Обрат! Правната комисия отхвърли по-ниското ДДС

Симеонов обвини ГЕРБ, че са се отметнали от обещанието си
134
Обрат! Правната комисия отхвърли по-ниското ДДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правната комисия в парламента е отхвърлила предложенията на Обединените патриоти и ГЕРБ за промените в Закона за ДДС.

Освен намаляването на ставката от 20 на 9 на сто за ресторантьорите и книгите, в общото предложение на ГЕРБ и Обединените патриоти са и текстовете за ваучери в туризма.

Още по темата

Депутатът от НФСБ Валери Симеонов заяви това, докато бюджетната комисия в парламента обсъжда същите текстове.

Симеонов заяви, цитиран от БНР,  че вече се е опитал да се свърже с премиера Бойко Борисов, защото "ГЕРБ са се отметнали от възможността за подпомагане на туризма с ваучери".

В текстовете според Валери Симеонов са останали единствено ваучерите за държавните служители, които ще могат да почиват в държавните бази, каза Симеонов.

Министърът на икономиката Емил Караниколов се обяви за анализ, който да определи дали да се променя политиката по ДДС за всички сектори в икономиката.

Според Караниколов сега е необходимо намаляване на ДДС като временна мярка в подкрепа на секторите, засегнати най-сериозно от кризата.

“Т.е. една такава временна мярка за определен срок от време дори ще ни бъде много полезна в следващ анализ – дали има смисъл от такива мерки от тук нататък“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
ohu bohu преди 3 години
Брех да му се не види... Ама това нашия парламент ли го е направил???Щях да кажа, че правилно са измъдрили нещо, но после се сетих, че не могат нищо да измислят....Явно някой им е скръцнал със зъби! Те само от това разбират!
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една мъдра постъпка
114
0
 
30
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Никакво сваляне на ДДС точно за тия, заради къчми, кафенета и дискотеки побъркаха хората с тая наредба 18. Накрая какво стана, всички други с малки изключения я изпълниха наредбата, и какво - пак отлагане, че и намаляне на ДДС за тях! Ами на хората ще им писне, ще затворят всичко, щото то просто не се издържа на постоянни изисквания! За какво да се трепе човек, да плаща осигуровки, наеми, ДДС, данъци и заплати.
113
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До проф. економикс: Няма логика? Няма логика Бойко да обещава на хотелиери и ресторантьори ниско ДДС (и да добавя и книгите като изпечен банкянски хитрец), а сетне депутатите на ГЕРБ да го пращат в коша за отпадъци. Но когато несменяемият партиен батюшка е с пожарникарско образование, така се получава.
112
0
 
22
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Караниколов, Караникооолов. "Да пробваме 5-6месеца с новопредложеното ДДС, а ако се оплескаме - да си го върнем, както беше, разбийш ли". Да си играем на управление, дето се вика. Проба, грешка. За тия хора, управлението на държавата е хахо-хихи.
111
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лошо когато вожда е с килийно образование !!!Ай ся ..безгръбначни оправяйте се ....
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Актьорите пасти да ядат пред депутатите!
109
0
 
7
 
! Отговори
Миле преди 3 години
До Анонимния който пита за ВалЧерите- мога да ви кажа че учителите сега работят поне два пъти повече и ако мислите че да седиш по 12 часа на компютъра е неработене в грешка сте. А друг е въпроса кой решава домашните вкъщи -*** или ***.
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно - това е Демокрация !
107
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кой ще получат валчери...полиция която има почти 2 милиарда лева учители които 3 месеца не работят а получават заплати,администрации които няма съкратени уволнени или с намалени заплати ,все едни и същи
106
2
 
24
 
! Отговори
проф. економикс преди 3 години
Няма икономическа логика да се променя ДДС на определени групи , а на други да не се променя. Още повече няма справедливост за населението да се променя ДДС на отделни браншове. Такава промяна би предизвикала отрицателен ефект и ползите ще са никакви за обществото.
105
2
 
20
 
! Отговори
ха-ха-хаааааа преди 3 години
ГРОБарска му работа!Баце е цар на измислиците...........и обещанията!!!
104
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е факир в манипулациите,а матрияло само мига и премлясква на сухо.
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя защо никой не го пита КОГА ЩЕ ИЗСВЕТЛИ ДАНЪЧНИТЕ ИЗМАМИ които сам каза, че са обикновена практика и защо умишлено ги оставя да правят измами или може би и той има полза от това да се правят такива измами?
102
3
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Че в Правната комисия ГЕРБ са мнозинство! Просто излъгаха кръчмарите.
101
1
 
43
 
! Отговори
това че преди 3 години
До Анонимен 108ще намалят ддс-то не означава , че собствениците ще наламят цените !! цените ще си останат същите и клиентите пак ще ги стрижат мутро собствениците просто държавата ще получи по-малко пари от данъци което не е добре
100
1
 
52
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Ми дайте им безлихвени кредити бе. Както на народа. Що трябват да им се подаряват пари .Нали това беше една невероятно полезна мярка според правителството. Така който има нужда ще си вземе кредит. Който няма нужда няма да *** държавни пари. През годините се наслушахме как нахалните хотелиери плащат по 600 лв на персонал и се хвалеха,че заплащането е ниско,защото си намирали евтина работна ръка. Значи са спестили бая пари от заплати и укриване на осигуровки.
99
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
га имаше вирус ще намалиме ддс ще дадеме ще помогнеме сега като го няма вируса ще дадеме ама друг път стригане трябва
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм ченге, не се стряскайте, охрана съм бил....хихихих
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MarisАве колегите са ок, поне така беше преди години...Бях спасил един колега от побой, че му нанесах няколко телесни повреди на наглия ***.....Реши да ни съди сводника, даже казал че сме били една армия от кръвожадни бабаити.....хихихих, бях само аз.Та такива ми ти работи в БГ.