Балове за абитуриентите – през юни, юли и дори август

Ако само едно дете е болно, няма да се затваря цялата детска градина
20 май 2020 07:00, Нели Христова
21
Балове за абитуриентите – през юни, юли и дори август
Снимка: БГНЕС

Балове може и да има, но те ще се проведат през юни, юли или август. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред bTV. По думите му, опасността все още не е преминала и трябва да бъдем предпазливи.

Още по темата

 

"Не е в момента целесъобразно да рискуваме с провеждането на балове. Могат да се направят и през юни, юли, дори август - това е празненство и винаги може да се организира", категоричен бе министърът на образованието.

"Опасността не е отминала, епидемията все още е факт. Ние трябва да бъдем предпазливи. По ресторанти и молове не е задължително да се ходи, но на училище е. Учениците все пак ще се върнат за изпити по практики, за осъществяването на практики, децата, които не са се обучавали добре през електронните системи, ще доучват през лятото", каза той.

"Една много голяма част от децата учиха ефективно при дистанционното образование. Те ще завършат класа, но останалите ще доучват или ще повторят годината", обясни министърът.

Всички детски градини отварят по тяхно решение или по решение на общината от 22 май до 1 юни. "По-голямата част ще отворят на 22 май. Очакваме средно 50% от децата да тръгнат на детска градина, каза още той. - Учителите по детските градини ще бъдат вкарани в тестова група за коронавируса. При констатация на заразено дете в някоя детска градина, всички ще бъдат тествани, без да се затваря цялата градина, ако няма още случаи."

Държавният зрелостен изпит не може да се каже, че е по-лесен от един приемен изпит в университетите.

"Има недостиг в педагогическите и инженерни специалности и правим всичко възможно да насърчим приема в тях. Много по-високо е финансирането на един студент по право в Софийския университет, отколкото в други университети", добави министърът на образованието и поясни, че приемният изпит се запазва за специалност "Медицина" в СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и без балове да се мине........................тъкмо ще има по-малко пияни, дрогирани и викащи по улиците *** и кифли!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Баловете се превърнаха с годините в една парвенюшка и просташка проява. Един провинциален напън да се покажеш с нещо повече от другите покрай теб.
14
1
 
14
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 3 години
- Отиваме на купон;- Не отивате!
13
0
 
6
 
! Отговори
Z преди 3 години
До АнонименТова, дето си го написал фейлетон ли е или е порив на функционална неграмотност, богато гарнирана с граматическа безпомощност?
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баловете са традиция и как ще го празнуват младите е въпрос на вкус. Повечето от нас си имат видео от своите балове. И днес можеш да си припомниш този миг, защото за повечето е незабравим.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ще ходи на балове през следващите месеци освен,ако не за новата година,че ако още няма вирус обявен как тоз опасен,което не е добре финансово за всички сектори в бизнеса,а оттам натам бюджета за които все се грижат и неможе да се надбави положително как за туризма,транспорта,др,тъй и за общественото здравословно хранене за изграждане на имунитет с антитела за всички граждани срещу такива зарази как тази,що тези,които ще довтасат изневиделица по някакъв си начин как невидим за величини.
10
4
 
10
 
! Отговори
0 преди 3 години
Че ние хабитурентите ако се не нАпиемЕ на бала - кога да го направим бе?? Че то кво му остава на хабитурентЪ освен да се направи БЕРБАТ?!?!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бала можеше да е и през май.
8
5
 
10
 
! Отговори
доц. Лайне Хуев преди 3 години
хайдеее, абитуриентитеее, едно,две..на изпит!!! ей ся като ми дойдете в катедрата ще ви покажа че нищо не става от мен и затова съм преподавател :) ха ха
7
3
 
18
 
! Отговори
До 8 Сашка преди 3 години
Браво, много добре си нарисала!Жалко, че болшинството няма да разберат иронията, а ще го приемат за чиста монета.Особенно тези, които смятат , че няма вирус и е важно да се парадира със скъпите покупки.Брат ми също е абитуриент, но прие да празнува по-нататък.
6
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ха,ще ги...намерите абитуриентите през лятото за бала на куку-вир.Все едно да намериш Боко в МС;все по магистралите се...мота.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ, който от еротична танцьорка изкарва член на Комисията по образование и наука в Народното събрание - НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!!!
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** са на пауза в момента...Чакат статии с брифинг, Бойко или Мутафчийски... Ха-ха-ха.
3
7
 
40
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Тия кр..тени какво ще празнуват? Подарените си дипломи? Че то една май... муна от джунглата да сложиш в клас и тя ще завърши! Заради делегираните бюджети отдавна не се пишат двойки и всички завършват! Училищата са станали нещо средно между бардаци и наркосборища. Те в часовете са дрогирани, някои сутрин до обяд изтрезняват, в междучасията пафкат от ония цигарки, пък какво остава за баловете.
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки умен и интелигентен човек знае, че има вирус, само невежите и глуповатите ора мислят обратното ! Не става дума за пари а за здраве.
1
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мерки бяха за да вземат едни пари от ЕС с предтекст, че и тук е пламнал вируса, пак стотина крадци оставиха бизнес и хора гладни за да ограбят пари които не им се полагат.