От Еврокомисията: Мониторингът ще падне

Решението обаче все още не е взето
Обновена: 21 май 2020 18:48 | 21 май 2020 18:47, Красимир Ангелов
10
От Еврокомисията: Мониторингът ще падне
Снимка: БГНЕС

Мониторинговият механизъм за сътрудничество и проверка за България ще отпадне и няма промяна в позицията на Европейската комисия по този въпрос, заяви говорител на Европейската комисия пред bTV.

До объркването се стигна след публикувания от Комисията списък с препоръки за отделните страни членки за 2020 г. В една от тях се казва, че обявеният за вдигнат миналата година механизъм за сътрудничество и проверка за България ще продължи да действа.

Още по темата
От Брюксел отбелязват, че действително все още не е взето окончателното решение за падане на мониторинга. "Процесът изисква ЕК да вземе под внимание наблюденията на Съвета на ЕС, както и на Европейския парламент, преди да се вземе окончателно решение по отношение на Механизма за сътрудничество и проверка за България. Препоръките в рамките на Европейския семестър отразяват ситуацията", подчерта говорителят.

Категоричната позиция на сегашния състав на ЕС, обаче, е, че България е изпълнила в достатъчна степен поставените цели и от тази гледна точка няма разлика с оценката на комисията "Юнкер", която препоръча отпадането на механизма.

Говорителят на ЕК посочи, че върховенството на закона у нас ще продължи да бъде обект на наблюдение, но в рамките на все още нефункциониращия общ мониторинг на всички членки на общността, работата по който продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: мониторингек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 2, не си измисляй и не пиши тук глупостите си, хората са ти написали, че НЕ отпада. Пиши си във вашите турски газети, анладън му?
9
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Оставка!
8
4
 
10
 
! Отговори
Разбираемо е преди 3 години
Онези от партията столетница чак се запениха.Нали идват избори, надяват се горките някак да се шмугнат във властта. Ако това се случи, мониторингът ще им пречи да прилагат метода "Лява ръка - десен джоб".
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото да се напъват герб....хората виждат и слушат какво става в държавата,кражби и корупция по всички нива ,а уж депутати и агенции работели,съдът също
6
4
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Когато влизаме в ЕС хората се надяваха че Европа ще ни направи живота по добър,ще спре разграбването,бандитите,ще има достойно заплащане,ще намали корупцията,ще сложи ред в съдебната система и тн. А то какво стана всички виждаме, Европа се съюзи с нашите политици и бандити и народа беше ограбен а корупцията се увеличава?!
5
3
 
8
 
! Отговори
ББ фейкнюзист №1 преди 3 години
Защо тогава престъпниците от ГРОБ и Дани Острота и Екатерина *** лъжат, че мониторингът не бил отпаднал. Тия са царете на комедията!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де то е така от доста време аха да падне мониторинга и всеки следващ доклад е почти същия като предишния. Чудя се дали докато падне мониторинга ЕС няма да се разпадне.
3
8
 
6
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Каквото и да падне ,ние европейци никога няма да станем ,защото винаги ще сме си с робско съзнание !
2
4
 
19
 
! Отговори
защо? преди 3 години
Защо ще пада,трябва да се засили натиска върху България а не да отпада наблюдението. Всички знаем че държавата е проядена от жестока корупция на всички нива,която ни убива!?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ванга е рекла на Нешка: "Мониторот ке падне кога Мечка стане цар у Европо."