Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини

Очаква се градините да отворят на 24 май
18 май 2020 15:04, Ния Христова
181
 Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини
Снимка: БГНЕС
Учители и помощен персонал в детски градини организираха онрайн петиция срещу предстоящото отваряне, което премиера Бойко Борисов заяви, че ще се случи на 24 май. Близо 1000 подписа са събрани до момента за петицията, в която се настоява градините да останат затворени до 15 септември, предаде БНР. 
 
Подписалите се в петицията смятат, че е непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема превдив гледната точка на учитебите и помощниците в тези заведения. 
 
"Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа", пише в петицията. Обръща се специално внимание и на това, че по-голямата част от персонала в детските градини попада в рискова по отношение на COVID-19 група, както и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или човек от персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.  
Още по темата
 
"Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и  със здравето на децата", пише авторът на петицията Елеонора Петрова. Също така допълва, че трябва да спрат опитите да бъдат извивани ръцете на работещите в детските градини и да бъдат заплашвани с неплатен отпуск, уволнение, глад.
 
В петицията се изтъква още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с COVID-19, то работещите с деца са преди тях са на нулева. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работеща майкаА ти го правиш, а други да го гледат. И ти се наричаш, майка.
126
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНА теб като ти се работи, отиди там, в инкубатора на заразите
125
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78 "Ми не им се работи."
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До помощ "Грозно е." Да потресаващо грозно е.
123
14
 
20
 
! Отговори
Вива преди 3 години
За тези които обичат хейта, ще ги разочаровам! Не съм учител, нямам преки допирни точки с българското образование. Не работя от вкъщи и два месеца съм на линия и в контакт с хора.Но имам активна гражданска позиция и считам, че служителите в ДГ имат сериозно основание да се притесняват. Също така им дължим уважение. А като сме създали деца, трябва да сме помислили за личното си участие в отглеждането им. Да не товарим други с личните си отговорности!
122
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До " алоооу, *** " Може ли персонала да говори така на родители и на деца. Според мен г-н Борисов трябва сериозно да помисли, той даде много на възпитателките, но нищо няма насреща, какво само обръщение, какъв речник. Петицията е неприемлива.
121
7
 
18
 
! Отговори
помощ преди 3 години
ако с нещо можете да помогнете на учителите в този момент - направете го. Ако не - замълчете. Злобата е излишна и само е показател за липсата и на възпитание, и на уважение. Грозно е.
120
8
 
23
 
! Отговори
Пазарджик преди 3 години
А в Пзарджишката болница, както и във Видинската, и в Ямболската вече МОЛЯТ за лекари и доброволци, но НИКОЙ не ще да иде. Да не стане така да молите и за учители.... които няма да искат да се отзоват, защото знаят какво се случва.
119
7
 
20
 
! Отговори
бе, да питам и аз преди 3 години
понеже тук е пълно с професори. Във Франция като има бум на заболели деца след отварянето на училищата, кво правим ако стане и тук така, м? А това, съгласете се, е твърде вероятно. Тогава форумните професори ли ще ме лекуват? Те ли ще спасят и семейството ми? Да, в тази сфера съм и не желая да се подлагам на този риск в момента.
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъъъ до АлооутУ АВСОЛЮТНО
117
10
 
27
 
! Отговори
Вива преди 3 години
Децата се гледат от родителите! ДГ не е място за отглеждане, а за образование и възпитание на децата. Затова предучилищното образование е етап от целия образователен процес. Но това не се разбира от родителите. Колкото и да ви се иска не можете да се справите без този професионален труд. Не можете да замените учителите с безработни от борсата. Там ще намерите само детегледачките с ниско качество. Нали искате децата ви да се развиват и да напредват? Тогава уважавате учителите на вашите деца!
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Но в софийските градини"- Но софийските градини отварят врати и за деца другата седмица, пише го на други места. За провинцията не знам но предполагам също да.Тази информация не е проверена, а прочетена. Правителството решава...
115
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119 "Извинете ме" Подкрепям те, но да обърна внимание, че форума е пълен със съответния персонал , който организирано цъка минуси на всеки логичен въпрос, затова трябва да се пишат отговори и мнения в прав текст. Не искат да работят и това е. Но искат да си получават заплатите каквато е модата. Родителите в отбранителна позиция, господ да им е на помощ горките.
114
17
 
25
 
! Отговори
Работеща майка преди 3 години
Със служебна отпуска много смело подписват. Пуснете ги неплатена отпуска и ще спят пред вратите на градините да ги отворят. Аз съм със заем. Не мога да си позволя неплатен отпуск. На мен никой не ми отпуска служебна за гледане на дете.
113
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около половината родители така или иначе няма да си пуснат децата до края на лятото-дали от страх, дали има кой да ги гледа. И ако в София градините бяха достатъчно и в групите бяха по 20-24 деца, колкото е норматива, щяха да ходят по 10-12 деца и нещата да се случават спокойно и безопасно. Но в софийските градини места все няма, колко мандата вече фъндъчката на приказки все строи и ремонтира, ама реално краденето и от там е като за последно. В група са наджичкани по 32-36 деца, как да стане...
112
8
 
21
 
! Отговори
ъъъ до АлооутУ преди 3 години
Алооу, лелче, и на вас никой не ви дължи заплати, докато си пазите здравето вкъщи. И, вервай ми, няма да ви се отвори парашутът. На хората им писна от малограмотни *** с претенции за изключителност. Дотук беше с карантината, вече ще ви се наложи да избирате - или "здравето", или заплатата.
111
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, всеки има право да вземе решение за себе си - иска или не иска. Досега държавата преценяваше, че е опасно и им плащаше заплати без да са на работа. Всички - и учителки, и лелки - си отседяха 2 месеца вкъщи и си получаваха заплатите. Вече е преценено, че рискът е несъществен и трябва да се върнат на работа. Който не иска, е редно да излезе в неплатен отпуск. Защото те така могат да си откарат до пенсия, отказвайки да се върнат на работа, все ще има някой вирус, който да ги плаши.
110
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В развитите страни повечето жени не работят , тях не ги гледайте , там и помощи дадоха .. Някой коментира , че и за медицински персонаш има градини , за техните деца ...Тогава всички да спират работа , че ги е страх ..
109
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе все родителите им виновни , не искали да си ги гледат , ама ако си ги гледат , нали градина няма да има . Деца се гледат трудно и е много зор 24да си го гледаш , с две съм и мога да отдъхна вечер малко .
108
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя страх , У НАС вирус няма . И да има не тръгва от децата , работешите в яслите , можеха да бъдат сестри , където много по- лесно става заразяването .. Децата не са проблема .