Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини

Очаква се градините да отворят на 24 май
18 май 2020 15:04, Ния Христова
181
 Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини
Снимка: БГНЕС
Учители и помощен персонал в детски градини организираха онрайн петиция срещу предстоящото отваряне, което премиера Бойко Борисов заяви, че ще се случи на 24 май. Близо 1000 подписа са събрани до момента за петицията, в която се настоява градините да останат затворени до 15 септември, предаде БНР. 
 
Подписалите се в петицията смятат, че е непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема превдив гледната точка на учитебите и помощниците в тези заведения. 
 
"Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа", пише в петицията. Обръща се специално внимание и на това, че по-голямата част от персонала в детските градини попада в рискова по отношение на COVID-19 група, както и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или човек от персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.  
Още по темата
 
"Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и  със здравето на децата", пише авторът на петицията Елеонора Петрова. Също така допълва, че трябва да спрат опитите да бъдат извивани ръцете на работещите в детските градини и да бъдат заплашвани с неплатен отпуск, уволнение, глад.
 
В петицията се изтъква още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с COVID-19, то работещите с деца са преди тях са на нулева. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
13
 
16
 
! Отговори
алоооу, тъпунгерите преди 3 години
гледайте си децата! Заразявайте си ги около вас. Никой не ви е длъжен за нищо.
106
3
 
12
 
! Отговори
безхаберие преди 3 години
я не ми давайте примери с другите държави, тепърва ще гледаме кво се случва там, после ще го изпитаме и тук
105
6
 
20
 
! Отговори
of sata nato преди 3 години
и щото няма защо, затова Франция бие тревога с бум на заразени след отваряне на училищата. Ай, сиктер, разбирачи прости
104
2
 
8
 
! Отговори
сори преди 3 години
До Анонимен 104 Ми то всъщност е така на практика и те свикнаха и не искат децата...
103
3
 
6
 
! Отговори
сори преди 3 години
До Sata NATO Първото изречение заблуждава и сложих минус без да искам. Слагайте кавички като цитирате. По принцип си прав. Страха е лош съветник.
102
16
 
12
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Много от родителите са смелчаци тук, във форума, но ако се случи да се зарази детето им-------От какво да се зарази бе, ***?От летен грип ли?Не виждате ли, че вече се чудят как да изсмучат от пръстите по някоя бройка за да я кажат по телевизията. Днеска изобщо имаше ли брифинг? СЗО казва, че в България "епидемията" свършва на 25 май, това е официална прогноза.
101
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, не, остава и да не работите и да ви тече заплата. Я, марш по работните места, бе!
100
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99 "Хора осъзнайте се". По радиото казаха, че и тук са правени опити да се сформират Аварийни групи както в Германия, но без резултат, защото няма желаещи доброволци от персонала.Това е много лош показател за служителите в детските заведения. Може би защото си получават заплата така и така.
99
17
 
20
 
! Отговори
Фифи преди 3 години
Спиране на заплатите пък нека си седят вкъщи!
98
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мхм "Ама ако стане стачка" може би заплашваш не знам точно кого, но то си е за страх, понеже ако се вдигнат възпитателките и лелите на стачка, какво правим тогаз.
97
22
 
8
 
! Отговори
Отваряй децката!! преди 3 години
Че с жената не мож се чифтocaме от два месеца! Отваряй!!!
96
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, в Германия работят градините яслите дори и по време на пандемията, за деца на родитили, които са определени длъжности. Хора осъзнайте се, защото икономически и без това е най-зле в ЕС, ще рухне съвсем държавата.
95
11
 
28
 
! Отговори
усещане преди 3 години
Тук остава усещането за неразбиране защо е тази петиция - не, учителите не искат да не работят и не -не искат да си останат вкъщи. Искат адекватни мерки и да опазят себе си и семействата си. А не заради разни разюздани и уж отговорни родители да пострадат много хора.
94
9
 
26
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Ако учителите излязат на протест, пак няма да има кой да ви гледа децата :D
93
12
 
26
 
! Отговори
до всички преди 3 години
Айде, зяповядайте, всички, които искате и вие "просто така да получавате заплата", да видите реално колко е "просто така".
92
8
 
31
 
! Отговори
смелчаци преди 3 години
Много от родителите са смелчаци тук, във форума, но ако се случи да се зарази детето им, което пък ще доведе до зараза и на други членове в семейството, разбира се - детската градина ще им е виновна, нали? Не мисля, че на учителите им се носи и тази тежест - освен всички останали.
91
9
 
30
 
! Отговори
прост и злобен народ преди 3 години
Когато се научите да уважавате учителите, благодарение на които сега можете да пишете тук, защото те са ви научили, тогава и мнението ви ще има необходимата тежест.
90
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метачката като взима повече от детския учител да става и той метач
89
0
 
3
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Точно така ще стане
88
18
 
15
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Колкото и да се замисляме, всяка професия си има рискове. Ако не му изнася да си смени професията. Работата не е по задължение, а по желание. Като е трудно да гледаш 30 деца, да станат мед. Сестри, да ходят да метат, щом и на чистачката и е толкова заплатата, да работят в производството- там 8 ч. На поточната линия е по- лесно. Само че не се почива за коледа, няма грипни ваканции, отпуска по 35дни и други положителни.и колко през цялата година са в 100% състав децата, не се събира и седмица