо да не плащаме никакви данъци, и без това са най-ниските в Европа.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички собственици на фитнеси да дават 12 часови дежурства като санитари в инфекциозно, кожно, травматология и най-вече в Пирогов при изгарянията. Ако издържат 3 месеца такива смени, да им се даде. Ако не издържат, явно фитнесът не е толкова важен.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спорта е здраве не фитнеса, но както казва Шарапова "Фитнеса е необходимото зло на всеки спорт". Но сам по себе си не води до здраве, а е подготовка за това което те прави здрав спорта независимо кой си избрал.Не мисля , че някой разбираш от това би направил такава грешка , а повярвайте ми повечето разбират това, но умишлено правят тази грешка заради бизнес политика. Естествено на това се връзват само новобранци, но и от тях бизнеса върви.
15
0
 
28
 
! Отговори
ковидка преди 3 години
"при нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ".... Моля?!

Спонсорирани публикации