Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%

Трябвало да се инвестира първо в тях, а после в болничната помощ
18 май 2020 15:58,
56
Фитнесите поискаха намаляване на ДДС до 9%
Снимка: БГНЕС

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19. Такава позиция заяви Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес, съобщава bTV.

Още по темата

„Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Освен това искаме намаляване на ДДС и ние не сме последователи, а го връчихме на министъра на спорта още преди две седмици. Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и при нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ – не, че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да стигнат до болничната помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не са спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още някакво време ще продължават да работят на загуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На спарен въздух с аромат на пот.
13
0
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Алхимици искат ниско ДДС.Дяволския им стимулант пък,потребител в гроба ще го пренесе !
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще даде и на вас! Само спокойно!
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фитнесите не са жизнено важни нито за населението, нито за икономиката на страната! Може да тичаш в парка, да катериш скалите в планината и прочее все полезни неща.
10
0
 
30
 
! Отговори
aa преди 3 години
абе отровните протеинчета основна храна ли се явяват, че нещо не разбрах. Ама нагли сте бе. в началото като ходех пускаха касова бележка, после спряха. Искали 9% ддс, напротив 30% трябва да е
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента бягам по 10км на ден, главно след работа. Вдигам малга гира 25 пд. в къщи суртин след ставане на серии. Верно е, че във фитнеса мога да тренирам различни групи мускули с разнообразни уреди, но моята преценка е, че за момента е много рисково. Всеки решава за себе си.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че можем без фитнес и молове. А да им се помага в дългосрочен план, категорично не.Да си им плащат справедлива цена клиентите. Или тези, дето живота им се върти от кафенето, в мола и през фитнеса, нещо намаляха?
7
0
 
27
 
! Отговори
дадсдсадсадсадсад преди 3 години
Икономистите, които поддържат дивия капитализъм казват, че кризите са за това, за да отсеят плявата от стойностните бизнеси. Бизнеси, които оцелеят по време на криза, имат смисъл поне до следващата криза. Тези, които закъсат, най-естествено е да фалират и на тяхно място да се появят нови бизнеси, осъвременени към новата ситуация. В помощите няма нищо капиталистичеко, това си е чист социализъм. Нали искахте демокрация, защо ревете за помощи?
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли до безобразие. *** надрусани батки.
5
2
 
41
 
! Отговори
сс преди 3 години
фитнесите в този им вид нямат нищо общо със здравето на хората, там ходят комплексари да се помпат със зоб ако го изпънеш да бяга една обиколка на стадиона ще хвърли маслото....
4
0
 
28
 
! Отговори
31163 преди 3 години
Фитнесът не е преди родилния дом и учебниците. Наистина трябва да бъзат озаптени алчните наглеци. Излишно е да споменавам какво разказват градски легенди за фитнес залите....
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във фитнесите всички зобят като откачени, тия чуват ли се изобщо. Да не говорим какви хора са собственици на 90% от фитнесите. Някой ни има за прекалено глупави май :D
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахах, първо да се инвестирало във фитнесите... Тези на течение ли са спали?
1
1
 
19
 
! Отговори
Абе преди 3 години
"при нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощпри нас е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ".Всички пенсионери с "безплатен" фитнес билет.