Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!

По темата ДДС нямало конфликт в правителството
80
Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!
Снимка: БГНЕС

Не търсете конфликт в правителството по темата за ДДС, заяви икономическият министър Емил Караниколов на брифинг в МС.

Още по темата
Караниколов беше категоричен, че всеки министър на финансите защитава приходите и ако бил на мястото на Владислав Горанов, щял да бъде на становището на МФ. Според финансовото министерство, ако има промяна на данъка надолу за някои сектори, той трябва да се увеличи за други.

Караниколов уточни, че личното му мнение е, че трябва внимателно и след анализи да се намалява ДДС. Виждате, че е лавинно, казваш, че едни няма да плащат и всички не искат да плащат, коментира той.

Кризата засегна най-много туризма, една временна мярка за определен период би помогнала на този сектор, смята Караниколов. Той посочи, че секторът ще има и последващи проблеми във времето в сравнение с други сектори. Министърът даде пример и че имало големи проблеми банките да финансират засегнати в бранша.

Такава мярка за един сектор би ни "отворила очите" дали има смисъл за друг, смята също Караниколов.

Николина Ангелкова заяви, че като министър на туризма подкрепя времената мярка за намаляване на ДДС на 9%.

Като временна мярка до 2021 година това е една глътка въздух за този най-засегнат сектор на българската икономика, подчерта Ангелкова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
А добър ден! преди 3 години
Всички искали?Ами то не мое за едни сватба, а за други брадва бе...Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
13
0
 
3
 
! Отговори
Братовчеда преди 3 години
Естествено, не ставай смешен !
12
4
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
То пък един министър.Цялата банда на Барбас Ганьос е съставена от невежи и неграмотни послушковци ,повтарящи постоянно "премиера".Един достоен човек няма в кабинета "Тиква-3" ,само жалки безличници и подлизурковци.За 11г един не посмя да се опъне на дон Ганьос Банкянский.Всички знаят че са бушони , и ако изгорят ,просто ще им сменят мястото в друго министерство или в някое посолство.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще има бум на туризма, по-добре е да го сложат на 1 % ДДС.
10
2
 
7
 
! Отговори
От мен преди 3 години
До РадомирНе може ли просто да е нормално,разумно и логично,без да е евро-атлантическо?Че последното и без това вече звучи прекалено педерастко.....
9
2
 
14
 
! Отговори
Ей усмихнатия преди 3 години
Не разбрахте ли, че Божков вече морално уволни Горанов? То не бяха - Записи, листи, документи, джиросвания, Домусчиев които му ритнаха стола. Още другата седмица премиера Бойко Борисов напрактика официално ще го уволни.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо ДДС-то, свалете Бойко...
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държави с 9 % няма спад на цените и ръст на туризма. В България няма толкова море или планини за да разчита на туризъм и трябва да се търси друга силна икономика с 25 % ДДС която ще пълни бюджета за пенсии и заплати.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караниколов на Великден какво маа-.фурми или печено агънце!?
5
4
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
правилно свалете ддс
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска намаляване на ДДС. Просто кризисен ПР за отвличане на вниманието за страшните обвързаности на Бездомника и Гелосания с Черепа....
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но защо точно на 9 % а не на 19 % или на 1,9%. Просто се хвърлят някакви цифри също както в астрологията и шаманството.
2
4
 
21
 
! Отговори
Радомир преди 3 години
Ами ще искат, защото е високо за основните жизненоважни продукти. Никъде го няма това да се плаща 20% ДДС на общо основание за храни и лекарства, само в България сме още на експлоататорска вълна. Нека да се оправи най-после тази пропаднала нашенска данъчна политика и да се въведе едно съвременно евроатлантическо данъчно облагане.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цялото говорене за ДДС ми стана ясно, че в тази държава никой не знае какво е това ДДС, какво зависи от него и какво променя. Народа настрана, не му е и работа да разбира то всичко. Ама политици... финансисти... даже бизнесите нямат идея това ДДС, какво е.