Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини

Очаква се градините да отворят на 24 май
18 май 2020 15:04, Ния Христова
181
 Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини
Снимка: БГНЕС
Учители и помощен персонал в детски градини организираха онрайн петиция срещу предстоящото отваряне, което премиера Бойко Борисов заяви, че ще се случи на 24 май. Близо 1000 подписа са събрани до момента за петицията, в която се настоява градините да останат затворени до 15 септември, предаде БНР. 
 
Подписалите се в петицията смятат, че е непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема превдив гледната точка на учитебите и помощниците в тези заведения. 
 
"Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа", пише в петицията. Обръща се специално внимание и на това, че по-голямата част от персонала в детските градини попада в рискова по отношение на COVID-19 група, както и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или човек от персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.  
Още по темата
 
"Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и  със здравето на децата", пише авторът на петицията Елеонора Петрова. Също така допълва, че трябва да спрат опитите да бъдат извивани ръцете на работещите в детските градини и да бъдат заплашвани с неплатен отпуск, уволнение, глад.
 
В петицията се изтъква още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с COVID-19, то работещите с деца са преди тях са на нулева. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка това е пълно с ***, които подкрепят петицията и цъкат минуси на всичко разумно, същински дирници боже пази.
146
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Защо променяте номерата на изказванията, триете неудобните и прочие хитрини. Написах реплика срещу недостоен коментар, който явно е изтрит, а реда на номерата променен. Тогава премахнете и моята реплика. Вие от сайта, които правите това как ще се почувствате на мое място. Аз съм майка и чистен човек. Не съм ***....
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един маловажен въпрос, какво стана с хранителните продукти по детските заведения, които не могат да бъдат дълбоко замразени. Не чакам отговор това е малко дребнаво.
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152 "Завършила съм предучилищна педагогика и така съм намразила деца, че ме е страх от себе си." - без коментар кратко и ясно
143
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пазарджик Не молят само за лекари и доброволци, а за медицински сестри и медицински персонал, но работещия в детските заведения такива лица не искат да отидат доброволци, защото били сключили синдикално споразумение зад гърба на народа и си получават заплата без да работят. Премиера знае ли това.
142
2
 
4
 
! Отговори
Правителството решав преди 3 години
До Анонимен Родителите в отбранителна позиция, господ да им е на помощ горките.
141
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има родители, които си оставят сутрин децата от 6:30ч. в градината и вечер до последно са там. Замисляли ли сте се, че тези хора там прекарват повече време с вашите деца, отколкото самите вие и нямате уважение към тях. Аз също съм родител на дете което посещава ДГ и да ви кажа уважавам хората които се грижат за детето ми, ценя труда им, та нали им поверявам най-скъпото си. Ще се радвам ако повече родители мислят така.
140
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите държави групите са с малко деца и повече персонал, не като при нас една леля обслужва две групи, всяка група от по 25-30 деца, това не е нормално.
139
3
 
18
 
! Отговори
До 139 преди 3 години
А вие знаете ли, че в другите държави майчинството е 6м. И там в яслата се гледат бебета, тук и на 2г ви тежи и родителите са виновни, че децата цапат докато се хранят.
138
3
 
14
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
И аз гледам деца. И не всички родители са за пример, както и не всички работещи в детски градини. През последните години се нагледахме на скрити камери и отношение от персонал. Винаги има и изключения, но все пак всеки е на работа, за да работи. Ако малките деца можеха сами да се гледат нямаше да има градини
137
10
 
15
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Всеки сам избира какво да работи. Стига сте се оплаквали и търсили съчувствие. Всяка рацота е трудна и живеем в свят, където всеки трябва да работи. Вие имате работа, защото родителите също трябва да работят. И не сравнявайте как бабите ни са имали по 5 деца. Те не са ходили на работа. Реалността днес е това, а на вас ако не ви харесва си сменете професията
136
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 141 Проблема е в това, че вие родителите нямате уважение към хората, които по цял ден ви гледат децата.
135
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хората, който работят в тези детски градини и наричат децата ни глезльовци, сополивци и какво ли още не,аплодисменти ли чакат!? Вие деца нямате ли, внуци, те по различни ли са от всички останали деца? Подчертавам ДЕЦА, те са малки, сърдят се, плачат, по- малките не могат да се хранят...ами като не искате да ни храните сополивите деца отивайте да метете, по- лесно ще е
134
13
 
10
 
! Отговори
Любопитство преди 3 години
"От 13 април лелките работят по градините за ваше сведение и не се оседяват както вие си мислите. До ден днешен подготвят градините за вашите глезльовци"И какво точно им подготвяте 2 месеца всеки ден бършете един и същи шкаф и стол при положение че няма деца. Викат ви ей така колкото да оправдаете парите си. Хората са прави всеки си избира работата като не ви харесва я сменете.
133
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като толкова давате за пример градините в другите държави, знаете ли че там няма такова нещо от сутрин до вечер да си оставите да ви гледат децата. И храна не се подсигурява ами сутрин си оставяте детето с храна за деня. Няма такова обгрижване като при нас и все мрънкате.
132
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отварят градините, защото вече не съществува риск, а защото Бойко се уплаши от протестите
131
8
 
11
 
! Отговори
До 135 преди 3 години
Всичко написано е вярно, това е самата истина. Аз работя като помощник възпитател в ДГ и от месец ходим на работа.Имам и малко дете за което също трябва да намеря кой да се грижи докато съм на работа.
130
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми като ги прави, трудно ли ти беше? Едно време жените са гледали по десет и на нивата са ходили, сега се разглезихте мноооого.
129
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОт 13 април лелките работят по градините за ваше сведение и не се оседяват както вие си мислите. До ден днешен подготвят градините за вашите глезльовци и за Вас, които сте не благодарни. Останахте да гледате децата си 2месеца и много Ви дотежа. А като ги правехте, как беше, не Ви ли тежеше. Свикнахте сутрин да ги хвърли те в градината, сополиви и болни и вечер да ги вземете в последната секунда. И това ми било родители, които нямат срама да питат защо не работим и през уйкендите.
128
6
 
10
 
! Отговори
Дд преди 3 години
В доста държави децата до 12 години ходят вече на училище/детска градина.И все пак родителите решават дали да ги пуснат. Ако чакаме вируса да изчезне,ще трябва да стоим удома без приходи и в паника поне година!Децата имат нужда от игри и приятели...а всяка професия крие рискове все пак...